Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I går 20:41 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Det blir nog inget mer Alan Wake

Hans Li Engnell11 jun 2016 02:271345 visningarKommentera: 1 !

Ända sedan 2010 har jag och många med mig väntat på en riktig uppföljare till Alan Wake. Men efter att ha stängt fönster och dörrar har Remedy nu förmodligen även satt på hänglåset och kastat bort nyckeln.

Remedy har meddelat att de har delats i två team med två projekt under utveckling, varav minst ett är med en partner som inte heter Microsoft. Och inget av dem är Alan Wake 2. Lika bra att få ut detta direkt, tycktes Remedy resonera.

Jag är besviken men inte ett dugg förvånad. Remedy har aldrig sagt annat än att de "undersöker möjligheterna" att finansiera en fortsättning. De har alltid velat göra ett nytt Alan Wake, och de hade även kommit en bit på väg, men ingen utgivare har velat ge ut det. Där har Remedy befunnit sig i runt fem års tid.

Det kan vara så att det har skurit sig mellan Remedy och Microsoft efter att de finska utvecklarnas två senaste AAA-spel, båda konsolexklusiva till Xbox, misslyckats kommersiellt. Det kan också vara så att Remedy bara vill prova att jobba med någon annan samtidigt som de fortsätter sitt samarbete med Microsoft.

I vilket fall tror jag att Alan Wake är ett dött varumärke. Ett storydrivet actionspel i tredje person är verkligen inte lätt att följa upp många år senare. När Remedy nu berättat att de inte har en uppföljare under utveckling, betyder det att ett sådant spel rent teoretiskt ligger minst fem år framåt i tiden.

Då har över tio år gått sedan det första Alan Wake. Nya konsoler har sannolikt lanserats. Ännu fler spelare som aldrig hört talas om Alan Wake har tillkommit. Lycka till att övertyga dem om att köpa ett storydrivet spel som är en uppföljare till ett äventyr som inte så många spelade 2010. Det krävs en remaster av originalet först om en uppföljare någonsin ska bli verklighet, och för att allt detta ska bli verklighet krävs en intresserad finansiär.

Man ska aldrig säga aldrig, Shenmue III är trots allt ett bevis för att allt kan hända. Men även om Alan Wake har fans som älskar spelet, är trycket på en uppföljare knappast lika stort som för Shenmue.

Jag tror tyvärr att vi har sett det sista av författaren Alan Wake och hans plågade inre.Taggar: Alan Wake, Remedy

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym21 apr 2017q

Synd, det var ett riktigt bra spel som gav mig en anledning att köpa 360! Sen finns det väl tillgängligt på One nu? Tror det ingår med specialutgåvan av Quantum Break? Så det är ju ett plus. Men så kanske det bara är enklare att etablera ett helt nytt varumärke och ge ut det multiformat för att ge det en ärligare chans. Tror många PS3-ägare tittade avundsjukt på Alan ett bra tag faktiskt.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.