Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Simon Liljedahl

33 Registrerad: 26 apr 2007 19:49 Senaste besök: I dag 15:59 Online: Ja

Sandöverken

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Snapchat - En hel värld i min mobiltelefon

Simon Liljedahl13 feb 2018 09:30974 visningarKommentera: 8 !

Jag är ingen stor snapchattare men jag har några kompisar där vi skickar diverse otrevligheter och annat till varandra. Ibland trevligheter, det beror lite på kompisen.

Det är korta, små, nöjen och inte mycket mer.

Igår spenderade jag nästan två timmar med appen. Naken.

Jag hade skottat snö så svetten tagit över min kropp. Lite grann som en bakfylla fast utan trevliga minnen.

Efter en dusch var jag för slut för att göra annat än att traska runt i huset och störa sambo, katter och kanin. Så jag damp ned i sängen för att ladda mobilen och skickade en snap till en kompis (ingen nakenhet) och jag mindes hur min sambos lillasyster visat mig at man kan zooma ut ur appen och få fram en världskarta och titta på andra folks snappar. Deras "story" eller nåt.

Jag blev helt "hooked".

99% är ren skit däremot men de små guldkornen av att få titta in i någon annans vardag och att liksom vaska fram de guldkornen var fantstiskt.

Sen att stereotyper avlöser varandra får man ha överseende med. Instagramkulturen har liksom inkräktat något enormt och det filmas friskt på maträtter från donken och allehanda restauranger av kvinnor och ungdomar som kan pluta med läpparna men mest ser ut som sådana där sugproppar på gosedjur som man kunde sätta fast inne på rutorna i bilen.

Övrigt stereotypiska saker är att vi svenskar är privata och inte vill bli sedda, i Norge (och norra Sverige) traskar renar runt som heliga kort i Indien, vi dricker mycket både i Sverige och Finland (men inte i Norge) och jag förstår inte ett ord av vad folk säger i Danmark och Skåne.

Men de ljusglimtar som finns är när folk faktiskt visar något. Hur de lever, hur de umgås och vad som händer.

En ung kille blir tagen av polisen, utomhusgrillning på nåt fjäll med goda vänner, folk som lär sig åka skidor, band som knyts och olika scenarion som visas upp utan att jag behöver förstå språket.

I Afrika verkar det vara stort. Det fanns hur mycket roligt som helst att titta på och kulturer som visas upp. Folk med automatkarbiner som patrullerar gatorna men även barn som leker lekar jag aldrig sett förut. Teambuilding i Zimbabwe där grupper av människor gör allehanda övningar med varandra.

Afrika var ett spännande ställe att besöka.

De två tråkigaste ställena var förvånandsvärt nog Japan och USA. I Japan var det bara en massa turister som filmade sig själva. I staterna var det mycket twerking från barn som är för små för att skaka på rumpan åt kameran på det sättet, enligt mig. Jag kanske är gammalmodig men jag blev lite äcklad av det. En hel del jointrullande och wannabe gangsters. Det fanns en del guldkorn i New Orleans. En del gatumusikanter var att dö för!

Sambon kom upp och undrade varför jag låg med röven bar fortfarande.

Allt filmande på mat gjorde mig hungrig så jag gick ned och smörade några skorpor. Jag funderade på att starta min egen story men lät bli. En naken karl med skorpsmulor på magen klarar sig Snapchat gott och väl utan.

Använder ni Snapchat?

Utforskar ni världen med appen?

Det vore roligt att veta.Taggar: snapchat, Afrika, Sprit, kultur, zimbabwe, twerk

« Till bloggen

Kommentarer

Mr Orange17 feb 2018q

Jag använder snapchat nästan dagligen. Jag tycker också det är kul att få en inblick på andra människors vardag.

Simon Liljedahl17 feb 2018q

Mr Orange:

Jag använder snapchat nästan dagligen. Jag tycker också det är kul att få en inblick på andra människors vardag.


Jag med. Det är roligare än messenger men det går inte att diskutera något dupare förstås. Men vad gör det?

Lite underhållning och busigheter livar bar upp vardagen. Det är liksom aldrig som så att appentar ens tid när man snappar med vänner. det är bar när jagutforskar värlensom tiden äts upp.

Mr Orange17 feb 2018q

Simon Liljedahl:

Jag med. Det är roligare än messenger men det går inte att diskutera något dupare förstås. Men vad gör det?


Fast det går ju även att använda chatten på snapchat om man vill diskutera.

Simon Liljedahl19 feb 2018q

Mr Orange:

Fast det går ju även att använda chatten på snapchat om man vill diskutera.


Absolut men den försvinnerju efter tag den med. Så jag hinner glömma saker.

Mr Orange20 feb 2018q

Simon Liljedahl:

Absolut men den försvinnerju efter tag den med. Så jag hinner glömma saker.


det har du rätt i. Det borde dom fixa. Nästan alla jag känner glömmer vad dom har skrivit eftersom det kan gå timmar mellan svaren.

Simon Liljedahl20 feb 2018q

Mr Orange:

Det borde dom fixa.


Ja det tycker jag med. Fast det ska väl vara en del utav "tjusningen" att det bara är temporärt. Fast det blir bara jobbigt med chatten istället.

Mr Orange20 feb 2018q

Precis. Jag tycker bilderna ska fortsätta vara temporära men att man ska kunna se vad man senast skrev på chatten. Inte att den ska spara en logg, utan att man ser bara det man senast skrev, sen nästa gång försvinner meddelandet.

Notorious Gamer 2 mar 2018q

Laddade ner appen 2013 men funkade dåligt på min mobil så började bli aktiv när jag köpte Samsung Galaxy S5 2014. Från då feam tills Augusti var jag konstant aktiv. Så mycket tid spenderades på Snap att jag inte längre kände mig själv som en människa.

Så Augusti 2017 raderade jag mitt konto för gott och fått nog med appen helt.

Det där var bara en av många anledningar till att jag radera mitt konto.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.