Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I går 20:41 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Xbox One behöver en injektion

Hans Li Engnell 6 maj 2016 10:581929 visningarKommentera: 9 !

E3 står snart för dörren och min hype har nått något slags bottennivå.

Visserligen är jag lite glad för detta, trots allt, eftersom jag ändå kommer missa allt på grund av en utlandsvistelse. Men E3 har alltid varit något speciellt, och efter fjolårets magiska ögonblick vill jag samtidigt bara ha mer.

Nintendo har redan tagit ned våra förväntningar betänkligt genom att berätta att NX inte kommer visas upp och att det enda spelbara spelet på mässan (åtminstone till Wii U) från Nintendo blir nya Zelda.

PlayStation 4 går så pass bra just nu att Sony egentligen inte har något behov av att knocka konkurrenterna som de gjorde både 2013 och 2015.

För Microsoft, däremot, är läget annorlunda. Xbox One säljer hyggligt i Nordamerika, men jag kan inte undgå att känna mig alltmer blasé inför den stora Xbox-låda jag har stående i TV-bänken.

Jag har sagt det förr: Xbox One är ingen dålig konsol. Men den är heller inte särskilt intressant. Den saknar en identitet. Det enda som kan ge en konsol en hållbar identitet är spelen, och det är här som Xbox One känns... blek. I synnerhet när jag jämför med Xbox 360 vid samma tidpunkt i dess livscykel.Två och ett halvt år in hade jag spelat Halo 3, Project Gotham Racing 3, BioShock, Condemned, Gears of War, Dead Rising, Assassin's Creed, Crackdown, Colin McRae: Dirt och en hel del annat.

Det var ett helt gäng nya spelserier som skulle växa sig stora under den förra generationen. Mycket kändes nytt, fräscht och som ett nytt steg i utvecklingen av moderna spel.

Den känslan får jag inte av Xbox One, där det bästa spelet hittills (Rise of the Tomb Raider) är en uppföljare, Halo börjar kännas pensionsmässigt och Remedys nya storspel blev något av en besvikelse.

Xbox One behöver en injektion för att kännas relevant igen. E3 är Microsofts chans att visa att deras konsol fortfarande är att räkna med. De är just nu i större behov av stora överraskningar än både Sony och Nintendo.

Annars är risken stor att min Xbox One i första hand kommer fortsätta vara en Blu-ray- och multimediaenhet i mitt vardagsrum, inte en spelkonsol. Lyckligtvis står PS4 där bredvid.Taggar: Xbox One, Microsoft

« Till bloggen

Kommentarer

lonian 7 maj 2016q

Får man gissa att xone fungerar bättre som mediaspelare än vad ps4 gör? Tänkte med kameran och så.

Hans Li Engnell 7 maj 2016q

Jag har ingen Kinect, så det kan jag inte uttala mig om. Däremot är den knäpptyst och har en bra fjärrkontroll (det dröjde innan Sony släppte en fjärr till PS4) vilket gör att jag föredrar att se Blu-ray och streama YouTube etc. till den framför min PS4.

Nero81 7 maj 2016q

Que? På vilket sätt har PS4 mer/fler intressanta spel än vad Xbox One har?

Anledningen till att PS4:an går bättre än Xbox One är, som alla vet, tabben av ledningen i början av dess livscykel. Bortsett från det har ju konsolen, precis som du påpekat sålt bra, medan PS4:an ännu bättre

Xbox One har ett bra användargränssnitt, xbox live, utmärkt kontroll och mjukvaruuppdateringar samt en bra och tyst konsol. För att inte tala om en fantastisk multimediamaskin.

Slutsats: Samtliga konsoler skulle må bra av en eventuell injektion, men spelmässigt ligger PS4:an definitivt inte bättre till än vad Xbox:en gör. Recore, Gears of War 4, Cuphead, Crackdown 3, Gigantic, Scalebound, The long Dark är några exempel på att spel är på väg till konsolen inom en snar framtid. Sen finns givetvis alla multiplattform också. Kan tänka mig att det avslöjas ytterligare nyheter på E3:an...

Hans Li Engnell 8 maj 2016q

PlayStation har alltid varit större än Xbox. Förutom under ett antal år i Nordamerika och Storbritannien 2005-2012, typ. Däremot är det givetvis så att Microsoft lade krokben för sig själva genom hela sitt upplägg för Xbox One, vilket de tvingades backa från och har fått hantera sedan dess, egentligen. I Japan var ju konsolen DOA, och i ett antal europeiska länder har Sony en marknadsandel på uppemot 90 procent. Inte ens i Storbritannien är Xbox större den här generationen.

Xbox One och PS4 har ett likartat tredjepartsutbud. Men. PS4 är en bredare plattform. Den får fler indietitlar och har i mitt tycke ett avgjort bättre exklusivt utbud. Jag föredrar gränssnittet på PS4 framför det på Xbox One, men det är ju bara en smaksak.

Lyckligtvis äger jag både Xbox One och PS4 så jag behöver inte välja. Men jag vidhåller att Xbox One saknar identitet. Det är en rätt tråkig konsol jämfört med Xbox 360. Jag hoppas att Microsoft överraskar på E3.

Kiriakis 8 maj 2016q

Xbox saknar helt klart identitet. Sålde min Xbone då MS börjat släppa spelen till PC också.

PS4 har fler indiespel och japanska lir, tex Persona 5 etc.

|Berra| 8 maj 2016q

Xbox One känns idag väldigt ointressant, nästan alla mina polare har slutat spela på den och använder den enbart som mediacentral i väntan på spelen.
Många spel på Xbox One har blivit en stor besvikelse också, tex Halo 5 och spel som är sämre än PS4 versionen.

lonian 8 maj 2016q

Hans Li Engnell:

det dröjde innan Sony släppte en fjärr till PS4


Tack för upplysningen! Visste inte det fanns fjärr numera.
Beställde en 3e parts tillverkad så nu slipper man väl döda handkontrollers efter att man kollat massor av netflix. :)

Hvdvrk 8 maj 2016q

Nero81:

Que? På vilket sätt har PS4 mer/fler intressanta spel än vad Xbox One har?


Det handlar så klart om vilken smak man har men det går inte att komma ifrån att det kommer betydligt fler spel till PS4.

Om man jämför konsolexklusiviteter hittills i år blir det ett sanslöst övertag för PS4.

Kleti12 maj 2016q

Hans Li Engnell:

Xbox One behöver en injektion


cyanid

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.