Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I dag 10:48 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

25 år senare

Hans Li Engnell24 nov 2017 14:312363 visningarKommentera: 0 !

Mega Drive-spelet Sonic the Hedgehog 2 fyller 25 år och jag känner mig om inte gammal så åtminstone rutinerad.

Det har alltså gått ett kvarts sekel sedan jag beställde Sonic 2 på postorder för 428 av mina egna riksdaler. Ett skrämmande konstaterande, och men roligt då det visar hur ett intresse kan hålla i sig genom vått och torrt, mörkt och ljust, genom livets alla faser.

Mitt spelintresse föddes visserligen inte där och då, det hade redan börjat med det första Sonic the Hedgehog och kanske rent av lite tidigare, även om jag har svårt att peka på exakt när i så fall. Men det var här det tog fart på allvar.

Jag var fast som Sega-fanboy, älskade allt som spottades ut av det japanska företaget (även om jag inte hade råd att köpa mer än en bråkdel av spelen som kom) och fick varma känslor i magen bara av att se Segas klassiska logotyp.I dag är allt så annorlunda. Mina känslor för Sonic har svalnat betänkligt, och Sega är förstås inte alls vad de en gång var. Det modiga, kaxiga och lite galna företag jag kom att älska finns inte längre.

Sonic finns knappt längre heller. Han har muterats till något som knappt går att känna igen.

Vi som älskade Sonic för vad han var då i början av 90-talet har med viss sorg i blicken fått bevittna hur Sonic Team har misshandlat den stackars igelkotten gång efter gång, och alltid med löften om att de nästa gång minsann ska få till det. Nästa gång ska det bli bra.

Men nej, det blir aldrig bra. Det behövdes ett projekt som Sonic Mania för att toppa eller åtminstone nå samma nivå av spelglädje som de klassiska Mega Drive-spelen.

Så här i efterhand är Sonic 2 fortfarande ett briljant spel. Men det når inte riktigt mästerverket Sonic 3 & Knuckles.Taggar: Sega, Sonic, Retro

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.