Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I dag 06:10 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Ubisoft: "NX kan locka tillbaka Wii-publiken"

Hans Li Engnell23 jun 2016 07:311322 visningarKommentera: 2 !

Vi väntar fortfarande på att Nintendo ska avtäcka sin spelkonsol. Det borde ske under hösten. Under tiden fortsätter spekulationerna.

Även om Nintendo inte pratade om NX på årets E3 var Ubisoft först ut med att utannonsera ett spel till konsolen: Just Dance 2017 släpps till alla format, även NX.

Ubisofts Europaansvarige Alain Corre har berättat för MCV att de uppskattar relationen till Nintendo, men han säger även något intressant:

And they are addressing the family market in a very different way, their own way, which we appreciate. We have done a lot of products and successes with Nintendo in the past, and we believe that the NX will recapture a lot of the lapsed Wii players. So we will see when they release it, but we are confident.

Om vi lägger det obligatoriska PR-snacket åt sidan finns det en passage värd att uppmärksamma, nämligen den om att Ubisoft tror att NX ska locka tillbaka många som en gång köpte Wii.

Hur ska detta tolkas? Rimligen har Ubisoft sett vad NX är vid det här laget. De bör ha en uppfattning om konsolens fokus, dess styrkor och svagheter. Vad NX är för något, helt enkelt.

Vi ska visserligen inte övertolka ett kort uttalande från en tredjepartsutvecklare, men uttalandet skulle kunna tolkas som att NX främst är tänkt att locka den så kallade casualpubliken, alltså den kundgrupp som inte köper en konsol för att spela ett nytt The Legend of Zelda utan snarare det som Reggie Fils-Aime valt att kalla "pick up and play"-upplevelser. Tänk Wii Sports. Wii Party. Nintendoland.

Egentligen vore detta inte så förvånande. Det är en riskabel strategi, men kanske har Nintendo inget annat val. Den publik som köper konsoler för att spela Call of Duty, Battlefield, Assassin's Creed och andra stora varumärken kommer knappast köpa NX i första hand. Det behovet fylls redan på annat håll.

Även om Nintendo skulle ha en mycket bättre onlinelösning att presentera än tidigare har Sony och Microsoft ett stort försprång med tjänster som folk är vana vid att använda och där kompisarna redan spelar. Xbox One och PS4, för att inte tala om de kommande uppgraderingar som Sony och Microsoft planerar, ger sannolikt även ett prestandamässigt övertag gentemot Nintendo.

Vad återstår? Jo, något gimmickartat och spel som kan locka nya grupper.

Jag tror därför att NX kommer vara en konsol som i bästa fall matchar Xbox One prestandamässigt (troligen ligger den något efter), har spel som främst lockar barnfamiljer och trogna Nintendofans och stöd från ett fåtal stora utgivare (och givetvis indieutvecklare).

Bli heller inte förvånad om handkontrollen ser annorlunda ut jämfört med den till Xbox och PlayStation men är lite mer traditionell än både Wiimoten och Gamepaden.

Seså, Nintendo. Visa upp konsolen nu så att vi slipper spekulera.Taggar: Nintendo, Ubisoft, spelkonsoler

« Till bloggen

Kommentarer

Odden25 jun 2016q

*Spekulationer. Spekulationer*

Om dom bara såg till att släppa NX med några bra spel som både casual och hardcore publiken skulle uppskatta så skulle det nog sälja. Då skulle de nog få lite vind under sina vingar som kan ta dem långt.
Det som sålde Wii hos mig var för att den kom med Zelda Tp och Wii sports (Ja, jag är en av de 2% som fortfarande gillar Twilight princess).

Wii U i andra hand hade bara Nintendoland och inga direkta superspel i början. SEN kom Smash, Kart och Splatoon. Kunde sparat mycket pengar genom att köpa konsolen senare... Wii U kändes som en långsamt haltande höna på väg mot slakthuset. Den hittade några majskorn längs vägen men slutresultatet är ändå desamma.
Sen måste ju Nintendo ta huvudet ur sitt arsle och ``get with the times´´. Nintendo måste sluta straffa youtubare som lirar deras spel.

Hans Li Engnell26 jun 2016q

Odden:

Sen måste ju Nintendo ta huvudet ur sitt arsle och ``get with the times´´. Nintendo måste sluta straffa youtubare som lirar deras spel.


Ja, ibland känns det som att Nintendo lever i ett annat århundrade.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.