Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Jimmy Seppälä

26 Registrerad: 2 dec 2006 20:20 Senaste besök: I dag 18:15 Online: Ja

Fjärdhundra Spelsnack.com Seppala13 Seppala13

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Tankar om Microsofts presskonferens

Jimmy Seppälä13 jun 2016 20:481211 visningarKommentera: 0 !


Microsofts presskonferens hade betydligt mer krut i sig än både EA och Bethesda. Något man förväntar sig av en av de som faktiskt har en konsol på marknaden. De fortsätter trenden med att fokusera på spel snarare än att Xbox ska vara din nöjeshub i vardagsrummet. Konferensen hade ett högt tempo med en hel del spel men trots det kändes det ändå väldigt safe. Många av de titlarna har vi redan sett tidigare. Många av spelen i [email protected] har varit där tre år i rad nu (Below, Cuphed) eller så var det uppföljare i serier som redan är etablerade.

Men vi hoppar på den största utannonseringen under konferensen direkt.

Project Scorpio


Microsfts nya konsol, en markering på en ny generation eller är det här början på en generationslös industri? Microsoft har egentligen ingenting att förlora, de ligger en bra bit efter Sony och deras PS4 och har inte lyckats tvätta bort det som hände under avtäckandet av Xbox One. Min första tanke var att Xbox One S skulle fungera som en nylansering för Xbox One likt det de gjorde med Xbox 360S och Kinect och fick bort samtalet från red ring of death som drabbade de första 360-modellerna.

Som det ser ut just nu är Scorpio inte bara en nylansering av Xbox One utan det verkar vara en nylansering av hela Xbox-varumärket. Bort med det som lastar Xbox One och fokusera på att de har den bästa konsolen på marknaden som spelar de bästa spelen. Det kan fungera och det ska bli väldigt intressant att se hur Sony svarar på det. Vi vet redan att en starkare PS4 existerar och ska släppas någon gång.

Det mest positiva med Scorpio är hur Phil Spencer betonade på att ingen lämnas utanför. De som inte vill uppgradera kan fortfarande spela sina spel och de som vill uppgradera kan spela sina gamla Xbox One-spel. Det är utan tvekan det som är mest positivt med en generationslös industri är att biblioteket kommer hela tiden att följa med. Vi kommer med andra ord aldrig behöva oroa oss för att hålla gamla konsoler vid liv för spelen följer med. Tills det blir problem med licenserna det vill säga.

Men hur länge kommer då den äldre versionen av Xbox One släpas med? Två, tre eller fem år? När kommer de nya spelen inte längre fungera med den äldre maskinen? Och pratar man om att ingen ska lämnas utanför när man i samma mening pratar om VR blir det lite lustigt. Xbox One som den är ny kommer inte klara av att köra VR, betyder det då att det inte får finnas VR-exklusiva titlar på Xbox One? Hanterar man VR som en egen plattform?

Det hela är mycket spännande i vilket fall och med en release hösten 2017 har det ändå gått fyra år sedan Xbox One lanserades och då känner jag att det är en okej tidsram för en uppgradering. Frågan är hur det kommer att se ut efter det? Vad jag inte vill ha är nya versioner av konsoler varje eller vartannat år. Det måste finnas andrum.

Men nog om det, hur var spelen då?Som jag skrev tidigare har vi sett mycket förut redan. Det höga tempot gjorde att det bara blir små inblickar i det som kommer än att vi får någon ny information.

Gears of War 4 ser ut som Gears of War men jag ger det pluspoäng för Gubb-Marcus.

Recore ser ut som en riktig 3D-plattformare från 2016 istället för det nostalgiklämmande Yooka-Laylee som ser ut som ett N64-spel fast snyggare.

We Happy Few är indie-Bioshock men det ser ändå bra ut. Det gjorde förvisso Contrast också som var studions förra spel men det var jag inte förtjust i. Det var dessutom väldigt opolerat.

Forza Horizon 3 blir säkert kul Det är ändå den bästa racingserien som existerar just nu men mina förhoppningar om snömiljöer krossades direkt när det ska utspela sig i Australien.

Gwent? Gwent.

Ett State of Decay 2 känns väldigt välkommet men frågan är om det kommer att finnas PVP i spelet eller om det enbart är en co-op-upplevelse? Hela överleva-zombieapokalypsen som genre är inte lika het idag som för fyra år sedan. Jag hoppas nästan att det bara är co-op.Sea of Thieves är det spel jag ser mest fram emot nu av det Microsoft visade. Att äventyra med sina vänner i en piratvärld låter som en riktig önskedröm.

Microsoft fortsatte med att ha spel non-stop i årets presskonferens men de jobbar fortfarande i motvind efter hela fiaskot med avtäckandet av Xbox One. Men ett Microsoft i underläge har visat sig vara ett bra Microsoft. Vi har en väldigt intressant framtid att se fram emot.

Tidigare inlägg:
EA
BethesdaTaggar: e32016, Microsoft, Xbox One, Scorpio, Sea of Thieves, Gears of War 4

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.