Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I går 08:45 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

De små spelen som räddar mig

Hans Li Engnell23 feb 2017 14:523210 visningarKommentera: 0 !

En av årets största exklusiva spellanseringar, Guerillas Horizon Zero Dawn, har hyllats på både höjden och bredden. Toppbetygen haglar in. Det ser oerhört läckert ut. Jag sitter, trots min backlogg, och fingrar på "köp"-knappen.

Men så hör jag att folk har klarat av huvudstoryn efter 30-40 timmar och det sticker till i magtrakten. När ska jag få tid till detta?

Det är inte första gången ett spels storlek och omfattning avskräcker mig.

Tittar jag tillbaka något år inser jag att några av de spel jag har finast minnen från inte är de stora blockbusterproduktionerna utan faktiskt mindre och ibland ganska blygsamma spel. Det är Tearaway och Tearaway Unfolded, Ori and the Blind Forest, Firewatch och inte minst fjolårets Inside.

Kanske är det så att jag i allt högre grad håller på att lämna de stora AAA-spelen bakom mig? Jag ser dem utannonseras, jag följer nyheterna och läser och kollar på recensionerna. Men jag spelar dem inte. Inte som förr.

Då ser vårens gullskräckis Little Nightmares snarare ut som ett spel för mig. Och, givetvis, Sonic Mania. Detta är, om uttrycket tillåts, enklare spel som inte kräver tiotals timmar av min uppmärksamhet för att ge något tillbaka.

Just nu, mitt i både stambyte och husjakt, finns det väldigt lite tid över till spel över huvud taget. Men längre fram till våren hoppas jag att lugnet har återvänt, den värsta stressen är bortflugen och suget har kommit krypande på allvar.

Då hoppas jag att det finns energi och inspiration att både dyka djupare i något av alla de AAA-spel jag missat och, förstås, ta ännu en loop i Sonic Mania.Taggar: indie, Spel

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.