Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I går 11:49 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

I det nya huset ska allt få plats...

Hans Li Engnell25 feb 2017 19:163581 visningarKommentera: 7 !

Jag har nämnt det vid några tillfällen tidigare. Min spelsamling är spridd i garderober och källarförråd. Nedpackad, undanstoppad, otillgänglig. Nästan gömd.

Allt i väntan på den där flytten till ett större boende där allt skulle packas upp igen, spelen sättas i sin rätta ordning i hyllor och konsolerna och tillbehören få stå i glasmontrar och skina som de förtjänar. Det är en flytt som hela tiden har funnits i tanken där framme någonstans och som vi har arbetat för steg för steg men aldrig blivit mer konkret än så. Förrän nu.

Nu har vi äntligen skrivit på köpekontraktet för ett hus. Månader av husjakt, Hemnetberoende, visningsfeber och emotionell bergochdalbana har kommit till ända.

Därmed börjar det roliga - att sätta igång med planeringen av inköp och möblering.

Att flytta är dyrt, så vi får väl se om pengarna räcker till annat än det mer traditionella möblemanget i ett första steg. Jag misstänker att frun kan ha vissa invändningar om jag lägger fram mina planer på att betala tiotusentals kronor för fina glasskåp och montrar för mina spelkonsoler och tillbehör.

"Men titta så fina de är."

"10 000 kr styck? Och du tycker att du behöver tre?

"Nja, kanske fyra? Det finns ju också såna man kan specialbeställa med Dreamcastloggan på och..."

"Nej."

"Nej? Tre då?"

"Vi behöver ett nytt kök. Det har vi pratat om, den förra ägarens smak (kakel i svart och glitter) funkar inte."

Jodå, det stämmer. Jag kommer få kognitiva svårigheter om vi inte byter ut det där köket först. Men när väl det är gjort så, kanske...

Många män behöver en man cave, det är sedan gammalt. Min far hade sitt hobbyrum där han byggde både modellflygplan och modellbåtar i XL-storlek. Om han inte syntes till någonstans visste man alltid var han höll hus. Jag behöver ett rum för alla spel och konsoler. Så är det. Och så blir det. Det var delvis därför vi köpte ett hus med fyra sovrum.

Men det får väl ta sin lilla tid. Att slippa ställa prylarna i garderober och källarförråd är en framgång i sig. Jag har ju lärt mig att ta ett steg i taget nu.Taggar: Retro, Spel

« Till bloggen

Kommentarer

Ayreonaut25 feb 2017q

Ååååhh!

Jag vill också köpa hus!

Men är nog för långt bort ekonomiskt för det. Skulle vilja ha något avsides, gärna på landet, gärna med lite att fixa också. Brukar kolla i orten som min familj kommer ifrån, vilket är avfolkningsbygd nu förtiden så husen kan gå för riktigt sköna priser. Men då blir det tyvärr en pendel på över en timme, enkel resa...

Suck...

Sen är man ju singel så det finns en viss ologisk i att köpa ett hus själv(med undantag ekonomiskt med tanke på vilken hyra man har...). Det är inte lätt.

Mancave är naturligtvis ett krav.

Hans Li Engnell25 feb 2017q

Om du letar lite avsides, dvs. utanför storstads- och de mest attraktiva områdena, kan du hitta hus till tämligen bra pris fortfarande. Även om priserna faktiskt går upp även i Norrlands inland just nu. I Stockholm är ju priserna galna, vi valde en grannkommun i närheten för att ha råd med mer yta.

Helst skulle jag vilja ha en hel gillestuga som spelrum, men det blev inte så...

Ayreonaut25 feb 2017q

Hehe, det är rätt kört med huspriserna här i Norrköping också. En kollega är i desperat behov då familjen växer och husen går för absurdum. Han spekulerade i att det bästa kanske är att bygga nytt, vilket också är svindyrt ändå.

I kommunen som jag tittar i så har jag ett hus för 550 000kr som vore rätt sweet att ha. Det viktigaste är i fint skick, dock så finns det med jobb på det huset. Huset är också uppdelat i två lägenheter så det finns två kök. Och så skogen direkt bakom.<3
Men som sagt, rätt opraktiskt att ha två kök och rent allmänt för mycket yta för mig som singel, mycket uppvärmningskostnad och så pendel på det.

Jag skulle dock sänka mina boendekostnad per månad med häften typ.:/

Bleatlessness26 feb 2017q

Gratulerar till huset och den uppdaterade avataren! (Oklart vilket som är viktigast.)

Är i exakt samma sits, fast min sambo är helt ok med min spelsamling. Har ju redan vitrinskåp med Segas historia i vardagsrummet i lägenheten. Det första jag funderar på är dock en tjock-tv.

Hans Li Engnell26 feb 2017q

Bleatlessness:

Är i exakt samma sits, fast min sambo är helt ok med min spelsamling.


Jodå, jag ska inte utmåla frun som omöjlig på något sätt. Typ 85 procent av alla prylar i lägenheten är mina och mycket av det är spelrelaterat. Innan jag tömde inför fotografering i sensomras stod det mesta i vardagsrummet. Men det är ju trist att inte kunna packa upp prylarna, tycker jag. Sedan vill jag helst att vardagsrummet ska vara lite mer "neutralt" och inte se ut som ett pojkrum. :-)

Bleatlessness26 feb 2017q

Hans Li Engnell:

Sedan vill jag helst att vardagsrummet ska vara lite mer "neutralt" och inte se ut som ett pojkrum. :-)


Där sa du nåt inför fotografering av lägenheten. Spel och maskiner måste ändå packas inför flytten, så man kanske ska stoppa något mer neutralt i skåpen. TV-spel må ha blivit betydligt bättre ansett på senare tid, men helt avstigmatiserat är det inte.

Hans Li Engnell26 feb 2017q

Bleatlessness:

TV-spel må ha blivit betydligt bättre ansett på senare tid, men helt avstigmatiserat är det inte.


Så är det, tyvärr. Jag rensade även annat för att lägenheten inte skulle se så övermöblerad ut, och kom på mig själv med att packa ned allt som hade med nazismen och andra världskriget att göra. Böcker som lämnades framme var typ Leif GW Persson och annan oskyldig skönlitteratur.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.