Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

yngve

32 Registrerad: 6 dec 2006 11:58 Senaste besök: 14 feb 2018 23:22 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Ju med jag läser om Switch...

yngve15 jan 2017 15:161780 visningarKommentera: 1 !

...desto mindre "ha-begär" får jag.

Och jag förstår verkligen inte hypen inför släppet av Switch.

"Tyvärr", vill jag säga.

Känslan jag får är att Nintendo inte lärt sig något överhuvudtaget av Wii U-floppen.

Det ska innoveras för innovationens skull, på bekostnad av prestanda, precis som Wii och Wii U före den.

Visst, Wii var en kommersiell succé, men det känns som nyhetens behag gick över rätt fort. Det var nytt och fränt med viftandet, men fort gick det upp för det flesta att det inte var en speciellt bra kontrollmetod.

Innovationen ledde till att de andra aktörerna gjorde egna varianter av Nintendos tillfälligt vinnande konceptet, och berikade oss med Kinect och PS Move.

"Tack"... antar jag?

En majoritet av de sålda Wii-konsolerna samlade nog sedan bara damm kort efter köp. De riktigt bra spelen fanns där, men de var inget direkt överflöd.

Spola fram till Wii U och det såg exakt likadant ut, men med ny gimmick och minus delen med "kommersiell succé".

Med Switch förutspår jag att vi kommer att få ett fåtal riktigt bra Nintendo-utvecklade spel och ... inte så mycket mer, igen.

Min känsla är att när nyhetens behag är över, när Zelda och Mario står avklarade, så kommer Switchen stå där i dockan och vara en lika duktig dammagnet som Wii U-plattan intill.

Och problemet ligger som jag ser det i när de gör en konsol som är så fundamentalt annorlunda än konkurrenternas så kommer de, precis som med föregångarna, att skrämma bort tredjepartsutvecklarena.

Jag kan inte tänka mig att någon tänkte, innan Switch avslöjades att "jag hoppas Nintendos nästa konsol blir en tablet med avtagbara mikrokontroller och någon portabilitetsfunktion som jag kommer att använda en gång på grund av begränsningar i batteritid istället för ja, en traditionell konsol som kan konkurrera med Sony och Microsoft".

"Tyvärr" vill jag säga igen, och då i meningen "tyvärr hoppas jag att Switch blir Nintendos sista konsol".

Jag hade mycket hellre sett att Nintendo går Segas väg och lägger ner hårdvaruutvecklingen och blir en tredjepartsutvecklare istället.

Där hade de verkligen kunnat briljera.

« Till bloggen

Kommentarer

lonian16 jan 2017q

Jag är själv missnöjd över att Nintendo inte helt gått bärbart, är säker på att de kunnat göra bättre batteri och onödigt med löstagbara kontroller på en sådan. Nu blir det lite för dyrt att ha ett gäng med bärbara Switch enheter då alla spelare mår bättre av egen skärm. Man kan nog inte share spela längre heller gissar jag dvs skicka över spellicens tillfälligt till den andra Switch ägaren utan båda måste ha spelet som skall spelas. Men man får väl se om dockan fyller en funktion i hemmet framöver.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.