Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Hans Li Engnell

Registrerad: 16 jan 2002 18:10 Senaste besök: I går 14:23 Online: Nej

Tyresö www.frispel.net

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Spel i jul

Hans Li Engnell20 dec 2017 12:211826 visningarKommentera: 3 !

Första julen i huset, första julen med alla spel samlade på ett och samma ställe. Och ändå kanske det inte blir så mycket spelat alls.

Denna jul är lite ovanlig. Vi är tre i stället för två, och nytillskottet råkar vara några månader gammalt i behov av konstant uppmärksamhet (när han inte snarksover).

Med lite tur kommer det finnas tid för lite spel i alla fall. Det återstår att se hur mycket som hinns med, men det är åtminstone en ambition att sätta tänderna i ett antal av nedanstående spel. Allt för att höja julstämningen, givetvis.

Dead Rising 4
Dead Rising 4 är avklarat sedan tidigare, men nu är det dags att ta en titt på Franks stora paket. Jul, zombier och en Frank West med tidernas vapenarsenal där bara fantasin sätter gränser. Detta är som klippt och skuret på en julhelg.

Sonic 3
Det är långt ifrån bara Sonic som har fina vinterbanor i plattformsvärlden. Men Ice Cap Zone är en av pixelgrafikens allra vackraste vinterbanor som känns så där underbart vinterlik och mysig. Musiken bidrar mycket till det. Nästan 25 år senare är detta fortfarande smått magiskt.Rise of the Tomb Raider
Lara Croft klättrar till en bergstopp, faller och hamnar i vildmarken, ensam. Hon pulsar genom snön, huttrar och håller om sig själv för att försöka hålla värmen. Hon försöker leta något för att kunna bygga ett vindskydd och göra upp eld för att överleva.

Och i fjärran – eller är det nära? – hörs vargarnas ylande. Dessutom finns det en björn som vaknat på fel sida att tampas med.

Trots att det varit skralt med snö utanför fönstret än så länge dras jag tillbaka in i Laras kamp för överlevnad. Ännu en gång ska jag bekämpa kylan. Och det görs förträffligt i värmen i mitt eget vardagsrum med en handkontroll och en kopp hett te.

Tearaway Unfolded
En bortglömd diamant till PlayStation 4. Inte jättemycket vinter i detta spel, men myspys och ren och skär spelglädje som inte mycket generation kan mäta sig med. Sådant behövs också mellan glöggen och skumtomtarna.

Vilka spel kommer du avnjuta under denna jul?Taggar: Tearaway, Tomb Raider, Sonic

« Till bloggen

Kommentarer

Sensemaker21 dec 2017q

Frozen wilds. Är på NG+ och är typ level 49 med Baeloy nu. Ska snart dra upp i norr och visa vem som är boss.

Blir troligen att köra klart de sista missions i cod ww2 också, för att sedan för all framtid avinstallera det.

LA Noire. Körde det aldrig när det kom, riktigt glad att det gjordes en HD version

Rikard Halvarsson22 dec 2017q

Vinterspel ska helst innehålla snö.

En tradition är DKC, snövärlden. men i år är jag inte hemma på julen, men har med mig Switch och har precis påbörjat Xenoblade 2, får hoppas på snömiljöer där.

Grattis till tillskottet. Fick mitt förra året, så vet hur det är att försöka hinna med spel med när man har en bebis ^^

Hans Li Engnell22 dec 2017q

Sensemaker:

Frozen wilds.


Hade varit självskrivet, om jag bara hade spelet Zero Dawn. Jag inser att jag nog måste göra det (även om jag befarar att det inte riktigt är min kopp te).

Rikard Halvarsson:

Grattis till tillskottet. Fick mitt förra året, så vet hur det är att försöka hinna med spel med när man har en bebis ^^


Tack! Men säg inte mer ;-)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.