Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 14 mar 2018 10:47 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Testar helt ny bärbar konsol!

Rikard Halvarsson11 dec 2013 09:32697 visningarKommentera: 8 !

Som pedant vill man helst inte ha med sig saker när man reser, särskilt inte dyra saker. Man lider över att ha prylar med tillhörande laddare m.m. liggandes i handbagaget. Det blir för opedantiskt.

Min 3DS tog jag med till Japan, första gången jag hade en bärbar med mig på en utlandsresa. Men Japan var annorlunda, det var ju spelens hemland. Och jag ville prova street pass på riktigt! Snart åker jag till Thailand, jag vill ha med mig 3DS och ligga i hotellsängen och njuta av A link between worlds och en Singha samtidigt, men det tar emot. Det är ju opedantiskt. Så igår svängde jag förbi Clas Ohlson, var det lösningen jag såg hänga i hyllorna?

Game console
180 entertaining and fun games

På baksidan:
Made in China
Imported by Clash Ohlson

En för 299 kr, eller två för 399. Jag ringde min flintskalliga bror, han var lika nyfiken som jag. För min del handlar det lika mycket om att köpa sig underhållning som i att se designlösningar i spel. Se om idéerna iaf är bra men att det kanske brister i genomförandet. Han fick den rosa utan att ännu veta om det.

Oplayer, står det på den. Eller iaf "player" och det som kan tolkas som ett O fast gömd som en loga kanske bara är en loga, det är sånt där man inte riktigt vet. Det finns en A och B-knapp. En start och reset-knapp. Styrkors och uttag för högtalare.

I förpackningen ingår så klart inga batterier. Men efter man tagit av gummiskyddet (japp!) så var konsolen grå och man skruvade på en liten lucka på baksidan som där hade utrymme för tre stycken AAA-batterier. Nu behöver iaf inte Flinte spela på en rosa konsol, han kan få den grå om han vill.


Konsolen slås på, jag imponeras över den glada musiken, den får mig att vilja spela. Men ännu mer imponerad blev jag över bakgrundsbelysningen, det går att spela i totalt mörker, på toaletten med en kaffekopp om man så vill. Jag lever väl fortfarande kvar i början av 00-talet och den första utgåvan av GBA har satt sina ärr (ni vet när man hörde jättebra och fin musik från Castlevania circle of the moon - men man såg inget).

Det är sportspelen som ligger i fokus, man når dem från första menyn. De andra spelen ligger gömde i massa undermenyer.Tennis: Spelas i förstaperson, tennisbollen låter som en pingisboll...

Trampolinspelet: Man rycker upp på styrkkorset och hoppar upp på en trampolin. Man hoppar högre och högre och påvägen ner måste man hinna trycka på angiven kod, A, B, B, Ner, A, A osv. Det är roligt i ungefär 20 sekunder. För det blir lätt så när inte allt är tajt, det saknas något. Något folk kan kalla "Nintendo-magi". Det handlar om att göra banala saker roliga och intressanta. "Nintendo-magi" är egentligen känsla för detaljer. Det saknar alla de här spelen, alla jag orkat provat

Monkeys: Ett spel som gömmer sig under minispelsmenyn och sen under en till meny. Man är en apa som med hjälp av pilar ska skjuta in fallande bananer i andra apors munnar så de blir glada. En rolig idé, men man tröttnar. Alla spel håller sig på samma nivå som spelen i de halvfungerande skärmarna i flygplansstolarna.

Provar Balloon shooting, låter roligt. Det är glada färger och så pipig musik att jag för första gången stänger av ljudet på konsolen. Man skjuter ballonger. De kommer som djur och så kan man skjuta på någon klockliknande figur som dyker upp ibland.

Bowling: Det är i förstaperson. En mätare pendlar fram och tillbaka över bowlingbanan, man trycker och håller in där man vill ha klotet och sen släpper man när man hittat rätt styrka. Ja, ni fattar nivån. Det är godkänt, men ändå infinner sig i varje spel en spykänsla. En känsla av panik när man spelar det.Med bättre inramningen kanske det här hade varit kul för oss som riktiga spelare. Kanske massa snabba minispel av allt, och man får poäng. De slår ihop det till en wario ware-klon. Nu känns det bara ensamt och tomt och poänglöst. Fast, det har ändå sin charm.

Det följer med en manual. Och den är bra mycket bättre och roligare än dagens icke-manualer som vi får med vid köp av "storspelen". Finns t.o.m. på svenska. Och så har de valt ut några av sportspelen (som antagligen är bäst och Tennis och Bowlingen är två av dem) där de beskriver hur man gör. Så det här är ju inte ogenomtänkt. Det håller sig ovanför ytan. Kanske hela konsolen, med sitt pris och allt ändå är en 7/10. Fast så provar jag nåt av spelen igen, och man får ändra åsikt.

På det hela är det ändå som jag förväntat mig. Massa sportspel, lite action och annat. Finns säkert något kul om man bara fortsätter leta bland de 180 spelen, jag har iaf inte hittat någon dubblett ännu och det känns ju positivt. Så kanske en bra julklapp till någon spelintresserad? Den har ju faktiskt sin charm.

Så kanske tar jag med mig konsolen i Thailand, men om jag ska ligga och spela något i sängen innan man går ut och äter middag och tar den där ölen så håller jag mig nog hellre till 3DS:en, trots att det är opedantiskt. Men kanske får denna spelkonsol med 180 underhållande och roliga spel följa med som en fortsättning när jag tröttnar på flygplansstolens spel, och kanske glöms den kvar på flygplansstolen. För det gör ju inget, det räknas inte som opedantiskt, den är ju så billig.Taggar: Clas ohlson, Kina, minispel, sportspel, två för 399 kr

« Till bloggen

Kommentarer

Kiriakis13 dec 2013q

"Jag ringde min flintskalliga bror"

xD

Anonym13 dec 2013q

Åh.

Det här med att placera knapparna till höger så oergonomiskt som man kan verkar inte Nintendo ha ensamrätt på.

Fook13 dec 2013q

Vad menar du med "opedantiskt" :)

Rikard Halvarsson15 dec 2013q

Kiriakis:

xD


:´D

Tobias Söderlund:

Det här med att placera knapparna till höger så oergonomiskt som man kan verkar inte Nintendo ha ensamrätt på.


Det där hängde jag inte riktigt med på, knappar brukar väl sitta på högersidan av kontroller? Det är iaf inte knapparnas placering eller kvalité som är den här konsolens största problem :)

Fook:

Vad menar du med "opedantiskt" :)


Opedantiskt är väl egentligen är märklig och kanske felaktig benämning. Jag tror faktiskt inte ordet opedantiskt ens finns, förens nu då. Men vad jag menar är att något känns jobbigt, inte enkelt nog. T ex det är ju som mest pedantiskt att endast resa med pass i framfickan av skjortan och kontanter i ena byxfickan. Fast så gör man ju ofta inte. Utan man har med sig saker, kanske en bok, en mp3-spelare, kamera, telefon, laddare till allt. Sen en 3DS, ja det blir väldigt mycket saker att ha med sig, inte enkelt nog. Ingen "enkelresa". Då blir det opedantiskt :D

Fook15 dec 2013q

Tror du missuppfattat ordet pedantiskt :)

Pedant: småaktig, noggrann - enligt SAOL.

Pedantisk är då en person som är noggrann eller ser till detaljer.

Ett bättre ord vore i ditt fall

spartanskt kontra ospartanskt. (spartanskt är då "enkelt" , "färre saker", etc."

Anonym15 dec 2013q

Om jag tänker mig att jag håller i konsolen ovan så utgår jag från att min tumme villar med roten nere till höger och fingertoppen uppe till vänster. För att växla mellan knapparna måste man därför röra tummen mycket i sidled.

Nintendo älskar att lägga knapparna precis tvärs emot hur man håller tummen... ungefär som på konsolen på bilden här ovan. Det är extremt oergonomiskt... och jag fattar inte hur de kommit undan med det i så många år.

Rikard Halvarsson16 dec 2013q

Fook:

Tror du missuppfattat ordet pedantiskt :)


Nej då, jag vet vad pedantisk innebär och hur man använder det. Men det är så jag och min flintskalliga bror bara pratar, så då blev det så att jag skrev det också.

Tobias Söderlund:

ungefär som på konsolen på bilden här ovan.


Jag har aldrig haft problem med Nintendos konsoler och deras knappar, verkligen aldrig. Den här konsolen är så liten, och har spelat på den väldigt lite också, och oftast använder man endast styrkorser och en knapp i spelen på den här bärbara prylen :)

Fook18 dec 2013q

Sommarregn:

Men det är så jag och min flintskalliga bror bara pratar, så då blev det så att jag skrev det också.


Hehe ok! :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.