Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Jag hatar Wii U

Rikard Halvarsson23 aug 2013 21:541140 visningarKommentera: 15 !

Ensamkonsolen.

Det är den rätta benämningen på Wii U. Ensamkonsolen!

Igår gavs nya Splinter Cell ut och jag ville givetvis köpa det till min senaste konsol, inte PS3 eller Xbox360. Vill ju utnyttja Wii U, den briljanta kontrollen till och det headset jag skaffade till Monster Hunter.

Saken är den att Splinter Cell-versionen av Wii U är säkert på många sätt den bästa med sitt kontrollsystem, den gör att jag faktiskt har lite överseende med laddningstiderna från helvetet.

Online-delen är däremot är oförlåtlig. Den är trasig och jag skulle vilja få mina pengar tillbaka. Visst Ubisoft justera några av felen på sikt. Vi får iaf hoppas det. Undra vilket de ska börja med. De laggiga matcherna? Att spelet hänger sig? Eller att jag inte kan joina någon av mina vänners matcher?

"Could not join the session. Please try again later." Det är all info vi får när vi inte kan spela ihop. Största anledningen till att jag ens skaffade spelet var multiplayer-delen, jag har väntat på en värdig uppföljare till Pandora Tomorrows multiplayer sen..ja Pandora Tomorrow gavs ut.

Ubisoft lär ju fixa de där felen, får vi hoppas. Men då har vi nästa hinder. När jag spelade med främlingar (innan matcherna hängde sig eller nåt) så hör jag hur folk pratar genom TV:n. Så mitt headset fungerar inte, även fast det gjorde det till Monster Hunter. Så då hör även min sambo när jag pratar med folk då deras röster kommer ut från TV:n. Visst jag kan använda mina hörlurar till TV:n, men är det såna här vägar man ska behöva gå?

Och så här blir det utan ett ordentligt online-system. Det blir delade lösningar och jag som spelare vet aldrig vad jag ska förvänta mig.

Jag köpte Duck Tales förra veckan, och visst hade det varit roligt att kunna spela det och sen få en inbjudan till ett annat spel. Eller prata med någon på min friends list som spelar, säg, Pikmin 3 samtidigt. Eller varför inte att vi spelar Pikmin 3 tillsammans. För det har ju multiplayer. Nej, just det. Det här var ju ensamkonsolen!

Visst kommer Mario kart 8 och nya Super Smash ha online, men kommer vi ens kunna chatta med varandra? Och om vi kan det, blir det som i Monster hunter att man pratar så alla hör eller blir det private chat?

Ljuden från kontrollen då? Jo, de följer med in i headsetet jag har i Monster Hunter. Så det blir aldrig lika bra ljud och trevlig upplevelse som till Xbox. Är det något som Nintendo ens kan justera om de vill till kommande spel?

Mina favoritserier har alltid leverarats av Nintendo. Och jag kommer ha roligt med Mario Kart 8 om det så endast skulle vara offline. Men varför har de inte ett bättre online-system? Det här gör att jag som van Xbox360-användare känner mig begränsad och får ingen luft. Det känns som jag är den sista människan på jorden när jag får se några Miis springa runt och ge meddelanden som känns komma från det förflutna, från döda människor.

Ibland vill man visserligen spela spel helt själv, avskärmad från alla andra. Men då ska det vara mitt val.

Med Wii Us kommande titlar kommer konsolen växa, och antagligen få några av de närmsta årens roligaste spel. Fast tänk hur kul den hade kunnat vara med ett riktigt online-system. Jag hatar Wii U, för att den är ensamkonsolen den inte behövt vara.Taggar: wii u, Splinter Cell: Blacklist, online

« Till bloggen

Kommentarer

Woosley23 aug 2013q

Mario Kart och Smash Bros i samma mening som "chatta med varandra via headset", finns det alltså folk som på allvar skulle vilja göra detta? I would never...

Rikard Halvarsson23 aug 2013q

Woosley:

finns det alltså folk som på allvar skulle vilja göra detta? I would never...


På samma sätt som jag inte satt tyst bredvid mina moståndare i Mario Kart 64 vill jag inte göra det 2014 i Mario Kart 8 bara för att det är online. Och med private/party chat skulle man ju slippa alla jobbiga främlingar också.

Woosley23 aug 2013q

Jo sant, det är ju alla amerikanska fjortonåriga bro-kids som är min största anledning till att inte köra ingame chat, med vänner skulle jag nog göra det. :)

Anonym24 aug 2013q

För det är så socialt att lira online : )
Nintendos spel erbjuder ju oftast en mängd alternativ för att FAKTISKT spela med varandra.

Rikard Halvarsson24 aug 2013q

Goombaslayer:

För det är så socialt att lira online : ) Nintendos spel erbjuder ju oftast en mängd alternativ för att FAKTISKT spela med varandra.


Alla alternativ ska finnas. För jag är inte längre 12 år och går hem till mig eller någon kompis efter skolan med fem kompisar. Så som det faktiskt var på N64-tiden. Utan jag är vuxen, de jag känner har sambos, barn och jobbar ibland sent. Att spela online är smidigare.

Dessutom är det väldigt socialt då jag lärt känna folk bland annat i USA som jag spelat online med i flera år.

Dagens barn växer dessutom upp med online som en självklarhet, jag förstår inte hur Nintendo tänker här.

Notorious Gamer24 aug 2013q

Ingen fara, dom lär fixa online till det. Tror 360/PS3 versionen också har problem med online.

Rikard Halvarsson24 aug 2013q

Nintendoguy12:

Ingen fara, dom lär fixa online till det.


Det kanske de gör. Men som jag skrev i huvudinlägget, då kvarstår ju ändå problemet med Wii Us hela online-system som är som hämtat från början 2000-talet. Då Dreamcast hade sitt online-system!

Anonym25 aug 2013q

Sommarregn:

För jag är inte längre 12 år


Då får du väl göra som dina andra vuxna människor och skaffa dig en sambo ;-) Nej, men självklart är online en norm idag. Nu verkar det ju dock (utöver headset-set upen) som att spelet har problem på alla plattformar.

För egen räkning hade jag uppskattat offline multiplayer läget mer än online, dock.

Rikard Halvarsson25 aug 2013q

Goombaslayer:

Då får du väl göra som dina andra vuxna människor och skaffa dig en sambo ;-)


Hade du läst hela mitt blogginlägg så hade du också vetat att jag har en sambo, och det är en av anledningarna till att det är så drygt när rösterna kommer ut från TVn.

Nintendos dåliga online-uppsättning kommer leda till att jag endast spelar på Wii U när ett nytt spel ges ut, precis som till Wii. Det kommer inte bli en konsol jag gärna startar upp efter jobbet för att se om någon kompis är online och kanske vill spela någon match i något spel eller tanka ner ett gammalt arkadspel och dra igenom co-op.

eightynine27 aug 2013q

Det här är den största anledningen till att jag knappt tänker på Nintendo längre.

De är utdaterade på så många sätt att man undrar vad det är för gigantisk sten de har levt under i 10 år. Häng med i den tekniska utvecklingen för fan.

Rikard Halvarsson28 aug 2013q

eightynine:

Häng med i den tekniska utvecklingen för fan.


Ja. Dock bryr jag mig inte så mycket om den grafiska delen. Nu när de kör i HD, det räcker på något sätt ändå. Men det här med online-delen är rätt pinsamt. De är nästan på samma nivå vad gäller online som Sega var i början av 2000-talet.

Woosley28 aug 2013q

eightynine:

Det här är den största anledningen till att jag knappt tänker på Nintendo längre.

De är utdaterade på så många sätt att man undrar vad det är för gigantisk sten de har levt under i 10 år. Häng med i den tekniska utvecklingen för fan.


Och ändå är det Nintendos spel i första hand som dyker upp i mitt huvud när jag tänker på de spelupplevelser jag ser mest fram emot under det närmaste året. Och i dagsläget är det Nintendos spel av de spel jag redan äger som jag startar upp när spelsuget faller över mig.
Till övriga format har jag så många spel som ligger antingen ospelade eller "halv"spelade att jag nästan har dåligt samvete över det. Jag BORDE ju vilja spela igenom det där och det där hyllade storspelet till tex min 360, speciellt som jag redan äger dem, men suget är sällan stort nog. Jag vet inte vad det är som hindrar mig från att bli helt uppslukad och beroende av "andra" spel och som får mig att hela tiden återkomma till Nintendos, men något är det. :)

Rikard Halvarsson28 aug 2013q

Woosley:

återkomma till Nintendos, men något är det. :)


Det är för att de är världens bästa spelföretag helt enkelt. De gör de absolut roligaste spelen. Och det finns en "magi" i spelen, en närvaro och egen känsla som inte går att finna i några andra spel. De är unika på det. Den delen bemästrar de iaf.

eightynine28 aug 2013q

Woosley:

Och ändå är det Nintendos spel i första hand som dyker upp i mitt huvud när jag tänker på de spelupplevelser jag ser mest fram emot under det närmaste året.


Men tänk då hur mycket bättre de spelupplevelserna skulle kunna bli kombinerat med dagens tekniska möjligheter.

Woosley28 aug 2013q

eightynine:

Men tänk då hur mycket bättre de spelupplevelserna skulle kunna bli kombinerat med dagens tekniska möjligheter.


Jo absolut! Nu är jag personligen en av de knepiga som inte utnyttjar mitt Xbox Live till rent spelande i någon större utsträckning, och speciellt inte till någon headsetkommunikation medan jag spelar. Och de spel med multiplayerfunktion till Wii/Wii U jag spelat har för min egen del fungerat till belåtenhet.

Men det finns ju så många andra delar av Nintendos onlinestrategi (eller avsaknaden av sådan) som lämnat mycket i övrigt att önska. Så absolut har Nintendo varit, och är fortfarande, långt efter på den punkten.

Nintendo är efter på väldigt många punkter, så pass efter att deras gamla devis som de lanserade när de släppte Wii om att de inte deltar i det övriga konsolracet utan kör sitt eget race nog faktiskt känns som att den stämmer. På gott och ont för oss spelare.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.