Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I går 21:10 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Level Up!

Hans Li Engnell22 sep 2017 15:082561 visningarKommentera: 3 !

I många år har jag funderat över vad ett framtida barn kommer ärva för intressen, om några. Jag råkar nämligen ha lite för många. Från Titanic och Förintelsen till spel, film och Kina - tiden räcker knappast till allt.

Nu när familjen har gått från två till tre blir frågan åter aktuell. Mest tid och pengar har jag under de senaste åren lagt på spel, så visst vore det roligt om den lille skulle bli intresserad en dag.

Här och nu handlar det dock mest bara om att äta, bajsa och sova, och det är ju inte så illa det heller när allt kommer omkring.

Att komma hem efter fyra dygn på BB känns både välbekant och främmande på samma gång. Allt är ju som vi i all hast lämnade det, och ändå känns det helt annorlunda.

Under den närmsta tiden kommer det bli osedvanligt lite tid och ork till just spel. En timmes sömn här, en kvarts vila där. Knappast tid för att göra så mycket i vare sig Gears of War 4 eller Titanfall 2.

Nykomlingen har för övrigt redan hunnit bajsa på min Dreamcast-tröja. Förhoppningsvis är det inte en indikation på vad han tycker om spelsamlingen här hemma. Jag håller Shenmue-samlingen på behörigt avstånd tills jag vet.Taggar: meta

« Till bloggen

Kommentarer

Novistador22 sep 2017q

Rolig läsning och gratulerar!

Jag kan inte relatera till erfarenheten av att ha barn, men tankarna om vilka intressen de kommer få är någonting jag har till och från.

Om barnet skulle ha intresse i TV-spel, så skulle jag nog i viss mån kanske gömma en del för att gradvis exponera mer av samlingen. Blir nog lättare för hen att fokusera på ett spel i taget.

Givetvis är man ju öppen till idén om att ens barn ska ha andra intressen än ens egna. Den svåra biten blir att det är ett ämne man inte kommer kunna hjälpa till lika mycket om det vore ens egna intresse, och andra sidan lär man sig något nytt. :)

Lycka till!

ZidaneIX23 sep 2017q

Stort grattis Hans!

Karl Hungus24 sep 2017q

Grattis! Tid till att spela kommer att finnas igen, var så säker. Intressant fundering kring intressen. Tre av mina största intressen har jag fått hemifrån: musik, läsning och idrott. Pappa har alltid sett mängder med sport och vi såg mycket ihop när jag bodde hemma, båda föräldrarna har alltid läst och så även jag, och det spelades nästan alltid musik hemma. Jag hittade min egen väg med musiken, men jag lyssnar även på mycket av det mina föräldrar har spelat hemma: Leonard Cohen, Bruce Springsteen, The Moody Blues osv. Så tar mina barn efter mina intressen kommer de också att gilla musik, läsning, sport och tv-spel. Inte mig emot, i så fall.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.