Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

yngve

33 Registrerad: 6 dec 2006 11:58 Senaste besök: I går 12:43 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Bra och dåligt med Super Mario Maker

yngve 4 jan 2016 14:491385 visningarKommentera: 0 !

Jag fick Super Mario Maker till Wii U i julklapp. Den med SMB-Mario-amiibon.

Jag har hunnit spela det ett par timmar nu, både med att själv göra banor och att spela andras. Att göra banor själv tycker jag är skitkul, även om det kändes som ett hyfsat tveksamt beslut att inte ge en hela verktygslådan direkt. Man måste tack och lov inte vänta nio dagar att låsa upp allt, som man var tvungen innan spelet patchades.

Det känns också rätt Nintendo:igt att dom även försöker göra skapandedelen av Mario Maker till lite av ett spel med gömda hemligheter lite här och där i menyerna. Det är lite kul, men samtidigt också lite kontraproduktivt att man måste in på internet för att lista ut hur man ska få fram vissa föremål.

Sen känns tyvärr utbudet av föremål man kan placera rätt begränsat. Känns som en bråkdel av prylarna som fanns med i de fyra Mario-spelen som representerad i Super Mario Maker. Själva utplaceradet av objekten är supersmidigt med Wii Us pekskärm och stylus.

En annan sak som jag verkligen hade önskat att man kunde göra var att blanda objekt från de olika stilarna, men tyvärr är det omöjligt att spela som en vägghoppande 3D-Mario i original SMB-miljöerna.

Men överlag så gillar jag skapande delen skarpt.

Själva speldelen, där man spelar banor skapade av andra spelare är både bra och dålig. Man stöter på alldeles för många banor som faller in under tre kategorier:

1. Auto-Mario-banor: Banor som ser komplexa ut men det enda man behöver göra är att inte röra knapparna så klarat spelet banan åt dig. Alternativt så finns liknade banor med skillnaden att du måste hålla in höger på d-paden och A-knappen.

2. De löjligt enkla: ingen ansträngning har lagts på att göra banan, en rak linje med kanske en fiende och sedan slutflaggan, alternativt en lång bana med bara odödlighetsstjärnor och liknande. Jättekul den 100:e gången du spelar dem.

3. De löjligt svåra: SLÄNG IN ALLA FIENDER OCH DÖDSFÄLLORNA ÖVERALLT! DET ÄR ROLIGT ATT DÖDÖDÖDÖDÖDÖ.

Det finns så klart massor av jättebra banor gjorda av engagerade spelare som förstår sig på vad som gör en Mario-bana rolig också!

Sen finns en begränsning på 10 uppladdningar per spelare, tills man fått sina banor "stjärnande" (typ gillade) 50 gånger. Vilket är rätt mycket.

Ni som har spelet får hemskt gärna prova dom banor jag gjort. Här är koden till en av dem;


07D4-0000-016E-A72B.

Lämna gärna en kommentar, feedback (på banorna) och en stjärna (om du gillar banan, alltså)!Taggar: mario, Maker, super, Wii, Nintendo, wii u

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.