Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Simon Liljedahl

33 Registrerad: 26 apr 2007 19:49 Senaste besök: I går 14:19 Online: Nej

Sandöverken

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

De nya fräcka samlarbilderna!

Simon Liljedahl24 sep 2016 12:002967 visningarKommentera: 7 !

Rökning är farligt. Det har jag och varenda kotte vetat om sen barnsben. Det är djupt inrotat. Likt förbannat är vi många som börjar röka. Jag är rökare. Jag har varit rökare i 15 år nu. Jag älskar det. Det är dåligt, men jag älskar det. Det har antagligen med att jag får stilla mina begär ögonblickligen och så fort mitt sug kickar in. Jag göder mitt beroende. Förut rökte jag ett halvt paket om dagen. Det gjorde jag i många år. Nu är det snarare ett paket om dagen. Om jag dricker får jag räkna med att det går minst två paket på en kväll. Blir kvällen sen går det fyra. Dagen efter är det inte huvudvärken som stör mig, det är att mina lungor försöker lämna kroppen.

Det har ju blivit nya EU-regler. Nu ska det skyltas upp med varningstexter och bilder. Det är skitlöjligt och har sedan länge varit verkningslöst. En sak som Australien har gjort är att ta bort alla varningstexter och bilder. Det är anonyma paket eller omslag. Ingen logga, inga färger, ingenting. De ska bli tråkiga. Australien är ett av de länder där rökningen minskar mest.

Det finns en hel uppsjö av olika bilder. Jag har en favorit. En som riktigt illustrerar hur vi rökare fungerar och hur vi för oss. Våran totala avsaknad av respekt och vanligt folkvett.Varje morgon springer jag ut i kalsongerna, tar första bästa barn och tänder en cigg.

För det är så vi är, vi monster, vi rökare.Taggar: Rökning, jag är ett monster, andas in min rök barn

« Till bloggen

Kommentarer

Schizo_Deluxe25 sep 2016q

Rökte i ca 16 år före jag började snusa istället.
Inte direkt ett fullgott alternativ då man fortfarande saknar morgonciggen och att bara gå ut och sätta sig på trappen och blossa. Detta efter 5 år utan en enda cigg.

Ganska smart av Australien, före man hittade sitt eget märke så testade man ju runt lite och gick efter omslag.
Blev John silver första 6 åren och sen Prince 100s, mest för de längre ciggen. Gjorde att man drog ber konsumtionen lite.
Tycker det blivit en jäkla häxjakt på rökare, på arbetsplatser, barer mm.

Tobias Söderlund25 sep 2016q

Rökte i 15 år.

Uppe i nästan ett paket om dagen.

Fick en verklighetspåminellse och slutade utan hjälpmedel. Har inte tagit ett bloss på 3,5 år. Känner fortfarande extremt starkt sug med jämna mellanrum, men inte lika ofta som tidigare.

Tycker det luktar skitäckligt om folk som rökt. Jobbar inom vården, och där blir det lite extra känsligt om någon röker eftersom att de brukare man är där för att hjälpa inte alltid har någon möjlighet att värja sig för röklukten som sätter sig kläder och liknande.

Cigaretterna styrde mitt liv. De planerade mina dagar. Tänkte, det är skitsnack. Jag och ingen annan hittar sätt att stilla mitt behov, som inte gynnar mig på något annat vis än at vara ångestdämpande. Det är jag som för ciggen till munnen och tar ett bloss, inte någon högre okontrollerbar makt. Så det var aldrig svårt att sluta röka. Det som var svårt var att välja att må dåligt.

Att begränsa rökning på arbetsplatser är en bra sak, i mina ögon. Dock funkar det generellt sett bättre teoretiskt än praktiskt. Det är inte som att rökare slutar röka för att det infinner sig förbud. Rökningen förskjuts, på sin höjd, till andra tider... vilket är bra för brukarna... eller så skites förbudet i. Generalisering, såklart, men annat har jag personligen aldrig tagit del av.

Rökförbud på uteserveringar, klubbar och liknande ser jag dock som uteslutande positivt. Ser ingen logik i att ett destruktivt beroende ,ed lagen i ryggen skall drabba de som inte är beroende eller vill hålla sig borta från de skadliga effekterna utan att behöva känna sig begränsade i de aktiviteter som erbjuds.

Kampanjen ovan, fångad på bild?

Så fruktansvärt snedvriden, anklagande och demoniserande på ett vis som inte borde leda till någonting positivt. Den är så dum att den inte ens förtjänar ett värdigt bemötande.

Simon Liljedahl25 sep 2016q

Schizo_Deluxe:

Ganska smart av Australien, före man hittade sitt eget märke så testade man ju runt lite och gick efter omslag.


Ja jag tycker också det verkar vettigt.

Det var Chesterfield som hookade mig. Innan dess var det ungefär vad som helst jag hade råd med. Jag kan fortfarande känna Elexyrs mjöliga skitsmak i munnen tillsammans med hembränt och Coca-Cola. Fy fan!
När Chesterfield ett tag drogs tillbaka från svenska marknaden gick jag över till Prince och har hållit mig till det sen dess.

Tobias Söderlund:

Att begränsa rökning på arbetsplatser är en bra sak, i mina ögon. Dock funkar det generellt sett bättre teoretiskt än praktiskt. Det är inte som att rökare slutar röka för att det infinner sig förbud.


Jag håller med.
Nog för att jag blev väldigt purken över att inte kunna röka inne på krogen men i vuxen ålder inser jag att det är betydligt mer hälsosamt för oss som är där och super och för den stackars personalen som jobbar där.
Samt att vissa jobb, som du nämner, inte är så passande att röka på när man vill.
Starkt jobbat att sluta tvärt!
Min motivation är inte där ännu. Alls.

Schizo_Deluxe26 sep 2016q

Simon Liljedahl:

Elexyrs


Höll på att köpa dom där äckliga pinnarna ett tag med, tror nästan det blev lika dyrt i slutändan ändå iochmed att man rökte mycket mer av dom. Vette fan vart dom hittade den tobaken.

Hehe, hembränt smak med cola på det måste ha varit exotiskt. Alltid varit en ölkille så bara blivit hb kanske 10ggr.

Simon Liljedahl26 sep 2016q

Schizo_Deluxe:

Hehe, hembränt smak med cola på det måste ha varit exotiskt. Alltid varit en ölkille så bara blivit hb kanske 10ggr.


Hembränt var betydligt billigare än ö!l XD

likbil17 okt 2016q

Minst en gång i veckan händer det att jag vill fimpa någons cigg i ögat på dem för att de helt omedvetet (eftersom vem har koll på sin omvärld och medmänniskor) blåst ned rök på min dotter i barnvagnen så på så vis är bilden rätt rimlig.

Sen tror jag knappast att den där bilden påverkar någon så på så vis är den helt onödig (även om den är så hemsk att den är rätt rolig).

Simon Liljedahl17 okt 2016q

likbil:

Minst en gång i veckan händer det att jag vill fimpa någons cigg i ögat på dem för att de helt omedvetet (eftersom vem har koll på sin omvärld och medmänniskor) blåst ned rök på min dotter i barnvagnen så på så vis är bilden rätt rimlig.


Låter ju helknäppt!
Det närmsta jag kommit att röka på barn är när de springer på mig och jag inte ser dem. Alltså att de springer upp till en när man är oförberedd.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.