Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Simon Liljedahl

33 Registrerad: 26 apr 2007 19:49 Senaste besök: I går 20:21 Online: Nej

Sandöverken

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Bag-in-boxgrannarna

Simon Liljedahl 2 sep 2015 18:572661 visningarKommentera: 3 !

De är väl egentligen inga riktiga grannar. Vi har nåt hus emellan oss. Det kanske låter fel men jag var glad över att de var svenskar. De senaste åren har det kommit ryssar som köper hus men aldrig bor där utan bara låter de förfalla. Tyskarna köper hus och har som sommarhus. Så de är i princip bara tomma. Det finns nog med tomhus och förfallna kåkar häromkring.
Sen fick jag reda på att de var från Stockholm...

Vad har jag emot stockholmare?
Ingenting. Det verkade dramatiskt att skriva så.
Enda jag fruktade var att de skulle ha det som sommarhus och sen låta det förfalla i vanlig ordning. De ska tydligen ha det som boende alla årstider. Så långt allt väl.

Från början, solen lyste då, verkade de alltid vara ute och pyssla. Jag såg dem alltid på håll. Hörde dem. De hälsade på andra grannar. De verkade umgås. Jag stod på betryggande avstånd med en öl i ena näven och en cigg i andra. De är gamla. Pensionärer. Verkar ju trevliga och sådär. Ibland syntes de aldrig till. Eller så var jag nykter och inte stod och spanade ut över mina futtiga domäner.

Det skrålades på bra många nätter. Musik spelades och glada röster hördes. Kärringfnitter och gubbskratt ekade genom nätterna. Jag vinglade aldrig dit. Det är jag glad för nu.

Nu började alla fördomar (av den mer harmlösa sorten) komma fram inom mig.

Tankekedjan (fylld med fördomar och farhågor):

De är från Stockholm.

De sitter ute vilket betyder vin i deras ålder.

De mängder de dricker tyder på billigt lådvin

Stockholmare + bag-in-box + nyfunnet drömhem

Vad blir det?

Jo DN-läsare. Främst den sorten som uppskattar DN:s kultursidor.
Den avart av ap-besläktat avskräde jag ogillar mest som inte är brottslingar på något vis.

Sen en kväll var jag utringd till att köra liten ärenden efter jobbet till några kompisar. De satt under lilla sandöbron och festade. Det var farligt nära på att bli slut med groggvirke och röka för dem. Självklart ställde jag upp.
Efter att ha avverkat en stor mängd kramar och nej-tackande till grogg så kommer det fram en dam och hälsar. Full som ett ägg men trevlig. Stinker rödtjut om henne. Vi hade setts på jobbet förut visar det sig. Det är min granne. Min bag-in-boxgranne. Hennes karl visar sig vara den duktiga trubaduren som spelar för fulla muggar.
Jag stack efter en stund till nästa stopp för att slänga av mer röka och få ännu en dos med kramar.

Det är det närmsta jag varit till att sett gubben. Det var mörkt och jag stod en bit ifrån. Annars har jag bara hört honom när han i mörkret försöker tala men bara kan mumla. Det låter nämligen väldigt väl upp till mitt hus från deras. Jag har hört han försöka låsa om sig om kvällen. Det går sådär. Kan ta några minuter innan han fattar att dörren inte är stängd när han låst den. Då flyger den ju bara upp igen.

Värst av allt var i lördags. Jag hade tagit några öl. Var lagomt salongsberusad och stod ute på altanen och rökte iförd kalsonger som var en storlek för små.
Byn var väl lite på helspänn. Samma dag hade det varit stölder. Satans öststatspack som far runt och tar allt som sitter löst. Jag hade gömt unda både min gräsklippare och snöslunga. De är fortfarande gömda.
En bil far förbi. Jag kan inte se vad som händer. En vildvuxen häck på min riktiga grannes tomt skymmer sikten ned till bag-in-boxgrannarnas framsida. Bilen stannar och det blir ett jävla liv. Karln är för full för att få fram vettiga ord och hans tant låter upprörd men kan i alla fall tala fast jag kunde inte riktigt urskilja vad hon sa. Bilen åker igen.
Får ett sms en minut senare från min sambos lillasyster. Det var hon och hennes kille som kört bilen. Tydligen satt gubben bredvid vägen och tryckte i en buske med en fet systemkamera och tog kort med blixt på bilar som passerade.
Förklaringen hade varit att han tyckte att bilar körde för fort och han var rädd om barnen som var ute.
Helt klart en dåre. Klockan var nämligen halv ett på natten. Inte en käft utomhus under 18 år.
Jag känner igen tänket.

Det är tänket man får av billigt rödvin som finns i en plastpåse som förvaras i en liten kartonglåda.Taggar: Öl, Vin, bib, incest, groggvirkesleverantör, överdriven tankekedja för humoristisk effekt

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym 2 sep 2015q

Oj, då hade jag inte vågat kört förbi den busken. Märkligt må jag säga! Men du...

Billigt rödvin som finns i en plastpåse som förvaras i en liten kartonglåda är gott. Just sayin' [wink]

Woosley 2 sep 2015q

Jag tullar även jag ibland på rödtjutet måste jag erkänna! Fast jag är ju varken stockholmare, gammal(nåja) eller läser DN så det kanske är lugnt. :P

Simon Liljedahl 3 sep 2015q

Samanthtale:

Billigt rödvin som finns i en plastpåse som förvaras i en liten kartonglåda är gott. Just


Ja det är det haha!

Woosley:

Jag tullar även jag ibland på rödtjutet måste jag erkänna! Fast jag är ju varken stockholmare, gammal(nåja) eller läser DN så det kanske är lugnt. :P


Tullar så ofta man kan. Händer att jag slinker in på DN:s kultursidoremellanåt... aldrig samtidigt som jag dricker vin däremit. Där drar jag en gräns.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.