Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I går 21:10 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Vips har jag förbokat Super Lucky's Tale

Hans Li Engnell 5 okt 2017 21:482574 visningarKommentera: 12 !

Jag har inte varit överdrivet entusiastisk inför Super Lucky's Tale. Trots att jag borde älska faktumet att det kommer ett exklusivt plattformsspel till Xbox One har mina känslor varit rätt svala.

Allt jag har sett av spelet tyder på att det är ett mysigt äventyr som inte innehåller en enda ny idé som utvecklar genren. Nu behöver visserligen inte alla spel göra det för att vara underhållande att spela. Inte alls. Men Super Lucky's Tale ser helt enkelt rätt mediokert och oinspirerande ut.

Jag överraskade därför mig själv lite när jag tryckte på förboka-knappen. Microsoft säljer nämligen Super Lucky's Tale för 299 kr fraktfritt, och för den summan tänker jag att det är värt risken.

Den 7 november får vi alla se om mina låga förväntningar överträffas och andras betydligt varmare omdömen om spelets potential besannas. Jag hoppas förstås att det blir så.

Få skulle bli gladare än jag om Xbox fick ett riktigt bra exklusivt plattformsspel. När hände det sist?Taggar: Xbox One, Spel

« Till bloggen

Kommentarer

paccc 6 okt 2017q

Yoka laylee tyckte jag var för fritt vid en första test, man gick runt och hamnade på ointressanta ställen.
Mario-spelen lyckas nog med den öppna världen eftersom spelet på ett så bra sätt styr in en på den rätta vägen utan att degenerera till 2.5D så nyckeln för Super Lucky's tale är nog att ha ett flow och ett tydligt mål på varje bana.

Jag lyckades iaf att köpa spelet med credits medan det var snorbilligt i Ryssland, visserligen ändrat nu, men eftersom Recore och ori är billiga fortfarande kanske prissättningen ändras igen efter att det är släppt.

lonian 7 okt 2017q

Hela grejen med Lucky's Tale är VR stödet känner jag. Tror inte jag spelat det annars.

Mattias Leisky 7 okt 2017q

Jo, vi har ju pratat om det spelet förut, du och jag Hans. Ser fram emot det då det verkar vara ett av extremt få spel i 3D som jag har hopp om att uppskatta. Yoka Laylee började bra men fall pladask ungefär halvvägs. Mycket pga av det som paccc säger, det vill säga att man irrade omkring utan mål och hamnade på en massa ointressanta ställen.

Joe E Tata 7 okt 2017q

Börjar bli mer och mer intresserad av spelet. Yooka-Laylee tyckte jah var helt fantastiskt och jag 100%:ade det, vilket jag aldrig gör med spel.

Det ser ut att bli ett grymt år med detta Super Mario Odyssey, A Hat in Time och Yooka-Laylee. Mario är givet. Men funderar på om det bli detta eller A Hat in Time först.

Hans Li Engnell 8 okt 2017q

Mattias Leisky:

Jo, vi har ju pratat om det spelet förut, du och jag Hans. Ser fram emot det då det verkar vara ett av extremt få spel i 3D som jag har hopp om att uppskatta.


Jo, jag minns den lilla diskussionen. Och jag hoppas innerligt att du har rätt. :-) Det kan förstås i slutändan vara så att vi landar i olika åsikter om spelet ändå, men jag håller verkligen tummarna för att mina första intryck av Super Lucky's Tale är rätt långt ifrån det spel jag kommer sitta med den 7 november.

Littleboss 8 okt 2017q

Varför blir du glad över att Xbox får ett exklusivt plattformsspel? Måste det vara exklusivt för att du ska bli glad?

Hans Li Engnell 9 okt 2017q

Littleboss:

Varför blir du glad över att Xbox får ett exklusivt plattformsspel? Måste det vara exklusivt för att du ska bli glad?


Jag har både Xbox One och PS4 hemma, så jag blir glad även om det släpps bra plattformare till PS4. Men jag föredrar Xbox One-kontrollen, så jag spelar helst på Xbox om det går. Dessutom följer jag med intresse hur Xbox som varumärke utvecklas eftersom jag har spelat på Microsofts konsoler sedan den första Xbox lanserades i Sverige 2002. Ett problem under dessa drygt 15 år har varit utbudet av äventyrs- och plattformsspel. Av detta skäl vore det trevligt med ett exklusivt (och bra!) plattformsspel till formatet.

Littleboss 9 okt 2017q

Okej, tack för svar. Alltid intressant att veta hur folk resonerar :)

Själv kör jag med DS4 kopplat till min PC, ska dock investera i en Xbox-kontroll då jag tycker att den är skönare.

Hans Li Engnell 9 okt 2017q

Littleboss:

ska dock investera i en Xbox-kontroll då jag tycker att den är skönare.


Det är den. En av få saker som Microsoft lyckats bättre än Sony med denna generation (och även den förra).

Littleboss19 okt 2017q

Hans Li Engnell:

En av få saker som Microsoft lyckats bättre än Sony med denna generation (och även den förra).


Håller helt med.

Märkligt att Dualshock inte utvecklas mer än vad den faktiskt har gjort genom åren (även om DS4 är klart godkänd)

HackSiegfried15 nov 2017q

Kommer köpa inom snar framtid.

Hans Li Engnell16 nov 2017q

Spelet är värt det för 299 kr, skulle jag säga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.