Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Simon Liljedahl

33 Registrerad: 26 apr 2007 19:49 Senaste besök: I går 14:19 Online: Nej

Sandöverken

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Konsekvenserna av nykterhet

Simon Liljedahl 3 feb 2017 08:281457 visningarKommentera: 2 !

Att dricka alkoholhaltiga drycker och lira TV-spel är fantastiskt. Det är avkoppling i dess renaste form för mig. Det ser kanske inte ut som så om någon betraktar mig. Jag flänger omkring i huset som en tung virvelvind och försöker att inte väsnas allt för mycket.

Rökpauserna avlöser varandra allt mer frekvent ju senare det blir. Dryckerna kickar in och med lite tur snurrar världen när jag tuppar av i soffan efter en snabb måltid.

Ett spel jag lovat att skriva om är det GIGANTISKA skitspelet The Last Guardian. Jag hade som plan att få ut en Simon vs... text i sann Leger-anda (fast sämre) vid årsskiftet. Det har dröjt. Det har dröjt alldeles för länge. Jag har gett mig fan på att inte droppa en sådan text förrän jag sett eftertexterna rulla med tunnelsyn. Tunnelsynen kommer antagligen bli ett måste för är det ett spel jag har svårt för så är det The Last Guardian. Maken till ren dynga var det längesedan jag spelade.
Faktum är att jag finner det så tröstlöst uruselt att jag inte pallar lira det nyktert alls.

Så vad har detta med förseningar att göra?

Jag har helt enkelt varit nykter alldeles för länge. Visst har jag druckit men det har inte blivit speciellt intensiva spelkvällar eller ens speciellt intensivt drickande alla gånger. Tack vare att jag är med i redaktionen så spelar jag mer nu än vad jag gjort på bra länge. Både bra och dåliga spel. The Last Guardian har fått sätta sig i baksätet medan jag spelar. Sen kunde jag inte hålla mig utan började på Yakuza 0 och älskar det.

Det är så lätt att finna ursäkter för att slippa saker om de är riktigt tråkiga.

Förra helgen slipade jag trappen i huset. Det var skittråkigt. Jag var nykter. Jag drack inte en droppe under hela helgen fastän både tid och tillfälle fanns. För skulle jag börja med sådana fasoner skulle jag ju börja spela "det där spelet" och det ville jag ju inte. Jag tror det blev lite Yakuza däremot.

Nu då?
Jag funderar starkt på att göra omlackningen av trappan imorgon. Jag tror min sambo hinner göra det däremot. Jag jobbar 9-15 och hon hade nämnt en plan om att göda katterna på morgonen och sen ha dem utomhus medan trappen lackas och börjar torka. Jag är tämligen säker på att trappan till övervåningen kommer vara nylackad när jag kommer hem.

Fy fan. Kanske finner jag inga fler ursäkter för att slippa spela spelet.

Kanske sitter jag där i soffan imorgon och hinkar i mig och svär åt idiotdjuret. Kanske dyker det sedan upp en text på forumet.

Kanske förblir jag nykter och räknar hårstråna på våra kaniner. Det känns ungefär lika givande som att starta upp spelet och bli full.

Fy fan.Taggar: nykter, dåligt med sprit, hejbaberiba, The Last Guardian, sluta existera ditt idiotdjur

« Till bloggen

Kommentarer

Tobias Söderlund 4 feb 2017q

Jag har, mig veterligen, endast lyckats sänka moderhjärnan i Metroid Prime (till Gamecube, Wii-versionen är lättare) vid två tillfällen och vid båda dessa tillfällen så satt jag med hörlurar, rätt full och glad i livet, och lyssnade på Bodies Without Organs enformiga klassiker Living in a Fantasy.

In the Zone ledde till eftertexter.

Låten som spelas under eftetexterna är en förlängd version av musiken som spelas i huvudmenyn och den är bättre än Living in a Fantasy.

Simon Liljedahl 5 feb 2017q

Tobias Söderlund:

Jag har, mig veterligen, endast lyckats sänka moderhjärnan i Metroid Prime (till Gamecube, Wii-versionen är lättare) vid två tillfällen och vid båda dessa tillfällen så satt jag med hörlurar, rätt full och glad i livet, och lyssnade på Bodies Without Organs enformiga klassiker Living in a Fantasy.


Det är najs!
Jag kan ta mig igenom en del riktigt svåra partier med sprit i kroppen. Främst i Rock Band/Guitar Hero men jag vet att jag gjorde en del stora bedrifter i tex Metal Gear Rising: Revengeance och MAG. I MAG, som är enda online-spelet jag verkligen fastnat för och lirat järnet i, så var jag nån form av befäl och kunde kommendera lite saker. Slutade oftast i att jag blev kickad för jag mumlade i micken eller körde utan mick. Sen var jag aldrig superduperbra i spelet men jag var absolut inte bottenskrapet.
Fick hjälp av ngn vänlig själ här på loading att ta tag i mina befälsmöjligheter i spelet minns jag. Men jag minns inte vem det var...

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.