Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Simon Liljedahl

33 Registrerad: 26 apr 2007 19:49 Senaste besök: I dag 08:02 Online: Nej

Sandöverken

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Uncharted: The Lost Legacy

Simon Liljedahl 6 sep 2017 10:121863 visningarKommentera: 2 !

Jag trodde att jag kanske skulle sakna Nathan och Sully. Faktum är att det gör jag inte. Nathans del känns så perfekt avslutad som den kan bli.

Skönt är även att jag gillar både Chloe Frazer och Nadine Ross. De har distinkta personligheter och käftar rätt ofta. Det kan liknas vid att se Avgrundsvrål och Hans Li Egnell diskutera politik på forumet.

Vid första anblick kändes Uncharted: The Lost Legacy som om det skulle ha mer gemensamt med första delen i Uncharted-serien. Det var nog all grönska som lurade mig.

Det är sådär härligt semi-öppet så det känns som att man har stora valmöjligheter. Jag gillar det. Det blir både tajt men ändå ingen större korridorspringare. avvägningen mellan actionmomenten och pusslen känns väl avvägda och det blir aldrig för mycket.

Det känns även mer helhjärtat när allt i princip utspelas i samma miljöer, i samma land åtminstonde. Temat känns starkare.

Chloe och Nadine var redan starka i mitt hjärta innan starten men de växer ännu mer genom hela spelet.
Skurknissen har däremot fått för lite utrymme. Jag gillar snubben men han känns helt enkelt för ytlig och får aldrig växa.

Jag tycker även att kontrollen inte känns riktigt lika tajt alla gånger men det störde sällan.

Det blir som att predika för kören det här.
Det största klagomålet, enligt mig, är att det blir för actionbetonat en del gånger i tidigare installationer. Här är det betydligt lugnare och det är bra att Naughty Dog vågat tumma på det. Borta är de till synes oändliga fiendevågorna och det har ersatts med seriens bästa pussel hittills.

Förändringarna är få men för en anhängare känns det fräscht. Att få tillgång till en karta med valfria avstickare överraskade mig.

Jag är övertygad om att det kommer fler spel i denna serie.

Min förhoppning är att Naughty Dog fortfarande vågar hålla sig ifrån att använda sig utav både Nathan och Sully. De kan få göra något tillfälligt gästspel på sin höjd men inte nu. Inte än.

Jag blickar framåt och hoppas på The Last of Us 2 nu. Jag känner mig orolig. Det går inte att leverera fulldängare hela tiden. Tillslut blir något fel. Inget företag är ofelbart. Jag hoppas att dessa talangulla personer har motivationen och kraften inom sig att leverera för när Naughty Dog gör sitt snedsteg så kommer jag bli mäkta besviken.

Fast det förstås...

Den dagen den sorgen.Taggar: Uncharted, allvarligheter

« Till bloggen

Kommentarer

Thomas_87 6 sep 2017q

"Skönt är även att jag gillar både Chloe Frazer och Nadine Ross. De har distinkta personligheter och käftar rätt ofta. Det kan liknas vid att se Avgrundsvrål och Hans Li Egnell diskutera politik på forumet."

Det här gjorde min dag!

Simon Liljedahl 7 sep 2017q

Thomas_87:

Det här gjorde min dag!


Så bra!

Jag ville egentligen bara skriva lite kort om vad jag tycker om spelet och det där kom med i bar farten hehe.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.