Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Simon Liljedahl

32 Registrerad: 26 apr 2007 19:49 Senaste besök: I går 16:59 Online: Nej

Sandöverken

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

I ett hav av duschartiklar

Simon Liljedahl 13 apr 2017 16:18426 visningarKommentera: 13 !

Jag har tidigare nämnt att min sambos lillasyster bor med oss i samma hus. Hon kallas sambo nr.2 och det är riktigt roligt. Vi är nog uppe i en sex veckor boendes under samma tak nu.

Vissa saker fascinerar mig mer än andra. Hennes smak för diverse produkter som numera står på badrumshyllan inne i duschutrymmet.
Det är olika saker jag aldrig vetat om och jag vet inte ens vad jag testar för produkter när jag duschar.

Jag är simpel som fan. Tvål och schampo i duschen. Mer behöver jag inte.
Nu däremot står det flaskor till förbannelse där och upptar plats. Jag har börjat testa allt hon ställer in där.

Det började med att hon använde upp det sista av mitt head & shoulder shampo för jag luktar så gott anser hon.

Jag stod där naken och shampolös så jag tog en av hennes produkter. En enorm flaska med pumphandtag eller nåt. Den var olivgrön. Flaskan.
Innehållet luktade fantastiskt och håret kändes snajdeligt efteråt.

Sen spårar det ur. Jag börjar använda duschcremer eller vad det heter. Jag trodde det var tvål men känns mer som balsam för huden. Jag blir babylen men lärde mig nabbt att inte applicera krämen under fötterna för då halkar man iväg.

Idag stod det tre olika lotions som jag inte vet alls vad de skulla användas till. En cleanser som jag inte har en susning om vad de gör eller var de renar. Jag gnuggade in mig lite här och var och använde någon lotion mot acne trots att jag inte har acne och nu står jag på jobbet och luktar som en härligt exotisk djungel och jag är nog fan ren överallt!

En flaska kvar. En "cleanser for conditioner" står det. Inte en aning om vad det betyder men det luktar nog fint hoppas jag.

Hade jag haft hål i öronen hade jag även testat hennes örhängen som hänger på något smyckesställ i form av ett träd i badrumsfönstret. Hon har bra smak med örhängen. Ofta motiv på dem och de är söta.

Jag är mindre förtjust i hennes halsband däremot. De brukar ha lite pensionärsvarning över sig.

Jag är orolig över att detta kommer sluta med att jag testar hennes andra saker. Typ smink. Hon var så himla nöjd när hon visade upp något för aniktet jag inte kan uttala. Det hette något i stil med "Natural Nude Glow" men jag har ingen aning om vad det är eller vad det gör. Jag tror det är smink som gör så att man ser osminkad ut. Ett koncept jag inte alls kan greppa.

Vi får se vad framtiden har att erbjuda.Taggar: sambo nr2, sambo numero dos, Sprit, smink, duschkrämer, shampo, tvål

Mitt Harem

Simon Liljedahl 6 mar 2017 07:55687 visningarKommentera: 0 !

Jag har två kvinnor boendes med mig nu. Eller bor jag hos dem?
Två människor och jag. Det bara blev så. Ingen planering i världen hjälper när kosmos gör sig hörd.

Det går bra ändå. Vår första natt tillsammans var igår. Vi sov alla under samma tak och inget dåligt hände.

Det blir lite klurigt då nya damen har hund som bor med oss också. Kaninerna är rädda för den och hunden är rädd för kaninerna. Eller nyfiken men för feg för att hälsa på dem.

Dam nr.2 är relativt nybliven gamer och gillar i princip samma saker som mig så jag vet att det vankas en del svettiga kvällar med sprit, rock band, psvr, skräckspel och vi ser bägge fram emot Disc Jam på ps+ som anländer snart här i mars.

Det här låter betydligt mer dekadent än vad det är.
Det är min flickväns syster som ska bo hos oss i 6 veckor pga omständigheter.

Kul kommer det bli.Taggar: harem, trötthumor, snusk, Sprit, rock band, Disc Jam, hund, sovatillsammansienskildarum

En gullig mardröm

Simon Liljedahl 26 feb 2017 19:05756 visningarKommentera: 0 !

Så det finns två kaniner hos mig och sambon.
Yngve och Ilmur.

Yngve är en kastrerad hane. Full i fart och knäpp men har lugnat ned sig lite med åren.

Ilmur är en hona med tandproblem. Lugn men bestämd.

Nyligen har det uppstått en kamp i TV-rummet. Inte mellan kaninerna. Mellan oss människor och Ilmur.
Hon vill bygga bo. Tydligen duger inte buren längre. Hon anser sig stor och självständig.
Det är jag som är herren (nåja) i huset men hon har blivit obstinat.

Med en sällan skådad iver förflyttar hon all halm ur buren och in under soffan. Något jag insåg idag när jag tyckte det var ovanligt stökigt i rummet. Jag tar henne på bar gärning med käften full i halm och full språng mot nästet under soffan.

Det var ju dags att städa buren, något vi gör varje helg, men det fick även bli en rejäl städning av TV-rummet denna gång. Byte av mattor, dammsugning och skurning.

Så jag är på jobbet nu och börjar få meddelanden av sambon.

"Det finns sammanlagt tre halmstrån kvar i buren"

Det betyder att alla andra satans halmstrån finns någon annanstans.

"Det är en söt liten väg av halm från buren till under soffan"

Nej!
Jag ser kaos framför mig. Ett kaos under soffan. Ett näste.

Jag misstänker att hon tror hon är på smällen. Min mardröm är att Yngve har haft ett skott kvar i sin pipa som fortfarande levererar liv istället för död.

En gullig liten mardröm.

Min förhoppning är att hon straffar mig. Jag var otrogen igår. Jag gullade med en belgisk jätte hos min lillebror och hans bättre hälft och Ilmur straffar mig genom att flytta ut.
Det är förstås lika troligt som att jag skulle skaffa en Kia.

Jag funderar på att åka iväg och jaga Pokkisar efter jobbet. Jag vet inte om jag vill komma hem till en tjurskalle under soffan.


Caught in the act!

Det är inte kaninen som är liten. Det är jag som är stor. Finns större jättar men den här var som en liten hund men oerhört mysig!Taggar: kaniner, Ilmur, Yngve, barn, belgisk jätte, breaking the law, obstinatsåinihelvete

Picken Hänger Maktlös

Simon Liljedahl 10 feb 2017 11:22993 visningarKommentera: 2 !

Min kära fader har alltid gillat modern teknik. Han behöver den oftast inte men den fascinerar honom. Jag har lovat gubben att han ska få jomma hem till mig och testa PSVR, främst spelet Until Dawn: Rush of Blood. För en herre som får svindel av att stå på en pall så kan det nog bli en åktur som heter duga.

Titt som tätt när jag kommer oanmäld till jobbet under hans pass på macken (det är bara han och jag som jobbar i princip) så sitter han och fipplar med mobiltelefonen. Han spelar.

Är det folktomt så spelar han. Han spelar bara gratisspel och vägrar lägga ut pengar på "barnslerier" som han säger.

Han har egna namn på spelen.

Run Cow Run - Kospelet
Hill Climb Racing 2 - Tjeckjäveln! (han blir alltid slagen av tjecker i det)
Piano Tiles - Notspelet
Modi Hill Climb Motorcycle - Nackknäckarspelet (han älskar ljudet när föraren bryter nacken)
Wordfeud - Skitspelet (Jag vann två gånger på raken mot honom)

And so on, and so on....

Jag kan ha blandat ihop någon titel. Han kör på sin Samsung och jag dras med iPhone.

Poängjakter är något han verkar gilla väldigt mycket men han vägrar i stort sett att diskutera något av spelen med mig. De är lite skamliga för honom.

"Det är bara nördar som spelar" kan han säga inifrån sitt amatörradiorum med slutsteg och allehanda pinaler för en herrans massa pengar. Han inser det inte själv. Han är en nörd. En av de största jag känner.

Ni ska se honom sitta med hörlurarna på sig och ratta frekvenser för att få kontakt med en annan nörd som kan sitta på någon jävla sten i något hav och tjomma på som bara radioamatörer kan.
Om de finner varandra så skickas det sedan glatt vykort med varandras Callsign (nick) och vilka konditioner och sådant som rådde när de fick kontakt.

Min far, SM3PHM, är en stor nörd. Jag är liten i jämförelse. Hans radiointresse smittade aldrig av sig på mig men jag minns från barndomen hur jag under hans övervakande fick sitta vid hans dator i radiorummet han hade då. Det spelades spel i DOS. Spel som han introducerade för mig. Det var min far som lät mig uppleva andra världar än vår egen.

Tanken slår mig att han i början av nittiotalet inte bara var en radionörd, han var en gamer...

Fotnot: SM3PHM är min far. De kom på smeknamn åt varandra under sin radioamatörsutbildning så de inte skulle glömma sitt callsign. Därav rubriken.Taggar: sm3phm, radioamatör, Nörd, gråhårig nörd, överviktig nörd, min far

Konsekvenserna av nykterhet

Simon Liljedahl 3 feb 2017 08:281261 visningarKommentera: 2 !

Att dricka alkoholhaltiga drycker och lira TV-spel är fantastiskt. Det är avkoppling i dess renaste form för mig. Det ser kanske inte ut som så om någon betraktar mig. Jag flänger omkring i huset som en tung virvelvind och försöker att inte väsnas allt för mycket.

Rökpauserna avlöser varandra allt mer frekvent ju senare det blir. Dryckerna kickar in och med lite tur snurrar världen när jag tuppar av i soffan efter en snabb måltid.

Ett spel jag lovat att skriva om är det GIGANTISKA skitspelet The Last Guardian. Jag hade som plan att få ut en Simon vs... text i sann Leger-anda (fast sämre) vid årsskiftet. Det har dröjt. Det har dröjt alldeles för länge. Jag har gett mig fan på att inte droppa en sådan text förrän jag sett eftertexterna rulla med tunnelsyn. Tunnelsynen kommer antagligen bli ett måste för är det ett spel jag har svårt för så är det The Last Guardian. Maken till ren dynga var det längesedan jag spelade.
Faktum är att jag finner det så tröstlöst uruselt att jag inte pallar lira det nyktert alls.

Så vad har detta med förseningar att göra?

Jag har helt enkelt varit nykter alldeles för länge. Visst har jag druckit men det har inte blivit speciellt intensiva spelkvällar eller ens speciellt intensivt drickande alla gånger. Tack vare att jag är med i redaktionen så spelar jag mer nu än vad jag gjort på bra länge. Både bra och dåliga spel. The Last Guardian har fått sätta sig i baksätet medan jag spelar. Sen kunde jag inte hålla mig utan började på Yakuza 0 och älskar det.

Det är så lätt att finna ursäkter för att slippa saker om de är riktigt tråkiga.

Förra helgen slipade jag trappen i huset. Det var skittråkigt. Jag var nykter. Jag drack inte en droppe under hela helgen fastän både tid och tillfälle fanns. För skulle jag börja med sådana fasoner skulle jag ju börja spela "det där spelet" och det ville jag ju inte. Jag tror det blev lite Yakuza däremot.

Nu då?
Jag funderar starkt på att göra omlackningen av trappan imorgon. Jag tror min sambo hinner göra det däremot. Jag jobbar 9-15 och hon hade nämnt en plan om att göda katterna på morgonen och sen ha dem utomhus medan trappen lackas och börjar torka. Jag är tämligen säker på att trappan till övervåningen kommer vara nylackad när jag kommer hem.

Fy fan. Kanske finner jag inga fler ursäkter för att slippa spela spelet.

Kanske sitter jag där i soffan imorgon och hinkar i mig och svär åt idiotdjuret. Kanske dyker det sedan upp en text på forumet.

Kanske förblir jag nykter och räknar hårstråna på våra kaniner. Det känns ungefär lika givande som att starta upp spelet och bli full.

Fy fan.Taggar: nykter, dåligt med sprit, hejbaberiba, The Last Guardian, sluta existera ditt idiotdjur

Tidigare inlägg

1 2 3 4 5 6 | nästa | sista

En jävligt blöt jul!

24 dec 2016 10:182

Det har regnat hela natten. Vägen var en skridskobana och att ta sig...

En Liljedahl mindre

30 okt 2016 13:526

Min mormor dog. Hon drabbades av folksjukdomen cancer såklart. Alla...

Min första anmälning. En ursäkt.

18 okt 2016 20:579

Jag ska fatta mig kort. Jag blev anmäld. Det gällde ett blogginlägg...

De nya fräcka samlarbilderna!

24 sep 2016 12:007

Rökning är farligt. Det har jag och varenda kotte vetat om sen...

Gubbknull och andra fantasier

16 sep 2015 16:216

Min smått homofobiske far skulle aldrig erkänna att en karl är snygg....

Bag-in-boxgrannarna

2 sep 2015 18:573

De är väl egentligen inga riktiga grannar. Vi har nåt hus emellan...

Kung Kuk

28 aug 2015 18:342

Första gången jag blivit kallad det på jobbet. Jag har blivit kallad...

Mingla med lokaltidningskåta kommungubbar

21 aug 2015 07:306

Jag var bjuden på bio i onsdags. Filmen...

En pervers 70-taggare tände mig

14 aug 2015 07:090

Äntligen fredag! Inte för att det spelar någon roll för mig. Jag...

En semi-nykter slökuk

10 aug 2015 13:244

Det var cruising i helgen. Jag var den propraste djäveln på två ben...

Dricka Loka Crush som ett fjås

6 aug 2015 15:320

Det kommer bli en ovanligtföretagsam helg för mig nu. Inte en droppe...

Konflikt med sambon

26 jul 2015 15:242

Stämningen är tryckt i det lilla rummet som vi arbetar i. Musiken har...

Mina första intryck utav Xbox One

24 jul 2015 16:035

Idag innan jobbet hämtade jag ut maskinen. Med den så hade jag köpt...

Fuck Jordan! Ikväll blir det Van Halen.

11 jul 2015 14:050

Jag tror bestämt att det blir en gott & blandat-påse från det gamla...

En stor stark i min källare med Lotta Schelin

1 jul 2015 08:040

Festen kan börja! Kl. 11 drar jag från jobbet. Då är det dags att...

Skitfågel

15 jun 2015 07:580

Jag har en kaja som fått...

Onödigt stort och våldsamt är helt i min smak

30 maj 2015 15:300

Det börjar bli sommar i Ådalen. Djävligt irriterande väder. Vind,...

Jag svalde lavan och njöt

24 maj 2015 12:3810

Jag tog itu med saken och beställde en låda...

Jag kan inte hålla fingrarna i styr när jag är med sambons lillasyster

10 maj 2015 11:050

Igår kunde jag inte hålla fingrarna i styr. Jag var på väg hem till...

När jag duschar med Aretha Franklin

28 apr 2015 18:272

Jag har en förkärlek till att ta med mig min bärbara...

1 2 3 4 5 6 | nästa | sista