Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 23 feb 2018 10:35 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Läskigaste arkadspelet

Rikard Halvarsson 3 sep 2013 17:55899 visningarKommentera: 6 !

Jag var i Japan förra månaden, eller snarare Tokyo. För så mycket mer av Japan såg jag inte. I Tokyo hann jag med väldigt mycket, jag är nöjd med min tid där. Bland annat besökte jag en del arkadhallar och spelbutiker.

I en av arkadhallarna stod ett shooter-spel som var helt i 3D. Jag hoppade in och satte mig i arkadmaskinen och drog för skynket till den mörka lilla utrymmet och började matade mynt och världen i Dark Escape uppenbarade sig. 3D-glasögonen sattes till rätta och mitt tolvåriga jag vaknade till liv, äntligen en helkväll i en riktig arkadhall!

När yen-mynten började sina fick flickvännen springa och växla. Det som började med att jag skulle "prova" slutade med att jag ville spela klart spelet.

Dels var 3D-effekterna fina, spelet roligt men sen innehöll det genuin spelskräck. Svetten rann och yenen fullkomligt rann ner i arkadmaskinen lika lätt som ölen gick ner.

För det var läskigt, så läskigt att jag vid några tillfällen skrek rakt ut. Dels var ljudet högt, arkadhallen utanför försvann och det var bara jag och spelet. Och ni som vart i de här arkadhallarna vet ljudvolymen... När en zombie slängde sig ner från taket skakade hela maskinen, 3D-effekten gjorde att det var det närmsta jag vart en zombie och vindeffekterna blåste på mig så det kändes som att det var vinddrag från monster. Verkligare än så kan det nog inte bli.

Efter spelupplevelsen var jag småskakig, jag hade klarat av slutbossen med de sista mynten. Jag var fortfarande i någon form av chock efter att spelet var så läskigt, jag har ändå spelet de läskigaste spelen på tv och datorspel, men det har var något nytt för mig. Spelet träffade helt rätt.

När jag kom hem till Sverige köpte jag senare ett nytt nummer av Level. I början av tidningen läser jag hur Johan Hallstan skriver "Jag gladdes åt försöken att förnya ljuspistolgenren. Namco Bandai gör 3D-skräck med pulsmätare i Dark Escape [...]."

Pulsmätare! Det jävla spelet hade pulsmätare, och den verkar ha fungerat bra för min del.

Enda sedan Nintendo visade upp sin pulsmätare till Wii, som aldrig gavs ut, har jag längtat efter ett sånt tillbehör till tvspel. Det skulle göra skräckspelet läskigare. Tänk dig att den sitter i framtidens handkontrollen.

Sen Wiis pulsmätare visades upp har jag hunnit blivit lite äldre och fegare. Jag pallar inte åka Fritt Fall utan att ha något innanför västen och frågan är om jag skulle känna mig lika bekväm med att spela igenom Project Zero-spelen helt själv i ett nedsläckt rum, som jag gjorde för några år sen.

Jag är helt enkelt inte längre lika säker på om jag skulle bli road av en pulsmätare till till exempel The Evil Within.Taggar: Arkad, Skräck, Dark Escape

« Till bloggen

Kommentarer

ZidaneIX 4 sep 2013q

Kul att någon skriver om arkadspel! Sådant skulle jag vilja se mer av här på Loading.
Hur står sig spelet i jämförelse med House of the Dead 4 tycker du?

Synd bara att man måste åka utanför Sverige för att få uppleva riktiga arkadhallar. Hoppas vi får se en konvertering till PS3 eller Xbone.

Rikard Halvarsson 4 sep 2013q

ZidaneIX:

Kul att någon skriver om arkadspel! Sådant skulle jag vilja se mer av här på Loading.


Det blev ju lite arkadspel i Tokyo, dock inget som kanske lämnade samma avtryck som det här. Men kan nog skriva lite mer om de upplevelserna :)

ZidaneIX:

Hur står sig spelet i jämförelse med House of the Dead 4 tycker du?


Jag har inte spelat House of the dead 4 jättemycket. Och det här spelet drog jag bara igenom en gång så det är svårt att jämföra. Men av det lilla jag spelat tycker jag att Dark Escape är coolare. Var grym 3D, vindeffekterna var bra och så häftigt med en pulsmätare. Dock skulle jag vilja spela det fler gånger för att se hur effektivt dessa effekter blir på sikt, eller om man bara tröttnar på dem. Nästa Tokyo-resa ska jag försöka spendera mer tid i arkadhallarna :)

ZidaneIX:

Synd bara att man måste åka utanför Sverige för att få uppleva riktiga arkadhallar. Hoppas vi får se en konvertering till PS3 eller Xbone.


Ja, det är tråkigt. Jag ska till Bangkok över jul och nyår, hoppas kunna hitta någon arkadhall där. Det är ju trots allt en ganska stor stad det med :)

Även om de konverterar till någon konsol blir aldrig upplevelsen densamma, fast 3D-spel kommer det ju mer av så det vore ju grymt. Hoppas på fler bra ljuspistol spel, helt klart!

ZidaneIX14 sep 2013q

Hittade spelet på Spinners i Heron City.

Väldigt häftigt och man hoppade till vid flera tillfällen. Vindpustarna utgjorde helt klart ett nytt moment som man inte är van vid.
Hoppas att SEGA kommer ut med ett House of the Dead 5 som kan mäta sig med Dark Escape.

Rikard Halvarsson15 sep 2013q

ZidaneIX:

Hittade spelet på Spinners i Heron City


Fan vad coolt, blir det att spela om det vid tillfälle då :) Vilken version av Dark Escape var det?

ZidaneIX:

Vindpustarna utgjorde


Ja, de var faktiskt effektfulla. Som du säger, nu hoppas vi på ett nytt House of the Dead på den här nivån!

ZidaneIX15 sep 2013q

Sommarregn:

Vilken version av Dark Escape var det?


4D

Rikard Halvarsson16 sep 2013q

ZidaneIX:

4D


Samma spel jag spelade :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.