Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Desolation

Registrerad: 18 okt 2015 18:56 Senaste besök: 22 jan 2016 19:52 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Fördelarna med att spela på konsol över pc, enligt mig

Desolation27 okt 2015 15:10169 visningarKommentera: 0 !

Jag har funderat ett tag på fördelarna med att spela på en konsol jmf med att spela på PC.

Oftast i debatten så är det ett tydligt enfald jämte att pc och dess gamers är intellekuellt och allmänt mer överlägsna mot de "simpla konsolbönderna".

Visst, det finns mycket större möjligheter med pc som plattform, med allt som med vad modifikation av mjuk- samt hårdvara innebär. Ja, jag kan tänka mig att det är mer krävande och mer "imponerande" för gemene man med vad man kan åstadkomma med en pc. Inte vem som helst kan byta ut och ersätta delar på en dator, även fast det inte är jätte komplicerat, samt allt detta med att modda spel och allt fördjupande som det innebär, och iom allt detta så kan jag enkelt indetifiera mig med känslan om att det är en skön och tillfredsställande känsla med att besitta färdigheter i något som medelkonsumenten inte besitter. Det blir kort och gott en behaglig känsla av exklusivitet, något som dessa "konsolbönder" inte behärskar.

Även om så är fallet - måste man som datorentusiast vara så jäkla spydig med vanliga gamers som bara vill komma hem efter en tuff och lång dag på jobbet, sätta sig framför soffan och slå på dumburken och spelkonsolen, bara för att ge hjärnan lite välbehövligt andrum efter allt slit man utsatt den för under vardagslivets bepövanden.

Det är inte svårt, med ovannämnda i hänseende till hur konsol framför pc är lockande framför något som ofta kräver engagemang framför något som inte gör det. Alla har vi olika förmågor och intressen, men det legetimerar fortfarande inte spydigheter gentemot andra gamers.

Fördelarna med att spela på konsol över PC:

• Inte alls lika hårdvaruberoende som på PC och därav mer rättvist ur ett tävlingshänseende. Har delar alla samma hårdvara specs, även fast man kan köpa lite dyrare och ibland bättre spelkontroller, nu med den kommande xbox one "superkontrollen" i åtanke för blyga 1500kr. Detta är såklart något nytt för konsolmarknaden. Kanske kommer vi se mer. Jag tycker i alla fall om den tanken med att de man tävlar mot inte är så extremt beroende av hur mycket pengar man har för att kunna tävla på en hög nivå. Ska man vara seriös som pc-gamer får man sannolikt köpa mus för minst 500kr, tbord för runt 800-1800kr, skärm med 144hz och låg inputlag och latency för 3000kr+, musmatta måste inte kosta mer än en hundring dock, headset/hörlurar 1000kr?, själva datorn bör man lägga ut minst 6000kr på OM den byggs själv, gör man inte det så säkert 8000kr+. Ska man vara i jämnsteg med xbo och ps4 så får man pröjsa mer än 1000kr plus mjukvara för minst 500kr för att ens komma i närheten av de blurayspelare som de konsolerna besitter.

• Med konsol får man en riktigt bra deal enligt mig. För 3-4000 får man en multimedia låda med allt klappat och klart. För priset fantastiskt innehåll och användarvänlighet - precis som de flesta efterfrågar bland konsumenterna. Somsagt, en bra blurayspelare, ett förinstallerat operativsystem som är i konstant utveckling av tillverkarna. Tänker främst på den nya xbo-updateringen som renoverar om gränssnittet samt en massa annat gött i xbo:ets OS! Och inte krona behövda man lägga ut för det.

• De medföljande kontrollerna till ps4 och xbo är fantastiska!

• Konsoler är mer strömsnåla än tunga pc-riggar, skulle jag anta, är inte säker här dock, även fast sannolikheten är stor att konsolen är mer strömsnål. Sen är det såklart inte så enkelt som jag fick det att framstå här som jag fick det att verka. Ska man vara miljömedveten så måste man tänka djupare än hur mycket ström något drar när något är inkopplat. Tyvärr tänker jag att man inom konsolbranchen lite för ofta byter ut hela konsolen om tex processorn eller grafikkortet går sönder. Det skulle innebära ytterligare en onödig börda på vår redan tyngda jord med att göra sig av med grejer som funkar bra redan. Men troligtvis så tar de ur delarna som funkar och sparar dem som reserv. Även här är jag osäker. Sen de nya standby funktionera och hur mycket de står och tickar i elkonsumtion vet jag heller inte. Men man kan såklart kolla upp det enkelt vi Google.

• På konsol är spelen garanterade att funka stabilt jmf med hur det skulle funka på pc där det ofta kan kräva modifikation i ini-filerna, vilket många gamers inte orkar fiffla med i vår redan hektiska vardag.

• Konsolen är definitivt mindre och smidigare, och därmed är de även snyggare och smartare för mig. Tystare brukar de även vara än en toppriggad pc med överklockning och fläktar på full styrka.

• Många spel utvecklas i första hand till konsoler just för att pc-basens gamers laddar ned spel illegalt vilket leder till röda siffror i protokollet för spelutvecklaren. Det är ingen slump att free-to-play och billigare spel som dota 2 och cs go är så poppis på pc! Denna typ av spel är helt enkelt dem som på riktigt lönar sig på pc med alla dessa meningslösa mikrotransaktioner. Med skämskudden redo kan även jag erkänna att jag köpt pixlar i olika kombinationer för dyra pengar, i cs go. Något som jag genuint ångrar.

• Achievement/trophy-funktionen är mer stabil än ex Steams motsvarande system.

• Standbyfunktionen

• Ergonomin och rörelsefriheten med handkontroll över mus och tbord. Mus och tbord är i sin nuvarande form inte alls ergonomisk och väldigt oflexibel. Musarm någon?

Skriver detta via mobben så skriver färdigt denna när jag är framför datorn.

Säkert någon som blir kränkt av detta även fast jag inte har uppsåt med att göra det såklart.

Jag vägrar att hoppa på avgrundståget vid namn "pc master race" just eftersom det är så patetiskt när medelålders män som sitter hemma, i frånvaro med att spendera mycket välbehövlig tid och närhet till sina avkommor, och hellre sitter och spyr virtuell galla över mindre välbärgade unga människor som sannolikt inte ens har ekonomi till att köpa en ordentlig dator.

Visst, hur folk är på internet kanske inte är en korrekt avspegling av hur folk är på riktigt. Men det ligger närmare sanningen att man får en närmare inblick i folks inre när det kommer till att observera dem på webben.

Med detta i åtanke så lever den där översittande och bråkinga ungen på lekplatsen kvar även i vuxenålder, hur många många människor, än idag.

Tack och hej!Taggar: Windows, Xbox, playstation, Nintendo

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.