Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I går 21:13 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Länge leve vår hobby

Hans Li Engnell16 dec 2016 18:322608 visningarKommentera: 4 !

Så här års sammanställs det listor över årets bästa spel - och årets sämsta. Årets upplevelser och årets besvikelser. Allt går att kora och rangordna.

Jag ser på vissa andra forum (inte här på Loading, förstås, här är vi ju positiva och glada människor) hur folk öser galla över spel som man förstås kan ha olika åsikter om men som aldrig rättvist kan kallas usla eller värdelösa.

Det finns så mycket negativitet. Helt i onödan. Kanske har det med passion att göra. Om man har längtat i flera år efter ett spel och förväntningarna - realistiska eller ej - inte uppfylls blir allt kanske nattsvart. För det finns ju inga mellanlägen längre. Antingen är något fantastiskt eller så är det helt värdelöst. Men ofta tror jag att det bara handlar om att få chansen att säga till den som älskar ett spel att just det där spelet faktiskt är ren skit.

Sanningen är, det vågar jag faktiskt säga, att vi aldrig någonsin har haft så mycket att spela. Och aldrig så mycket som är så bra. Som håller så oerhört hög klass.

Vår bransch, vår hobby, är fantastisk. Den är ett slags samspel mellan oss fans/konsumenter och de utvecklare och utgivare som matar oss med upplevelser som vi älskar.

Hörde ni jublet när teasern för The Last of Us Part II spelades upp på PSX? Minns ni reaktionerna på utannonseringen av Shenmue III och remaken av Final Fantasy VII? Detta är passion. Detta är kärlek. Och tänk att vi så ofta får den besvarad.

Under 2017 väntar flera fantastiska spelupplevelser, säkert flera av dem från spel jag inte ens vet namnet på i dag. Det kan till och med tänkas att jag om ett år sitter och åter styr Ryo Hazuki med en handkontroll i händerna.

Länge leve vår älskade TV-spelsbransch. Leve oss tillsammans. Utvecklarna. Utgivarna. Konsoltillverkarna. Och så vi, fansen som öppnar plånboken för att hålla hela kalaset flytande.Taggar: Spel

« Till bloggen

Kommentarer

littlejay18 dec 2016q

En tanke slog mig när jag läste det här i lägget. Det är fortfarande en ofärdig tanke så jag slänger in en brasklapp om att den kanske är helt felaktig.

Men så här:

Nästan alla spel bygger i större eller mindre utsträckning på nån form av utmaning som ska klaras av. Man klarar av utmaningsr och får belöningar. Finns kanske vissa undantag men de är få.

För att få någon glädje av det måste man i nån utsträckning gilla att prestera, ha lite tävlingsinstinkt.

Så kanske är det så att den gemensamma nämnaren för de allra flesta spelare är att de har en önskan om att prestera bra, vilket hänger ihop med ett bekräftelsebehov.

Inget fel i det.

Men kanske är det då att denna egenskap till stor del är orsaken till att spelare lätt börjat racka ner på spel och även på andra spelare (om det nu stämmer, har inte jämfört). Hårddrar man det så ligger det kanske i spelarens natur att försöka hävda sig och framstå som bättre, högpresterande, kunnigast.

Därför blir kanske den naturliga reaktionen kanske ganska negativ när man stöter på något avvikande, nåt man inte håller med om.

littlejay18 dec 2016q

Många kansken och autocorrect, men du förstår poängen.

Efter lite reflektion lutar jag i alla fall åt att min tanke bara var en parafras av det du skrev om passion.

littlejay18 dec 2016q

Samma fenomen är även rätt tydligt inom supporter-kulturen till diverse idrotter.

Bleatlessness21 dec 2016q

Nog lever vi i den bästa tiden för spel nu! Förutom att normalnivån höjts enorm och topparna skulle få folk att svimma för 20 år sedan så har vi dessutom tillgång till i princip allt gammalt också. Samtidigt. Kvar finns bara lyxproblemet att välja, även om det kan vara nog så svårt.

littlejay:

prestera [...] bekräftelsebehov.


Jag tror du har något här.

Den stora kategori jag på rak arm kommer på som inte är prestation är pyssel. Samla nåt. Bygg nåt. Klappa på nåt.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.