Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 14 mar 2018 10:47 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Världens bästa spelbutik, Super potato

Rikard Halvarsson18 aug 2013 11:01897 visningarKommentera: 3 !

Igår när jag var förbi matbutiken fick jag syn på senaste numret av Level. Jag köper dem alltid, jag gillar att köpa lösnummer framför att prenumerera då en tidning bara hamnar i brevlådan och det blir att den bara ligger där, som dött kött.

Ni som läst nummer 87 vet att retrosidorna täcks upp av text och bilder om Super Potato.

Jag var nyss i Tokyo, innan jag åkte dit frågade jag om roliga spelbutiker i Japan-tråden här på loading, och då kom Superpotato upp som förslag. Så när jag väl var på plats i Akihabara började jag leta. Faktum var jag inte hade någon adress, utan tyckte jag borde hitta den ändå (jag hade gjort en missbedömning av hur stort allt var). Så efter ett impulsbesök på ett Maidencafé (som ni kan läsa om här) gick jag runt med en overklighetskänsla och en chock från vad jag nyss upplevt och sökte efter butiken.

Helt plötsligt var den bara där, som flugor dras till...ja. Så drogs jag dit.

Det första som hände när jag gick in i butiken var att två svenskar gick ut. Varav den ena klagade på att det var bättre där förra året tydligen.

Redan i hissen upp satt det affischer av spelkaraktärer, varje hylla som det inte stod spel på var det figurer och kringprodukter, i trapporna mellan våningarna var till och med trappstegen dekorerade med spelbilder.
Det var verkligen en spelnörds bästa butik. Obegripligt mycket spel. Om ändå alla mina konsoler varit regionsfria. De hade även ett gäng äldre arkadmaskiner, i ett hörn satt några japaner satt och svettades kring ett Mega Man-fightingspel. Själv la jag upp plånboken bakom joysticken till Wonderboy (där tröttnade tjejen och sprang ut och kollade på området istället). Självklart spelade jag ett spel jag spelat här hemma i Sverige, fast senare blev jag lite mer vågad och crazy och provade på ett japanskt pusselspel också.Jag hann även prova Virtual boy för första gången, det var ett sidscrollande Wario-spel som jag spelade i 20 min innan jag kände mig illamående (kan likagärna vart inbillning då jag hört att man ska må illa av VB).

Det jag dock ångrar lite är att jag inte köpte fler Gameboy-spel när jag ändå var där. Och att jag inte köpte lite N64-kontroller, fast jag var osäker på om de skulle fungera med min konsol hemma i Sverige.
Men jag kom iaf ut med en Mario och en Zelda-kortlek. Två stycken GBA-spel (varav Mickey mouse tydligen var helt nytt).

Nästa gång jag är i Tokyo, då blir det fler Gameboy-spel!Taggar: Tokyo, Super Potato

« Till bloggen

Kommentarer

Delicious19 aug 2013q

Så otroligt vackert, att man nästan brister i gråt. Tack för bilderna. Kontrollerna hade fungerat fint hemma i svedala, med din svedalska konsol, så det var synd, men det blir väl en runda till? :)

Rikard Halvarsson20 aug 2013q

Delicious:

men det blir väl en runda till? :)


Det var synd att jag inte slog till då. N64-kontrollerna såg fina ut och skulle verkligen behöva två nya. Jag har för mig att priserna på dem inte var så höga direkt. Men ja, det får bli vid nästa runda :p

Delicious:

Så otroligt vackert, att man nästan brister i gråt


Haha ja, det finns så mycket i den butiken! Så skön stämningen i butiken. Särskilt att man kunde ta en paus från shoppandet och få sitta ner och bara dricka något gott och avnjuta nåt gammal arkadspel från 90-talet :)

Delicious20 aug 2013q

Låter som att någon redan uppfunnit tidsmaskinen ^^

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.