Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

King Dedede

28 Registrerad: 15 mar 2007 18:31 Senaste besök: 20 apr 2018 22:11 Online: Nej

Uppsala king dedede

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Spel är farligt!

King Dedede29 dec 2016 00:08445 visningarKommentera: 5 !

Spel är farligt. Inte farligt som "om du spelar våldsamma spel kommer du bli våldsam"-farligt. Men farligt. Farligt för kreativiteten.

Åskådare: "Buuu! Jag blir kreativ av tv-spel!".

Ja, kanske det. Du kanske känner dig mer kreativ. Du kanske blir mer kreativ. Bra för dig. Men för min del blir jag hämmad. Jag älskar spel. Det minskar stress, det är en oftast härlig upplevelse. Ett fantastiskt medium.

Men det kan hålla mig ifrån omvärlden. Istället för att läsa på om det "där", gå på den där "festen", träffa den där "personen" (citationstecken är "underskattat"), så spelar jag spel.

Det här kanske är ett omtalat ämne, ett välkänt problem. Det är väl det? Folk pratar om barn som spelar spel istället för att röra på sig. Men det är fan ett vuxet problem också.

Jag kan känna inspiration.

"Nu jävlar, nu ska jag läsa på om det där ämnet jag velat lära mig. Så snart som jag spelat en match i <insert game>."

Ni kanske har varit med om det här, och har en smart lösning på problemet? Låt höra. För mig är det farligt. Men det är också otroligt tomt utan det. Spel alltså.

« Till bloggen

Kommentarer

Notorious Gamer29 dec 2016q

Spelen har åldersgräns av en anledning. Föräldrarna får tänka på det.

King Dedede29 dec 2016q

Notorious Gamer:

Spelen har åldersgräns av en anledning. Föräldrarna får tänka på det.


Haha. Ja, jo. Mamma och pappa får hålla mer koll på sitt 27 år gamla barn.

morrhoppa 1 jan 2017q

Känner igen mig. Dock har spel varit ett sätt för mig att hantera psykisk ohälsa, dvs en hjälp att fokusera tankarna på annat. Spel har hämmat mig kreativt, då kreativiteten också varit ett sätt att hantera stress. Det är liksom lite samma sak - syssla med något med händerna, full fokus, något jag gillar.

Det som en kan göra är väl att ta aktiva val, om det går. Välja och prioritera. Stänga ner datorn. Avinstallera spel. Slå sönder datorn. Sluta betala elräkningen. Bli rastlös som fan. Använda frustrationen till att vara kreativ.

lonian11 jan 2017q

Eftersom att träffa den där personen, gå på den där festen inte är för mig, att vara kreativ. Jag menar, jag socialiserar mig ändå inte speciellt mycket.

Men för mig är kreativiteten att ta mig ut och fotografera, eller skapa musik.
Och ja, sitter man inne och spelar tv-spel i stället så är man ju inte ute och gör annat.

Men för mig går det hela i vågor.
Hittar jag det rätta spelet så kan jag köra det i en månads tid.
I perioder kommer dock suget fram att fota eller göra musik.
Man kan som inte göra allt samtidigt.
Men jag delar upp mina portioner av kreativitet.
Ibland får jag lite svag ångest över att jag har så mycket ospelade spel som läggs på hög, mina PSN vänner undrar vart jag tog vägen. Men då har jag ju gjort annat ett tag.

Läsa på saker gör jag ändå, då jag jobbar natt.

Apelsinsaft17 jan 2017q

Jag kan bli stressad av tv-spel. Eller, jag blir det. Och då av mobas/fps, rocket league osv eller ifall jag köpt ett multiplayerspel tillsammans med kompisarna och dom börjar toklevla och invitar en såfort man är inne för att sedan kräva en förklaring till varför jag inte spelade med dom när jag var online och chillade på netflix.

Nä, jag har fått nog av multiplayer och denna onlinecommunity där man ska tävla om att va bäst och att vinna vinna vinna! Har nyss börjat spela Atelier Sophie och det får räcka nu när jag spelar i mindre doser. Märker att jag även sover bättre och är på bättre humör när jag inte spelar multiplayer som bara stressar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.