Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Simon Liljedahl

32 Registrerad: 26 apr 2007 19:49 Senaste besök: I går 21:06 Online: Nej

Sandöverken

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Mamma flyttar in

Simon Liljedahl 14 nov 2017 15:49294 visningarKommentera: 2 !

Mammas hus brann ner innan helgen. Det känns jävligt sorgligt. Ett vrak till hus som hon köpt och börjat renovera och offrat en hel sommar på. All tid och en massa pengar rätt upp i rök.

Mor klarade sig. Hon var inte hemma. Ingen kom till skada.

Lite fotoalbum räddades och en hel del verktyg som fanns i källaren.

Hon slaggade på syrrans soffa första natten, Fredag till måndag fick hon låna en av sina systrars lägenheter. Jag verkar vara den enda släktingen med gästrum. Om inte annat så är jag den ende som inte förökat mig och har en massa barn drällandes omkring.

Klart morsan är välkommen. Stod hon ut med mig de fösta 15 årena så ska väl jag palla med henne ett tag.

Jag skickade en lista med husregler över telefonen.

1. Inga pojkar efter kl. 20.
2. Inte ta allt varmvatten som en fjortis.
3. Om kaninerna uppmanar till mord, lyssna inte på dem.
4. Hemmet är pokémonfritt men ser du någon så fånga den.
5. OM du ska ha pojkar på rummet. Använd skydd. Jag är inte redo att bli brorsa ännu en gång.

Inte för att jag är ett dugg orolig men det hade varit seriöst hemskt om hon tog med sig, för mig, främmande män hem till mig. Jag önskar henne ett bra sexliv men det får fan ske på annan plats!

Det här innebär ju att jag inte kan ligga och skreva i soffan med håliga kalsonger och se ut som en jävla krukväxt mellan benen.

Jag borde fösöka ha en handduk runt mig efter jag duschat istället för att spatsera runt naken och slänga med skinkorna.

Jag gjorde en stor portion pölsa med kokt potatis åt henne och min sambo som väntar där hemma på dem. Hon gillar pölsa. MIn sambo älskar pölsa. Win win! Jag har börjat tjata om att hon ska göra Janssons Frestelse men hon vill inte göra det så tätt inpå jul. Förbannat också. Det är ju hennes glansrätt. Den maträtt jag associerar med henne och som ingen annan bräckt!

Farsan skryter om sin jäkla Janssons och nog är den god alltid men den tar banne mig inte morsans.

Jag har för mig att mor gjorde nåt gott med kassler när jag var liten. Eller så är det inbillning. Oavsett så har jag köpt kassler.

Mat är bra skit liksom. Det är sånt man kan tröstäta. Fast jag vet inte om jag tröstätit kassler och pölsa.Taggar: brand, mamsen

En ny kanin

Simon Liljedahl 25 okt 2017 07:34540 visningarKommentera: 7 !

Idag ska jag hämta en kanin efter jobbet. En liten söt rackare som är 12 veckor gammal. Det är en bit att åka men hennes uppsyn på annonsbilden fick mitt hjärta att smälta.

Yngve, min lilla helvita huligan, är numera ensam. Mitt hjärta brister när jag ser han ensam på golvet utan någon kompis. Hans förra vän, Ilmur, avlivades efter att hon fick en infektion i underkäken som var sprängfylld med var.

Jag tog beslutet att helt enkelt inte ta hand om "defekta" kaniner längre. Det är ett himla sjå med att se till att de inte mår dåligt. Veterinärsbesök och onödigt mycket tilltittande för att se att de mår bra.

Yngve är också en form av kanin jag tagit hand om där ägaren inte kunnat ha honom kvar. Han är pigg och kry som jag vet inte vad men ägaren kunde inte ha honom kvar då hon blivit allergisk. Jag tog han i utbyte mot några bingolotter.

Han är värd så mycket mer för mig.Taggar: kanin, Yngve

En kram på jobbet

Simon Liljedahl 16 sep 2017 13:511007 visningarKommentera: 3 !

- Du ser trött ut, säger hon.

Jag är på jobbet och fyller på min femtioelfte kaffekopp för dagen.

- Jag är inte så trött. Bara less.
- Vadå'rå?
- Minnesstund efter jobbet.
- Är det polarn du berättade om?
- Japp. Idag är det hög tid för skiten.
- Då förstår jag.Då får du vara less.

Hon spanar in mina shorts. Det är en grå och trist dag idag. Perfekt för askspridning och deppigheter.

- Jag förstår hur du känner dig när du ser mig i mina byxor.

Ibland har hon på sig de mest groteska täckbyxorna jag sett. Som vadarbyxor fast för vinter och inte vatten. Jag har skämtat med henne om hur oerhört upphetsad jag blir av hennes brallor. Vi har den personkemin med varandra.

- Om du hade haft dina byxor hade vi fått byta så inte mitt paket hoppar fram av upphetsningen, svarar jag.

Hon skrattar högt. Vi kramas.

Jag fösöker åter vända till kassan där jag ska stå. Efter jobbet får jag byta från shorts till jeans. På jobbet är det alltid sommar kan jag tycka men ska jag stå utomhus i en udda skara människor och se någon tippa aska så vill jag ha det varmare på kroppen.

Hon kommer till mig. För att betala.

- Det är ändå rätt okej med en minnesstund, säger jag till henne.
- Ja det kan vara vackert.
- Det är bättre än ett satans dop.

Hon skrattar till.

- Hur då?
- Ingen tittar snett på en om man är full på en begravning men det tar hus i helvete om du super på ett dop.
- Du är inte klok!
- Är det inte sant då
- Jo det är det.

Transaktioner genomförs och hon lämnar butiken. Jag sa ju aldrig att jag kör bil. Jag ska dricka ett par lättöl medan vi grillar korv i regnet.

Fast jag vet ju hur jag är. Det kan bli starkare saker och skjuts hem är aldrig en omöjlighet om man vet vem man ska muta.Taggar: minnesstund, udda, personkemi, lättöl

Uncharted: The Lost Legacy

Simon Liljedahl 6 sep 2017 10:121196 visningarKommentera: 2 !

Jag trodde att jag kanske skulle sakna Nathan och Sully. Faktum är att det gör jag inte. Nathans del känns så perfekt avslutad som den kan bli.

Skönt är även att jag gillar både Chloe Frazer och Nadine Ross. De har distinkta personligheter och käftar rätt ofta. Det kan liknas vid att se Avgrundsvrål och Hans Li Egnell diskutera politik på forumet.

Vid första anblick kändes Uncharted: The Lost Legacy som om det skulle ha mer gemensamt med första delen i Uncharted-serien. Det var nog all grönska som lurade mig.

Det är sådär härligt semi-öppet så det känns som att man har stora valmöjligheter. Jag gillar det. Det blir både tajt men ändå ingen större korridorspringare. avvägningen mellan actionmomenten och pusslen känns väl avvägda och det blir aldrig för mycket.

Det känns även mer helhjärtat när allt i princip utspelas i samma miljöer, i samma land åtminstonde. Temat känns starkare.

Chloe och Nadine var redan starka i mitt hjärta innan starten men de växer ännu mer genom hela spelet.
Skurknissen har däremot fått för lite utrymme. Jag gillar snubben men han känns helt enkelt för ytlig och får aldrig växa.

Jag tycker även att kontrollen inte känns riktigt lika tajt alla gånger men det störde sällan.

Det blir som att predika för kören det här.
Det största klagomålet, enligt mig, är att det blir för actionbetonat en del gånger i tidigare installationer. Här är det betydligt lugnare och det är bra att Naughty Dog vågat tumma på det. Borta är de till synes oändliga fiendevågorna och det har ersatts med seriens bästa pussel hittills.

Förändringarna är få men för en anhängare känns det fräscht. Att få tillgång till en karta med valfria avstickare överraskade mig.

Jag är övertygad om att det kommer fler spel i denna serie.

Min förhoppning är att Naughty Dog fortfarande vågar hålla sig ifrån att använda sig utav både Nathan och Sully. De kan få göra något tillfälligt gästspel på sin höjd men inte nu. Inte än.

Jag blickar framåt och hoppas på The Last of Us 2 nu. Jag känner mig orolig. Det går inte att leverera fulldängare hela tiden. Tillslut blir något fel. Inget företag är ofelbart. Jag hoppas att dessa talangulla personer har motivationen och kraften inom sig att leverera för när Naughty Dog gör sitt snedsteg så kommer jag bli mäkta besviken.

Fast det förstås...

Den dagen den sorgen.Taggar: Uncharted, allvarligheter

Yakuusa Noll och lika löjlig som en tonåring

Simon Liljedahl 7 aug 2017 18:531664 visningarKommentera: 8 !

Jag satt uppe och spelade Yakuza 0 igår. Jag älskar spelet. Det är farligt för där har jag ett spel, likt Rock Band, där jag "ska bara" och sen försvinner minuterna som sedan kan bli till timmar.

Jag har inte spelat så värst långt men jag klockar in på strax under 50 timmar på sparfilen. 20 timmar kan räknas bort då jag däckat med spelet igång.

Min sambo kan inte fatta att det heter Yakuza 0 (Yakuusa Noll) men jag visade henne alla skärmdumpar jag tagit.
"Walking Erection" var med på alldeles för många än vad som kan kallas nyttigt. Samt en snubbe som fått sina byxor stulna så där hade jag ju förstås en drös kalsongbilder.

Hon suckade djupt, kallade mig omogen (jag är ju det), och gick sen och lade sig för kvällen.

En jävla tur att jag inte visade henne galleriet för The Last Guardian. Förutom några fina vykortsbilder så har jag bara bilder på kreaturets anus. Omogen, som sagt.

Jag har dåligt samvete för egentligen skulle jag ha spelat ett annat spel. Ett spel jag ska recensera för Loading. Jag har nosat lite på det men jag var för ivrig när jag tackade ja till det. Tiden har inte räckt till. Synd bara att spelet är tråkigt men jag är bara i början så det kanske blir bättre.

Min omogenhet syns snabbt. Jag behöver bara glutta till höger och se rubrikerna för tidigare bloggar...

Ibland drömmer jag om att bli mer seriös. Att kunna framställa något utan att verka vara en virrpanna. Att kunna föra mig fint med ord som alla andra i redaktionen. Ja det gäller förstås många utav alla användarna på forumet också.

Min tid här har ju dessutom smittat hur jag skriver.

Jag skrev aldrig i korta stycken förut.

Herr Skog har en smitta som inte lämnar spår på min kropp.

Bara digitala avtryck.

De flesta andra på forumet är smittade också.

Det hjälper ju inte att Skog har semester. Sjukdomar visar ingen hänsyn till sånt.

Man kan kanske kalla det för att man har blivit Skogstokig.
Dold text: Herrejävlar vad dåligt!Taggar: Skog, yakuza 0, jagärsämst

Tidigare inlägg

1 2 3 4 5 6 | nästa | sista

En vacker pungkula

3 jul 2017 08:067

Jag har ett speciellt förhållande till en av mina kusiner. Vi gillar...

Ett hem fyllt med kvinnor

23 maj 2017 09:142

Jag har bestämt mig för att leva med så många kvinnor jag kan...

Straight outta Norrland yo!

28 apr 2017 12:062

Jag vill inte att någon tolkar detta fel. Det skrivs med humor och...

I ett hav av duschartiklar

13 apr 2017 16:1813

Jag har tidigare nämnt att min sambos lillasyster bor med oss i samma...

Mitt Harem

6 mar 2017 07:550

Jag har två kvinnor boendes med mig nu. Eller bor jag hos dem? Två...

En gullig mardröm

26 feb 2017 19:050

Så det finns två kaniner hos mig och sambon. Yngve och Ilmur. Yngve...

Picken Hänger Maktlös

10 feb 2017 11:222

Min kära fader har alltid gillat modern teknik. Han behöver den...

Konsekvenserna av nykterhet

3 feb 2017 08:282

Att dricka alkoholhaltiga drycker och lira TV-spel är fantastiskt....

En jävligt blöt jul!

24 dec 2016 10:182

Det har regnat hela natten. Vägen var en skridskobana och att ta sig...

En Liljedahl mindre

30 okt 2016 13:526

Min mormor dog. Hon drabbades av folksjukdomen cancer såklart. Alla...

Min första anmälning. En ursäkt.

18 okt 2016 20:579

Jag ska fatta mig kort. Jag blev anmäld. Det gällde ett blogginlägg...

De nya fräcka samlarbilderna!

24 sep 2016 12:007

Rökning är farligt. Det har jag och varenda kotte vetat om sen...

Gubbknull och andra fantasier

16 sep 2015 16:216

Min smått homofobiske far skulle aldrig erkänna att en karl är snygg....

Bag-in-boxgrannarna

2 sep 2015 18:573

De är väl egentligen inga riktiga grannar. Vi har nåt hus emellan...

Kung Kuk

28 aug 2015 18:342

Första gången jag blivit kallad det på jobbet. Jag har blivit kallad...

Mingla med lokaltidningskåta kommungubbar

21 aug 2015 07:306

Jag var bjuden på bio i onsdags. Filmen...

En pervers 70-taggare tände mig

14 aug 2015 07:090

Äntligen fredag! Inte för att det spelar någon roll för mig. Jag...

En semi-nykter slökuk

10 aug 2015 13:244

Det var cruising i helgen. Jag var den propraste djäveln på två ben...

Dricka Loka Crush som ett fjås

6 aug 2015 15:320

Det kommer bli en ovanligtföretagsam helg för mig nu. Inte en droppe...

Konflikt med sambon

26 jul 2015 15:242

Stämningen är tryckt i det lilla rummet som vi arbetar i. Musiken har...

1 2 3 4 5 6 | nästa | sista