Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

parantes

Registrerad: 13 nov 2006 17:45 Senaste besök: 12 maj 2018 22:53 Online: Nej

Oslo https://www.youtube.com/channel/UC5901tQ1NelKVnkY8lTBNIg parantes connyskywalker

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Tillbaka i Oslo.

parantes27 jan 2013 14:35538 visningarKommentera: 1 !

I januari 2009 förändrade jag mitt liv.

Jag flyttade till Oslo, skapade mig en helt ny tillvaro, började arbeta på Ikea och gav mig själv den ekonomiska möjligheten att resa runt i världen samt köpa dom prylar jag ville ha. Efter 3 år i Norges huvudstad kände jag mig dock klar, flyttade hem till Sverige och stannade där under hela 2012.

Men under vintermånaderna var det någonting i mig som längtade tillbaka. Jag var medveten om att en flytt tillbaka till Oslo inte skulle bli riktigt samma sak. Vänner har försvunnit, det gamla jobbet fanns inte kvar och staden som en gång var spännande känns numera väldigt bekant. Men erbjudandet om ett spännande jobb lockade mig tillbaka. Och vetskapen om att jag kan spara ihop lite mer pengar inför min flytt till Tokyo var alldeles för bra för att säga nej till.

Så jag bestämde mig för att återvända. Till staden där allting en gång för 4 år sedan förändrades.

Nu har jag bott här snart i drygt en månad. Mitt 4e år i Oslo. Och även fast saker just inte är likadana är det ändå otroligt skönt att komma tillbaka. En del gamla vänner finns kvar, en del nya har jag redan träffat. Och just det där att ingenting är som förr är kanske en bra grej, ändå. En nytändning.

Nytt jobb, nya kollegor. Mycket nytt. Lite gammalt. När jag har tråkigt slår jag ihjäl ett par timmar i stadens bästa filmbutik, eller så går jag till den ultimata nördbutiken Outland och bläddrar i serietidningar.

Gör staden min igen, så sakta.

Och på en poster ser jag att dom visar Anime varje fredag på storbild på universitetsområdet - så jag tar tunnelbanan till en plats där jag aldrig varit, letar upp byggnaden där det är och bestämmer mig för att jag nu på fredag ska dyka upp på deras Animeafton.

Nya saker, nya människor, nya upplevelser.

Jag stannar inte några 4 år denna gången. En annan storstad lockar för mycket. Men under 2013 är det jag och Oslo. En gång till.

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym27 jan 2013q

Jag har några kompisar som gör praktik i Oslo. Det låter som det är skitgott att bo där! :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.