Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I går 21:13 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

När storleken faktiskt har betydelse

Hans Li Engnell27 sep 2016 19:241876 visningarKommentera: 7 !

Plötsligt hände något som aldrig har hänt under mina år som spelare: hårddisken blev full. För att kunna spela Forza Horizon 3 krävs alltså att jag börjar rensa bland mina spel. Dirt Rally rök direkt.

Vad fan, Microsoft. Elva spel plus en handfull indiespel. Det är allt som finns på hårddisken efter att operativsystemet slukat sin beskärda (läs: gigantiska) del.

Sedan utrymmet började krympa har jag blivit alltmer medveten om problemet. Jag har rent av väntat med att installera Halo: The Master Chief Collection med vetskapen att det skulle ta för mycket plats. Och ändå sitter jag här och tvingas ta bort spel.

Ja, jag vet att det går utmärkt att köpa till en extern hårddisk. Men hela poängen för mig med en inbyggd hårddisk är att jag inte ska behöva externa lagringsmedier. Detta var den stora vinsten med att den första Xbox hade en inbyggd hårddisk - jag slapp minneskorten! Det var fantastiskt. Nu är vi tillbaka till år 2000.

Jag lär ändå bli så illa tvungen att koppla dit en hårddisk snart. Även om jag får medge att Xbox One S med 2tb hårddisk genast blev mycket mer attraktiv.

Nåväl. Först lite Forza Horizon 3 och en nervlugnande cognac.Taggar: Xbox One, Microsoft

« Till bloggen

Kommentarer

Lizzarder27 sep 2016q

Dagens i-lands problem.

Sorry. Kunde inte låta bli att dra fram den punchlinen. Känner igen det problemet. Har själv också varit tvungen att ibland rensa upp minnet på One.

Hans Li Engnell28 sep 2016q

Det är klart att det är ett i-landsproblem av första klass. Men det tillåter vi oss på en spelblogg, tänker jag.

Karl Hungus28 sep 2016q

Hur är det nu med PS4, kan en koppla in en extern hårddisk på den? Jag har samma problem som du - utrymmet börjar ta slut och det blir till att slänga spel varje gång ett nytt stort ska installeras.

Anders Eklöf28 sep 2016q

När det kommer ett större spel till PS4 måste jag ständigt gå in och ta bort något. Planerar redan inför släppet av Final Fantasy XV och The Last Guardian i höst.

Gammal skåpmat, men det är faktiskt riktigt irriterande att ett spel man äger på skiva ändå ska ta upp 50 gb på hårddisken.

Anders Eklöf28 sep 2016q

Karl Hungus:

, kan en koppla in en extern hårddisk på den?


Tyvärr går det inte, utan du måste byta ut den inbyggda hårddisken om du vill ha större...

Karl Hungus28 sep 2016q

Anders Eklöf:

Gammal skåpmat, men det är faktiskt riktigt irriterande att ett spel man äger på skiva ändå ska ta upp 50 gb på hårddisken.


Ja, det där är helt sjukt.

Kleti14 okt 2016q

Det var just därför att Dirt Rally tog 50GB som jag sålde det direkt. - kommer jag kunna casualspela detta? Nej.
Å andra sidan kan jag som PS4-ägare lätt skaffa större hårddisk.
Det är synd att alla casual/sport-spel är så stora. NBA2K som var gratis rök illa kvickt av samma skäl.
Jag är dock oerhört lycklig över att alla Souls-spelen med allt DLC ligger på 15-30GB. Dom kommer jag alltid plocka fram då o då.

Men det första jag kommer göra med min PS4 Pro 1TB är att stoppa i en 500GB (eller är det 480?) SSD som otroligt nog ligger oanvänd från ett misslyckat datorprojekt. Tur nu att Pro har Sata 3 då man ev. får ut ännu snabbare hastighet av uppgraderingen.

Egentligen vill jag nog ha 750gb (och det finns just nu en relativt prisvärd sådan SSD för typ 1800kr). Den storleken hade varit perfekt då man inte vill ha för mycket spel men ändå kunna ha några sportspel liggandes.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.