Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Simon Liljedahl

33 Registrerad: 26 apr 2007 19:49 Senaste besök: I går 13:37 Online: Nej

Sandöverken

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Snapchat - En hel värld i min mobiltelefon

Simon Liljedahl 13 feb 2018 09:301171 visningarKommentera: 10 !

Jag är ingen stor snapchattare men jag har några kompisar där vi skickar diverse otrevligheter och annat till varandra. Ibland trevligheter, det beror lite på kompisen.

Det är korta, små, nöjen och inte mycket mer.

Igår spenderade jag nästan två timmar med appen. Naken.

Jag hade skottat snö så svetten tagit över min kropp. Lite grann som en bakfylla fast utan trevliga minnen.

Efter en dusch var jag för slut för att göra annat än att traska runt i huset och störa sambo, katter och kanin. Så jag damp ned i sängen för att ladda mobilen och skickade en snap till en kompis (ingen nakenhet) och jag mindes hur min sambos lillasyster visat mig at man kan zooma ut ur appen och få fram en världskarta och titta på andra folks snappar. Deras "story" eller nåt.

Jag blev helt "hooked".

99% är ren skit däremot men de små guldkornen av att få titta in i någon annans vardag och att liksom vaska fram de guldkornen var fantstiskt.

Sen att stereotyper avlöser varandra får man ha överseende med. Instagramkulturen har liksom inkräktat något enormt och det filmas friskt på maträtter från donken och allehanda restauranger av kvinnor och ungdomar som kan pluta med läpparna men mest ser ut som sådana där sugproppar på gosedjur som man kunde sätta fast inne på rutorna i bilen.

Övrigt stereotypiska saker är att vi svenskar är privata och inte vill bli sedda, i Norge (och norra Sverige) traskar renar runt som heliga kort i Indien, vi dricker mycket både i Sverige och Finland (men inte i Norge) och jag förstår inte ett ord av vad folk säger i Danmark och Skåne.

Men de ljusglimtar som finns är när folk faktiskt visar något. Hur de lever, hur de umgås och vad som händer.

En ung kille blir tagen av polisen, utomhusgrillning på nåt fjäll med goda vänner, folk som lär sig åka skidor, band som knyts och olika scenarion som visas upp utan att jag behöver förstå språket.

I Afrika verkar det vara stort. Det fanns hur mycket roligt som helst att titta på och kulturer som visas upp. Folk med automatkarbiner som patrullerar gatorna men även barn som leker lekar jag aldrig sett förut. Teambuilding i Zimbabwe där grupper av människor gör allehanda övningar med varandra.

Afrika var ett spännande ställe att besöka.

De två tråkigaste ställena var förvånandsvärt nog Japan och USA. I Japan var det bara en massa turister som filmade sig själva. I staterna var det mycket twerking från barn som är för små för att skaka på rumpan åt kameran på det sättet, enligt mig. Jag kanske är gammalmodig men jag blev lite äcklad av det. En hel del jointrullande och wannabe gangsters. Det fanns en del guldkorn i New Orleans. En del gatumusikanter var att dö för!

Sambon kom upp och undrade varför jag låg med röven bar fortfarande.

Allt filmande på mat gjorde mig hungrig så jag gick ned och smörade några skorpor. Jag funderade på att starta min egen story men lät bli. En naken karl med skorpsmulor på magen klarar sig Snapchat gott och väl utan.

Använder ni Snapchat?

Utforskar ni världen med appen?

Det vore roligt att veta.Taggar: snapchat, Afrika, Sprit, kultur, zimbabwe, twerk

Från klarhet till klarhet

Simon Liljedahl 17 jan 2018 07:381320 visningarKommentera: 0 !

Jag kände mig extra gammal på morgonen när jag satte mig ned och sydde igen ett hål i grenen på jeansen innan arbetet strax efter kl. 5.

En sån där oerhört liten, självständig, sak bara. Helt obetydlig.

Sen såg jag alla gråa hår när jag stod framför badrumsspegeln och förbannade mina gener jag fått av fadern.

Jag blir 33 år gammal senare detta år. Idag är en dag då jag längtar efter pensionen, eller kistan. Vilket som duger just nu.

Jag trodde gamlingar sov lite?
En annan behöver ju sömn som en tonåring.

Tur det finns kaffe.

Jag funderar mer och mer på att kolla prostatan. Inte för att jag tror jag har cancer men tänk om?
Ett finger (jag har noll koll) kan det ju vara värt att krama om med ringmuskeln. Egentligen tar de väl mest prover tror jag. Jag är bara glad över att vara frisk.

Sambons pappa hade prostatacancer. Blödde överallt. Han visade ett foto från badrummet. Det var... otäckt.

Jag blödde lite idag. Stack mig i tummen med nålen när jag sydde. Jag stoppade tummetott i munnen och sög lite. Som en jättebebis.

Det var senast jag kände mig ung.

Det är de små sakerna som påverkar en mest just nu. Små ögonblick av klarhet i den dimma som kallas livet.

Som ett hål i grenen som behöver lagas.Taggar: blod, Cancer, synål, gren, byxa, jagkännermiggammal

Min debut med new 3ds xl

Simon Liljedahl 19 dec 2017 14:461593 visningarKommentera: 0 !

Den 1/1 -18 är det exakt ett år sedan jag köpte New Nintendo 3DS XL.

Det är ingen hemlighet att jag spelar lite numera. Det är en blandning av tidsbrist och ibland ren slöhet. Istället för att varva ned efter jobbet med en kopp te och lite gaming så tar jag en instant power-nap. Jag slocknar direkt när huvudet träffar kudden. Sen upp i panik och göra middag innan sambon kommer hem från jobbet... om hon inte är den som väcker mig.

Idag planerar jag att steka några pepparbiffar, koka potatis och fixa nån sås. Med grönsaker förstås. Men om jag råkar somna är det kört.

Jag har en falukorvsring som kommer rädda mig om jag somnar.

Igår var en produktiv dag. Maten var redan förberedd men jag hade jobbat över så jäkligt (vilket inte är ovanligt heller) att jag bara varhemma en halvtimma innan sambon så jag kunde inte lyxa till det. Jag hade planerat att flixa med henne men det sket sig. Jag hämtade paket, förberedde julklappar och sånt där annat vuxet som inte alltid är så roligt.

Sambon var trött. Hon lade sig före mig. Jag var fortfarande upp i varv och tänkte att nu jävlar ska jag fördriva tiden. Osökt kom jag att tänka på pokkejävlarna men jag ville ju inte bege mig ut utanbyxor för att jaga de små liven med mobiltelefonen. Jag visste ju att jag hade Pokemon Moon och New Nintendo 3DS. Jag visste även att jag tappat bort enheten i mitt eget hus.

Jag fann den i gästrummet.

Jag hade tagit med mig den dit för att spela i fyllan antagligen men somnat innan jag hann göra något med den.

Efter at ha mixtrat lite med mitt mobila bredbandsabonnemang så lyckades jag koppla upp den, skapa enanvändare och uppdatera operativsystemet.

Mitt abonnemangstrixande hade tagit någon timma för Tele2 suger på att ge information på ett simpelt vis ochjag är korkad.

Jag lade mig. Jag somnade.

Nya tappra försök idag. Att koka potatis och steka pepparbiff är liksom ingen konst. Jag ska nog fan i mig lyckas starta spelet denna gång åtminstonde.

Så min debut är inte här riktigt ännu. Min New Nintendo 3DS oskuld är fotfarande intakt.Nästan. Jag startade maskinen så jag har väl fluktat lite helt enkelt.

Men ikväll...

Ikväll förlorar jag oskulden.Taggar: debut

Mamma flyttar in

Simon Liljedahl 14 nov 2017 15:492170 visningarKommentera: 3 !

Mammas hus brann ner innan helgen. Det känns jävligt sorgligt. Ett vrak till hus som hon köpt och börjat renovera och offrat en hel sommar på. All tid och en massa pengar rätt upp i rök.

Mor klarade sig. Hon var inte hemma. Ingen kom till skada.

Lite fotoalbum räddades och en hel del verktyg som fanns i källaren.

Hon slaggade på syrrans soffa första natten, Fredag till måndag fick hon låna en av sina systrars lägenheter. Jag verkar vara den enda släktingen med gästrum. Om inte annat så är jag den ende som inte förökat mig och har en massa barn drällandes omkring.

Klart morsan är välkommen. Stod hon ut med mig de fösta 15 årena så ska väl jag palla med henne ett tag.

Jag skickade en lista med husregler över telefonen.

1. Inga pojkar efter kl. 20.
2. Inte ta allt varmvatten som en fjortis.
3. Om kaninerna uppmanar till mord, lyssna inte på dem.
4. Hemmet är pokémonfritt men ser du någon så fånga den.
5. OM du ska ha pojkar på rummet. Använd skydd. Jag är inte redo att bli brorsa ännu en gång.

Inte för att jag är ett dugg orolig men det hade varit seriöst hemskt om hon tog med sig, för mig, främmande män hem till mig. Jag önskar henne ett bra sexliv men det får fan ske på annan plats!

Det här innebär ju att jag inte kan ligga och skreva i soffan med håliga kalsonger och se ut som en jävla krukväxt mellan benen.

Jag borde fösöka ha en handduk runt mig efter jag duschat istället för att spatsera runt naken och slänga med skinkorna.

Jag gjorde en stor portion pölsa med kokt potatis åt henne och min sambo som väntar där hemma på dem. Hon gillar pölsa. MIn sambo älskar pölsa. Win win! Jag har börjat tjata om att hon ska göra Janssons Frestelse men hon vill inte göra det så tätt inpå jul. Förbannat också. Det är ju hennes glansrätt. Den maträtt jag associerar med henne och som ingen annan bräckt!

Farsan skryter om sin jäkla Janssons och nog är den god alltid men den tar banne mig inte morsans.

Jag har för mig att mor gjorde nåt gott med kassler när jag var liten. Eller så är det inbillning. Oavsett så har jag köpt kassler.

Mat är bra skit liksom. Det är sånt man kan tröstäta. Fast jag vet inte om jag tröstätit kassler och pölsa.Taggar: brand, mamsen

En ny kanin

Simon Liljedahl 25 okt 2017 07:342335 visningarKommentera: 7 !

Idag ska jag hämta en kanin efter jobbet. En liten söt rackare som är 12 veckor gammal. Det är en bit att åka men hennes uppsyn på annonsbilden fick mitt hjärta att smälta.

Yngve, min lilla helvita huligan, är numera ensam. Mitt hjärta brister när jag ser han ensam på golvet utan någon kompis. Hans förra vän, Ilmur, avlivades efter att hon fick en infektion i underkäken som var sprängfylld med var.

Jag tog beslutet att helt enkelt inte ta hand om "defekta" kaniner längre. Det är ett himla sjå med att se till att de inte mår dåligt. Veterinärsbesök och onödigt mycket tilltittande för att se att de mår bra.

Yngve är också en form av kanin jag tagit hand om där ägaren inte kunnat ha honom kvar. Han är pigg och kry som jag vet inte vad men ägaren kunde inte ha honom kvar då hon blivit allergisk. Jag tog han i utbyte mot några bingolotter.

Han är värd så mycket mer för mig.Taggar: kanin, Yngve

Tidigare inlägg

1 2 3 4 5 6 | nästa | sista

En kram på jobbet

16 sep 2017 13:513

- Du ser trött ut, säger hon. Jag är på jobbet och fyller på min...

Uncharted: The Lost Legacy

6 sep 2017 10:122

Jag trodde att jag kanske skulle sakna Nathan och Sully. Faktum är...

Yakuusa Noll och lika löjlig som en tonåring

7 aug 2017 18:538

Jag satt uppe och spelade Yakuza 0 igår. Jag älskar spelet. Det är...

En vacker pungkula

3 jul 2017 08:067

Jag har ett speciellt förhållande till en av mina kusiner. Vi gillar...

Ett hem fyllt med kvinnor

23 maj 2017 09:142

Jag har bestämt mig för att leva med så många kvinnor jag kan...

Straight outta Norrland yo!

28 apr 2017 12:062

Jag vill inte att någon tolkar detta fel. Det skrivs med humor och...

I ett hav av duschartiklar

13 apr 2017 16:1815

Jag har tidigare nämnt att min sambos lillasyster bor med oss i samma...

Mitt Harem

6 mar 2017 07:550

Jag har två kvinnor boendes med mig nu. Eller bor jag hos dem? Två...

En gullig mardröm

26 feb 2017 19:050

Så det finns två kaniner hos mig och sambon. Yngve och Ilmur. Yngve...

Picken Hänger Maktlös

10 feb 2017 11:222

Min kära fader har alltid gillat modern teknik. Han behöver den...

Konsekvenserna av nykterhet

3 feb 2017 08:282

Att dricka alkoholhaltiga drycker och lira TV-spel är fantastiskt....

En jävligt blöt jul!

24 dec 2016 10:182

Det har regnat hela natten. Vägen var en skridskobana och att ta sig...

En Liljedahl mindre

30 okt 2016 13:526

Min mormor dog. Hon drabbades av folksjukdomen cancer såklart. Alla...

Min första anmälning. En ursäkt.

18 okt 2016 20:579

Jag ska fatta mig kort. Jag blev anmäld. Det gällde ett blogginlägg...

De nya fräcka samlarbilderna!

24 sep 2016 12:007

Rökning är farligt. Det har jag och varenda kotte vetat om sen...

Gubbknull och andra fantasier

16 sep 2015 16:216

Min smått homofobiske far skulle aldrig erkänna att en karl är snygg....

Bag-in-boxgrannarna

2 sep 2015 18:573

De är väl egentligen inga riktiga grannar. Vi har nåt hus emellan...

Kung Kuk

28 aug 2015 18:342

Första gången jag blivit kallad det på jobbet. Jag har blivit kallad...

Mingla med lokaltidningskåta kommungubbar

21 aug 2015 07:306

Jag var bjuden på bio i onsdags. Filmen...

En pervers 70-taggare tände mig

14 aug 2015 07:090

Äntligen fredag! Inte för att det spelar någon roll för mig. Jag...

1 2 3 4 5 6 | nästa | sista