Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Simon Liljedahl

32 Registrerad: 26 apr 2007 19:49 Senaste besök: I dag 20:53 Online: Nej

Sandöverken

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Försenade listor och annan skit.

Simon Liljedahl22 jan 2015 14:04589 visningarKommentera: 0 !

Jul och nyår är över sedan länge. Pyntet är nedpackat i lådor hemma och friden är bortblåst.

Igår fick jag en mobiltelefon så nu kan jag existera i nuet. Det har gått bra med en stenåldersmobil också, men det är lite drygt att inte kunna betala räkningar och flytta pengar via mobiltelefonen. Sen var det mycket smidigare att göra statusuppdateringar för jobbets facebooksida med mobilen.
I övrigt så började jag nog sakna Wordfeud lite bara.

Alla har publicerat listor och grejor. Jag ska göra det jag med. Ett nyårslöfte jag hade(mitt enda tror jag) var att jag skulle läsa fler böcker 2014 än vad jag gjorde året innan. Det höll jag.

Så. Två listor. Böcker och spel. Inga recensoner eller beskrivningar över handling och sådant. Mest mina intryck i någon kort kommentar.

Böcker jag läst 2014:

1. Människor det varit lite synd om, Kalle Lind

Jag gillar Lind. Han är rolig och denna bok är inget undantag. Kapitlet om Nikita Chrusjtjov har etsat sig fast i mitt minne. Kan ha varit det roligaste jag läst på länge just det partiet.

2. Barn dances & Jamborees across Kentucky, J.D. Wilkes

Delvis turistguide över Kentuckys resemål för hillbillys och delvis musikhistoria. Alldeles underbar och oerhört fascinerande. Mycket obskyrt för oss i Sverige men gillar man banjo och blues så är denna klockren.

3. Människor som gått till överdrift, Kalle Lind

Kan vara det tråkigaste jag läst av honom i bokväg men fortfarande rolig.

4. Look who's back, Timur Vermes

Hitler vaknar upp i det moderna Tyskland, kort och gott.
Rätt tråkig i början. Väldigt tråkig kanske. Jag var nära att ge upp ett tag men sen kickade de igång och blev väldigt rolig. Satiren är riktigt bra emellanåt men inte alltid. Väldigt skön och relativt vågad. Nerven i boken utgörs till stor del utav att Hitler inte framställs som en fåntratt. Det känns lite farligt men absolut nödvändigt för denna typen utav bok.

5. Joyland, Stephen King

King i sitt esse!
Lågmäld liten spökhistoria om en grupp vänner som sommarjobbar på ett tivoli under 70-talet. Mycket skön stämning. Perfekt i höstrusket och mer fokus på människor och omgivningen än något annat. Oerhört välskriven enligt mig.

6. En man som heter Ove, Fredrik Backman

Fruktansvärt charmig om en surgubbe som heter Ove. Han bråkar med allt och alla men blir älskad ändå. Lättsam underhållning men jag kunde inte lägga den ifrån mig. Antagligen just för att det är så roligt och ställer inga krav på tankeverksamhet.

Spel jag spelat ut 2014:

1. Beyond: Two Souls (PS3)

Älskade det. Jag har förståelse för folk som ogillar detta filmiska äventyr. Fast de skiter jag i. Spelet var klockrent. Jag ser fram emot eventuell remaster.

2. Batman: Arkham Origins Blackgate (PSV)

Väldigt roligt trots en del frustrerande designmissar. Kartan var aldrig riktigt bra över fängelset. Fortfarande väldigt roligt att spela men patchar är nödvändiga för att undvika en del buggar som pajar spelt totalt för en.

3. Tearaway (PSV)

Väldigt charmigt. Perfekt för Vitan. Jag föll inte sådär pladask för det som en del andra men spelet är ruskigt välgjort och helt klart ett av de mest välproducerade till Vitan enligt mig.

4. Muramasa Rebirth (PSV)

Helt okej. Skön grafik. Gubbsnuskig humor. Inte min typ av spel alls men jag fastnade ändå för detta. Blir rätt tråkigt andra omgången. Man har liksom gjort allt känns det som.

5. Danganronpa: Trigger Happy Havoc (PSV)

Kan nog vara roligaste spelet som jag spelade förra året. Alla kommer inte gilla det men jag djupdök rätt in i det och älskade varje sekund. Uppföljaren blir detta år någon gång istället. Det ligger hemma fortfarande inplastat.

6. Jacob Jones and the bigfoot mystery - episode one (PSV)

Charmigt. Småroligt. Jag har inte gett upp hoppet om att få fler säsonger. Det var lagomt roliga och svåra pussellösningar för mig. Störtskönt rent estetiskt emellanåt.

7. DmC (PS3)

Jag har inget förhållande till tidigare delar egentligen. Jag gillade detta. Hjärndött som fan och våldsamt. Helt i min smak. Riktigt svåra bossar ibland om man är full.

8. Lost Planet 3 (PS3)

Kanske det bästa spelet jag spelade till PS3:an förra året.
Ödmjukheten som finns hos karaktären man spelar är fenomenal. Spelets handling är simpel men givande ändå. Att försörja sin familj som knegare på en ogästvänlig planet utan att vara en maskulin och testosteronstinn mupp. Väldigt givande att få spela faktiskt. Bra karaktärer i överlag tyckte jag. Damerna är till och med både självständiga och påklädda.

9. The Walking Dead - Season 1 (PS#)

Överhypat. Sjukligt jävla överhypat. Roligt att spela javisst men jag ser inte hur folk kan kalla detta för ett mästerverk. Oavsett val så känner jag aldrig riktigt att kosekvensen spelar någon roll. Visst gillar jag vissa karaktärer mer än andra men på det stora hela tyckte jag mest det var ett bra spel och inget mer.

10. South Park: The stick of truth (PS3)

Som ett enormt långt avsnitt ur tv-serien ungefär. Gudomligt bra gjort. Gillar man South Park så gillar man detta.

11. Logosquiz (iPhone)

Ja jag listade ut alla loggor. Med hjälp av vänner, kunskap och fusk. roligt tidsfördriv på mobiltelefonen.

12. Hyperdimension Neptunia: Producin Perfection (PSV)

Ren skit egentligen. Älskade det. Totalt hjärndött men hade väl sin charm för mig ändå på ngt outgrundligt vis.

13. Aabs animals (PSV)

Enbart skit. Inte ens ett spel.

14. Metro 2033 Redux (PS4)

Fantastiskt. Jag hade aldrig spelat det tidigare. Bara hört om det. Enda nackdelen med spelet är att det har några riktigt tröttsamma partier då man måste döda våg efter våg av fiender. Så jävla tråkigt. I övrigt kan jag inte klaga på någonting. Väldigt skön stämning och helvetiskt bra flyt.

15. Call of duty: Ghosts

Fy fan. Visst. Det var väl okej. Det fungerade att supa och fördriva tiden med. Ful schäfer.

16. Virtua Tennis 4 World Tour (PSV)

Underbart roligt. Lite arkad-aktigt sådär. Jag önskar att ett Top Spin någon gång ska komma till Vitan då jag gillar den serien betydligt mer men detta var inte fy skam. Riktigt matigt karriärläge. Jag drog igenom det både som kille och tjej.

17. The Walking Dead - Season 1 (PS4)

Enda anledningen till att jag faktiskt spelade om detta spel fast på PS4:an var för att jag kommer köra säsong 2 på den också och ville ha valen jag gjort skulle ha någon betydelse. För även om spelet är sjukt överhypat så gillar jag det. Jag körde även 400 Days-tillägget och det var fan bland det uslaste jag spelat. Totalt ointressant dlc.

18. Dead or Alive 5 (PSV)

Riktigt roligt. Fastän jag klarat det till ps3. Min favoritserie inom fighting. Jag suger på alla andra och finner dem bara lite roliga men denna serie gillar jag. Allt från gubbsnusk till handling. Det är riktigt uselt och jag har ingen ursäkt. Jag gillar Dead or Alive helt enkelt.

ja det var listorna. Min mobil med mina anteckningar pajade 22 november. Jag kan ha klarat nåt spel till. Fast inga fler böcker har jag läst. Jag försökte mig på den gamla boken Parken är min. Ni vet den som det gjordes en ok film med Tommy Lee Jones. Maken till idiotbok var det längesedan jag försökte mig på. Jag tror översättaren har ett finger med i det. "uppåttjack och knulltjack" är en fras jag inte glömmer enbart för att den var så fånig i boken.

Nytt nyårslöfte? Sluta röka? Aldrig.

Jag ska försöka läsa ännu fler böcker detta år är det tänkt. Det är ett lagomt harmlöst löfte att bryta.

Första boken blir iaf A practical guide to racism av C. H. Dalton. Läst lite. Väldigt rolig än så länge.

Sådär. Då har jag fått göra ett idiotlångt inlägg under arbetstid igen. En timma till så blir det bolaget och ladda upp inför helgen.Taggar: 2014, listor, incest, grekisk gemenskap, skittråkigt på arbetet

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.