Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Filixii

Registrerad: 26 apr 2014 10:58 Senaste besök: 28 aug 2014 14:53 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Livet efter E3 2014

Filixii14 jun 2014 21:36592 visningarKommentera: 4 !

E3 leken är officiellt slut. Leken där jag tar upp påståenden som jag tror kommer att hända, så får vi se om det är sant eller inte. Har jag rätt så samlar jag ihop poäng. Så hur gick det då?!


Jag hoppas jag fick många poäng. Kan du svara på det Sebastian?

Resident Evil 7 visas upp (0p)
Jag satt enbart och kollade på Sonys och Nintendos konferenser för att se utannonseringen av ett nytt Resident Evil. Varken en sjua eller ryktet om en spinoff visades och jag blev ledsen. Väldigt ledsen... Capcom får väl göra mig glad i framtiden istället och utannonsera spinoffen till Wii U och 3DS, och sjuan till PS4 samt Xbox One i Tokyo Game Show. Med mycket Chris, Leon och Jill fanservice. Dubbelorgasm då!
Extrapoäng: Inget spel = Inga karaktärer. (0p)

Försäljningen av Wii U ökar efter E3 (1p)
Enligt Reggie Fils-Aime så är det Mario Kart 8 som verkligen hjälper konsolen att sälja nu. När folk passar på att köpa ett Wii U plus Mario Kart 8 så lär vissa gamers spara konsolen tills de andra spelen kommer, alltså Bayonetta 2, Super Smash Bros. U och nya Zelda för att nämna några.

Några kommer att skämma ut sig själva (1p)
"Tungan är Yoshis mest kraftfullaste vapen. Nå, det låter lite konstigt att kalla det ett vapen". *FNISS* Skaparna till Yoshi's Woolly World var ju också tvungna att säga den sistnämnda meningen. "Free to play betyder... fritt att spela". Nehe, är det sant Sony? Era fans är väl inte så dumma hoppas jag. Och vadå... Ubisoft kommer med dans- och skjutarspel för att sen prata om något lite simplare. Nämligen The Sims 4 där en biffig kille slåss mot en kärring och sen dö av skratt. Fick jag just en konstig marknadsföring av spelet nu? Tycker nästan att man kunde ha presenterat spelet intressantare. Visst fanns det lite annat som man skämdes lite smått för, men som sagt. Alla är inte perfekta och de fyller oss med nöje. Nu till frågan... vad kollade ni bort för?

Nytt Zelda visas inte upp till Wii U (0p)
Om jag hade varit lite mer påläst inför E3 och lyssnat på vad Aonuma hade sagt angående ett nytt Zelda så kunde jag ha fått ett poäng... japp. Det visades och såg grymt bra ut!

Ett nytt Klonoa visas upp (0p)
R.I.P to the animal I used to see. His days are over, baby he is over!

Det kommer bli soligt och varmt under mässan i Los Angeles (1p)
...

Sonic Rush kommer till 3DS (0p)
Vi fick ju Sonic Boom till 3DS istället. Det är väl bättre? Eller? Eller? Hallå, eller?

Nya Prince of Persia blir i 2D och inte i 3D (0p)
Nya Prince of Persia blir i kolsvart och inte i 2D eller 3D.

Nytt Dino Crisis visas upp (0p)
Capcom fortsatte att briljera... men noll intressanta spel.
Extrapoäng: Teorin jag har kan stämma. Men det fick vi inte reda på under E3. (0p)

Vi får se mer av Pokemon Omega Ruby och Alpha Sapphire (1p)
Hoenn är tillbaka med nya mega utvecklingar till treans generation av Pokemon.
Extrapoäng: Dessa är uppföljare och det får vi reda på att Hoenn är mer intresserade av mega utvecklingar och gör allt för att undersöka detta spännande fenomen. Den nya kartan visar även nya intressanta platser som spökön. Vad kan väntas där tro? (1p)

Tekken x Street Fighter till den nya generationen (0p)
Ju mer jag tänker efter så är det förståeligt. Att blanda Street Fighter och Tekken i ett spel är kanske inte en sån bra ide egentligen.

Tomb Raider uppföljaren (1p)
Rise of the Tomb Raider heter uppföljaren till förra årets mästerverk. Det verkar lovande med återvändningen till utforskning i mystiska platser.

Uncharted 4 - Drakes återvändning (1p)
Det uppstod många frågor kring trailern vi fick se. En fråga fick vi besvarade: Det ser otroligt bra ut! Naughty Dog kan dom...

Crash Bandicoot eller Spyro the Dragon går tillbaka till rötterna (0p)
Inga Crash eller Spyro nyheter på årets mässa.
Extrapoäng: Är det möjligt att Naughty Dog döljer det faktum att de egentligen har Crash under deras kontroll? Inget vi får veta nu i alla fall. (0p)

Jag samlade ihop 7/18 poäng. Det är en självklar förlust och ligger under medelpoäng. Resultatet är detsamma som jag känner för E3 i år. Tråkigt med nästan inga överraskningar alls. Var är magin? Nintendo bjöd i alla fall på humor och någon enstaka "OMG" titlar. Mer än så var det inte.


Tänk att man kan bli såhär verkligt snygg nästa generation?

Men nu ska vi ta mässan för vad det var. Helhetsintrycket av spel och moment sammanfattas här:

[smile] <(Ninendos konferens och deras humor är briljant! Kan de inte få en egen TV-kanal och underhålla oss? Nog om det. Jag gillar starkt hur spelföretagen ger indiespel mer utrymme för att skina! Och vi ska tacka Microsoft, Nintendo och Sony för att de fokuserar på sin egen fanskara. De som äger deras konsoler var säkert nöjda med de spel de fick se.)

[cry] <(Inget Resident Evil... måste folk komma på så dumma rykten när de ändå vet att det inte är sant? Gör ju folk sura liksom... och var är magin? Var är spelen som får oss att ramla av stolen? Något nytt, fantasifullt och roligt. Så kände jag inte i år. Jag vet att många dansade karamelldansen när Grim Fandango remaket avslöjades och då kände jag... vad är det för spel..?)

The Legend of Zelda (Wii U) - 94% [love]
Open world temat är exakt vad serien behöver. Även om Links design var bedrövlig och fienden som jagade honom såg ut att komma från en dålig sci-fi rulle så känns allt lovande. Jag diggar spelets design och kan inte vänta efter att få utforska hela Hyrule precis som jag vill.
Förhoppningar? Att Hyrule världen är så stor att Skyrim får skämmas i jämförelse. Och många varierande tempel och grottor behövs.

Rise of the Tomb Raider (Xbox One, PC, PS4) - 92%
Så mycket som jag gillade rebooten av Tomb Raider så hade jag ändå hoppas på att se den nostalgiska Lara Croft med det blåa linnet som hon vart så känd för. Men det här ser ändå mästerligt ut. Och att Crystal Dynamics lyssnade på sina fans och gjorde spelet mer globalt med olika platser och fler tempel är verkligen mumma!
Förhoppningar: Varierande platser som öken, skog, djungel och snö. Och uppblåsbara kostymer som Laras klassiska outfit. Den gillar vi alla!

The Evil Within (PS3, Xbox 360, Xbox One, PS4, PC) - 87%
Skräck är min favoritgenre oavsett underhållning. Filmer, tv-spel, böcker och även i verkligheten vill jag stöta på något som skrämmer mig och få mig agera på ett otäckt sett. Det handlar om att få känna adrenalinet. The Evil Within verkar ge mig det jag saknat från Resident Evil serien. Fast ändå är jag lite skeptisk... att Sebastian kollar in i en spegel för att sen förflyttas till en gammal herrgård verkade knäppt. Vad är det för miljöbyten spelet kommer handla om?
Förhoppningar: Att skräcken håller hela vägen ut!

Alien: Isolation (PS3, Xbox 360, Xbox One, PS4, PC) - 83%
Det känns skönt att få spela ett tv-spel som verkligen håller sig till överlevnadsskräcksgenren igen. Det var länge sen.. kollar på dig Resident Evil...
Förhoppningar: Att spelet fångar atmosfären från filmerna.

Mirror's Edge 2 (PS4, Xbox One, PC) - 80%
Mirror's Edge var mitt favoritspel på Xbox 360. Det var något med speldesignen och kontrollen som gjorde att jag älskade att klättra runt högt uppe i luften. Tvåan berättar hur Faith blev till och hur hon får besöka en öppen stad där man får bege sig precis överallt. Just det låter väldigt lovande!
Förhoppningar: Jag hoppas det finns något sorts av online co-op där man hjälps åt med olika uppdrag.

Bayonetta 2 (Wii U) - 78%
Det jag älskade med första Bayonetta var det häftiga men ack så akrobatiska stridssystemet som gjorde varje strid intressant. Spelet får även extrapoäng när vi får reda på att co-op ska finnas i tvåan och första spelet medföljer. Dessvärre... så ser miljöerna rätt ointressanta ut, precis som de gjorde i första spelet.
Förhoppningar: Jag hoppas co-op läget är lokalt och inte online, samt att det kommer lite mer varierande banor och inte helvetet samt stadsmiljöer.

Super Smash Bros. (3DS, Wii U) - 76%
Super Smash Bros. ser fantastiskt ut! Många nya intressanta karaktärer och valet att kunna vara Miis är guldärt. Vad kan gå fel? Att jag avskyr det lika mycket som Brawl. Det var obalanserat, segt och krångligt fightinglir som jag inte fastnade för. Kan den fjärde delen ändra på mina rätt negativa åsikter?
Förhoppningar: Att spelet påminner mer om Melee än Brawl.

Pokemon Alpha Sapphire (3DS) - 72%
Det fanns inget som verkligen fick mig att bli uppspelt. Men det ser bra ut och jag kan inte vänta länge för att återvända till Hoenn igen! Näst bästa världen i ett Pokemonspel efter Sinnog regionen.
Förhoppningar: Att vi kan ändra på karaktärernas utseende som i X och Y. Annars måste jag handskas med ful design hela spelet ut...

Uncharted 4: A Thief's End (PS4) - 69%
Såklart jag är galet taggad för att spela den manliga versionen av Lara Croft som har bra humor! Däremot fick man inte se så mycket av spelet mer än att det var bra grafik. Sen undrar jag hur Uncharted ska kunna slå de nya Tomb Raider spelen som har förnyat äventyrsgenren med fräscha inslag från överlevnadsgenren. Det ska vi allt få se snart...
Förhoppningar: Att spelet fokuserar mer på att utforska än att bara skjuta, skjuta samt skjuta.

The Sims 4 (PC) - 63%
Jag har en hatkärlek för The Sims serien. Jag var han som älskade första och andra, men som gick fram och tillbaka. Ibland älskade jag spelet, och ibland tröttnade jag då det inte fanns så mycket att göra. Men de ligger nära hjärtat och jag är uppväxt med serien. Trean vågade jag inte testa då karaktärsdesignen var hemsk och möjligheten att kunna besöka hela staden verkade inte ge mig så mycket nöje. Kan fyran äntligen vara comebacken med nya möjligheter som håller kvar spelaren framför datorn i evigheter?
Förhoppningar: Att min gubbe inte kan dö av skratt. Jag menar seriöst.


Den här gången är jag inte kidnappad. I fall ni undrar...

Hyrule Warriors (Wii U) - 56%
När jag fick reda på att man kunde spela som Zelda, Impa och Midna så gick jag upp i taket. Girl power på hög nivå! Däremot så ser det rätt enformigt ut att springa runt och döda fiender, använda lite moves och sen upprepa det första! Eller det andra. Co-op kan säkert rädda spelet och jag samt min bästa kompis kommer säkert sitta där och skrika "Man kan spela som Ganondorf och kolla vilka moves han har! De från Ocarina of Time". Sen att vi har en kvinnlig skurk som är avundsjuk på Zeldas och Links relation är något vi inte är vana med. Men ack vilket steg i rätt riktning!
Förhoppningar: Att det finns mycket innehåll som håller spelaren kvar i Hyrule.

Sonic Boom (Wii U, 3DS) - 15%
Usch. Beta. Rösterna hemska. Ge oss ett riktigt Sonic istället för ett spel som som liknar något ett fan skulle ha skapat på en billig bandesignsprogram. Jag ljuger inte, det är exakt vad jag tror om spelet när jag såg videos...
Förhoppningar: Att det säljer riktigt dåligt och vi aldrig behöver gå den här vägen med Sonic och hans vänner igen. Adventure spelen samt de nyliga 3D blandat med 2D liren är det som passar igelkotten bäst.

Det finns ju såklart mer spel som Bloodborne, Yoshi's Woolly World, Call of Duty: Advanced Warfare, Xenoblade Chronicles X och exempelvis Far Cry 4. Men inga titlar som jag fastnade för helt enkelt.

Framtiden ser rätt ljus ut och vi får se om det blir ett Nintendo Wii U eller Sony PS4 som står på köplistan. Ett framtida Dead or Alive eller Resident Evil spel får avgöra det.

Tack för mig! Hoppades ni vart nöjda med E3 mässan i år!Taggar: Nintendo, Microsoft, Sony, Ubisoft

« Till bloggen

Kommentarer

ZidaneIX15 jun 2014q

Håller med om att Nintendo var vassast även om mycket det visade var ganska väntat.

Hyrule Warriors tror jag kommer att bli kul. Vid många tillfällen i de videos som visades verkade fienderna väldigt passiva och bara stod och tittade på istället för att attackera. Kan också dela oron över att det kan bli för enformigt.

Sonic Boom- usch, det kändes så krystat att försöka verka coolt men misslyckades. Men 3DS versionen såg faktiskt ganska bra ut så det kanske finns lite hopp för den.

Annars tyckte jag att Splatoon var den stora positiva överraskningen. Jag brukar vanligtvis inte gilla genren men Splatoon visade prov på nytänkande och kan nog bli en av topptitlarna 2015.

Filixii15 jun 2014q

ZidaneIX:

Håller med om att Nintendo var vassast även om mycket det visade var ganska väntat.


Gillade fajten mellan Satoru Iwata och Reggie Fils- Amine samt inslagen från Robot Chicken. Blev varm inombords. Satoru och Reggie är en grym duo!

ZidaneIX:

Hyrule Warriors tror jag kommer att bli kul. Vid många tillfällen i de videos som visades verkade fienderna väldigt passiva och bara stod och tittade på istället för att attackera. Kan också dela oron över att det kan bli för enformigt.


Det får vi allt se i slutändan! Pinsamt nog har jag aldrig lirat Dynasty Warriors så kan inte döma i förväg, men hört att folk gnäller på att det är samma visa hela tiden.

ZidaneIX:

Sonic Boom- usch, det kändes så krystat att försöka verka coolt men misslyckades. Men 3DS versionen såg faktiskt ganska bra ut så det kanske finns lite hopp för den.


Helt klart bättre ut än Wii U versionen.

ZidaneIX:

Annars tyckte jag att Splatoon var den stora positiva överraskningen. Jag brukar vanligtvis inte gilla genren men Splatoon visade prov på nytänkande och kan nog bli en av topptitlarna 2015.


Har du ett Wii U eller ska du skaffa? [wink] För att få såna spel som Splatoon?

ZidaneIX17 jun 2014q

Filixii:

Det får vi allt se i slutändan! Pinsamt nog har jag aldrig lirat Dynasty Warriors så kan inte döma i förväg, men hört att folk gnäller på att det är samma visa hela tiden.


Har inte heller spelat Dynasty Warriors, men om det har varit ett problem för serien tidigare så lär det ju fortsätta i Hyrule Warriors.

Filixii:

Har du ett Wii U eller ska du skaffa?


Ett WiiU köp känns än så länge inte så prioriterat men nästa år verkar ju många intressanta spel komma. Dock vill jag se ett bättre pris, en rejäl hårddisk samt en specialsignad bundle.
Annars köpte jag 2DS nyligen så det kommer att bli en del spel till den konsolen den den närmsta tiden.

Filixii20 jun 2014q

ZidaneIX:

Ett WiiU köp känns än så länge inte så prioriterat men nästa år verkar ju många intressanta spel komma. Dock vill jag se ett bättre pris, en rejäl hårddisk samt en specialsignad bundle.
Annars köpte jag 2DS nyligen så det kommer att bli en del spel till den konsolen den den närmsta tiden.


Gjorde du?! Tipsar dig om Super Mario 3D Land, Resident Evil: Revelations och Dead or Alive: Dimensions. Sen tipsar jag dig att adda mig på 3DS. [wink]

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.