Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Mario Kart 8 - Alla felen

Rikard Halvarsson 2 jun 2014 22:001218 visningarKommentera: 9 !

Jag vill börja med att skriva att Mario Kart 8 är ett riktigt bra spel. Det vet man. För man sitter och dumler och "bara en gång till".

Nördig som jag är har jag grejat alla Mario Kart-spel, även Namcos arkadspel hann jag dra igenom under mitt Tokyo-besök förra sommaren. Mk8 kan vara det bästa av dem.

Att spela igenom kampanjen och split-screen multiplayer i MK8 är precis lika roligt som det var med originalet nere i gillestugan 1992. En stor skillnad nu mot 1992 är att internet finns men inte gillestugor. Och det är någonstans där som MK8 faller.

Ni två (lol) som brukar läsa mina blogginlägg kanske minns att jag skrev om idioti i spel i tre tidigare inlägg. Både första och andra gången handlade det om New Super Mario Bros 2. Tredje gången var det Donkey Kongs tur. Man skulle kunna se det här som ett fjärde inlägg i serien, fast även en kombination av "Jag hatar Wii U", där jag kom fram till att Nintendo skapat en ensamkonsol där man kan spela online men känner sig ensamast i hela världen samtidigt.

Men vi visste ju att Mario Kart 8 skulle sakna private chat, så jag tänker inte ens ta upp det som en punkt. Istället har jag några andra som jag tänkte ta upp. Jag skulle dock vilja flagga för att jag inte spelat spelet allt för många timmar online ännu, så jag fegar därför lite och reserverar mig för ev. felfakta. Om du hittar något fel, rätta mig gärna. Jag hoppas jag missförståt allting.

Cups
När jag växte upp med Mario Kart var den stora spänningen alltid i vem som vann en kupp. Man satt och räknade poäng mellan banorna. "Om jag bara kommer trea räcker poängen för en delad första plats". Men det finns ju inte i online-läget. Endast bana för bana. Det är roligt med bana för bana, men jag skulle vilja ha kupper med ett riktigt slut och en vinnare som får flest poäng. Varför har de inte det? Allt finns ju där [sad] När en bana dessutom är avklarad hinner man knappt gå igenom vem som hamande på vilken placering för all information bara försvinner och man hetsslängs ut i lobbyn igen. Varför inte ha informationen även i lobbyn? På Wii U-paddan? Jag. Nej. Jag orkar inte ens analysera det.

2-player local
I Sonic Lost Worlds finns ett tvåspelarläge. 1-playern får spela på Wii U-paddan, 2-playern får hela teven för sig själv. Nintendo har utvecklat MK8. De ville väl visa vad som gjorde kontrollen så unik?

Felbalanserat system
Man spelar bana för bana online. Men man får inte välja en ny karaktär mellan varje bana. Ändå har Nintendo skrutit innan om hur vissa fordon är bättre än andra beroende på underlag. Äntligen är det balanserat mellan motorcyklar och gokarts, fast till vilken nytta när man inte kan välja nya mellan banorna online? De borde ju gjort att man iaf kan ha olika alternativ, man bygger ihop fyra olika typer av bilar som man har för olika typer av banor. Så kan man iaf byta mellan dem. Nu måste man alltså gå ut från laget om man tröttnar på sin karaktär. Hur många idiotipoäng ger vi Nintendo för det?

Time trials!
Jag har alltid älskat Time trials, ända sedan första spökbanan till SNES. Snälla, säg att jag har fel, men det går inte att utmana sina vänner, va!? Jag får en bra tid på en viss bana, då skulle jag ju vilja skicka utmaningar till mina vänner, så när de är online står det "Your friend XX challenged you on course XX". Eller att jag kan välja mina vänners spöken när jag kör time trials, var det inte så till Mario Kart 7?

Chat!
Kom in på det ändå. Förlåt. Jag måste alltså att prata i telefon med min flintskalliga bror medans vi spelar för att vi ska kunna prata och skrika åt varandra. Det är sorligt. Inte att vi skriker åt varandra utan att vi måste använda oss av kommunikationsmedel utanför konsolen. Och för alla som sitter ensamma och spelar och vill lära känna nytt folk då? Icke! Fast sen igen, Wii U är ju en ensamkonsol för folk som just vill vara ensamma? Eller?

Nintendo gör några av världens bästa spel, det vet vi redan, och det är det som gör det hela så frustrerande när de inte grejar ett ordenligt online-läge. Så jag går tillbaka till huvudmenyn för att hämta andan, för att samla kraft och ge det här inlägget tid. Och så ser jag i ögonvrån, hur Toad fyller hela min TV, han hänger där präktig och stolt i rymden med jorden som bakgrund, och nästan hånler mot mig. Hans uttryck berättar att detta skulle vara en ultimat online-upplevelse där hela världen är samlad. Inte efter det jag varit med om där inne! Det brister för mig. Jag går fram och ollar honom.Taggar: Martio kart 8, ensamkonsolen, idioti, online, wii u

« Till bloggen

Kommentarer

Anders Eklöf 2 jun 2014q

Har ännu inte spelat Mario Kart 8(mycket på grund av att jag inte har något Wii U), men börjar bli riktigt sugen på det.

Det senaste Sonic Allstar Racing var riktigt bra, både singleplayer och online. Spelade det massor när det kom.

Scatterbrain 2 jun 2014q

Bra inlägg! Något jag också saknar i den lilla chat som finns är att man inte har någon som helst aning om vem som pratar. Det hade räckt med en högtalarsymbol som visar sig över personens Mii när denne pratar.

Skrattade högt åt blogginläggets sista mening för övrigt.

Yumii_chan 3 jun 2014q

Jag har inte ens en Wii U själv men det låter som att du inte ens testat online. Cups är Tournaments. Du spelar ett antal banor och tävlar om högsta poäng. Du kan sätta din turnering att vara i dagar eller bara ett antal timmar och under den tiden kan vem som helst gå med och köra.

Om du kör med vänner från din friendslist finns voice chat så där försvinner din punkt om hur du måste sitta i telefon med din bror medan ni spelar.

För övrigt håller jag med om att inte kunna välja karaktär mellan banorna. Att bara få välja mellan ett fåtal slumpmässiga banor istället för alla känns också onödigt. Men som sagt, detta kommer från något som inte ens har spelet själv :)

Scatterbrain 3 jun 2014q

Yumii_chan:

Om du kör med vänner från din friendslist finns voice chat


Fast det är bara i lobbyn mellan racen. Jag efterfrågar i alla fall att kunna ta del av andras skratt och kommentarer under loppens gång. Och vill man göra det får man använda sig av extern utrustning.

Rikard Halvarsson 3 jun 2014q

Luftslott:

Sonic Allstar Racing var riktigt bra, både singleplayer och online


Hur var chatten där inne? Fungerade den som i alla andra online-spel förutom Nintendos? :)

Scatterbrain:

Bra inlägg!


Tack! :)

Scatterbrain:

Skrattade högt åt blogginläggets sista mening för övrigt.


Och jag när jag skrev det. Skrattade ganska mycket när jag skrev det här blogginlägget, det är alltid trevligt att göra nåt kul av en, ändå, sann frustration :p

Yumii_chan:

men det låter som att du inte ens testat online.


Tournaments och Cups är ändå inte riktigt samma sak, då du ändå hela tiden slängs ut mellan banorna. Det jag skulle vilja se är att man kan välja en kupp online, precis som i local multiplayer, spelar klart kuppen utan att slängas ut i lobbyn mellan banorna. När kuppen är avklarad så blir det poängutdelning på prispallen :) Det hade jag velat se! Och fisken skulle komma flygande och det skulle fara runt massa konfetti och pokaler :p

Yumii_chan:

voice chat så där försvinner din punkt om hur du måste sitta i telefon med din bror medan ni spelar.


Scatterbrain:

Fast det är bara i lobbyn mellan racen.


Dessutom försvinner ju möjligheten att lära känna nya spelare där inne. Det som alltid varit en del av charmen med online-spel :)

lonian 3 jun 2014q

Ja det känns lite som att Mariokart 8 är framstressat eller ett avskalat bilspel. Det första jag kände då jag startade spelet var att grafikpixlarna skar i ögonen med 720p. Men då man vant sig så rullar det ju på och är skoj. Men visst hade jag velat köra på gamepaden och min vän på tvn i stället med fullskärm. Vi löste det genom Dualplay i stället. Vill också kunna välja fler lägen. Är det något som går att låsa upp? Att kunna byta bil mellan banorna vore perfekt. Vi kan ju bara hoppas att det kommer en DLC eller något till mariokart 8 framöver.

Jamz 5 jun 2014q

Well written.
Precis sådana detaljer som jag med kan gå o störa mig på enormt mycket... still: asbra spel :).

Rikard Halvarsson 5 jun 2014q

lonian:

Det första jag kände då jag startade spelet var att grafikpixlarna skar i ögonen med 720p.


Säker på att det verkligen skar i ögonen på dig? :) Själv tyckte jag att det var snyggt redan från början. Visst, klart snyggare grafik är...snyggare. Men jag kan inte säga att jag tyckte spelet skar sig i ögonen :p

lonian:

Är det något som går att låsa upp?


Jag tror inte det :( Och jag hoppas också på DLC, och updates till spelet så att de kanske kan fixa till några av sakerna.

Jamz:

Well written. Precis sådana detaljer som jag med kan gå o störa mig på enormt mycket... still: asbra spel :).


Tack! Särskilt irriterande just när det är ett så bra spel i grunden. Men dessa små designval bygger ju upp helheten!

MK8 är verkligen helt otroligt, satt och spelade hela kvällen igår!

lonian 5 jun 2014q

Sommarregn:

Säker på att det verkligen skar i ögonen på dig? :) Själv tyckte jag att det var snyggt redan från början.


Jag klagar egentligen inte på den visuella grafikstilen utan mer på upplösningen, nu när man är van vid att allt är 1080p på ps4 så är det svårare att gå tillbaka. Känns som ja.. ps3 =p

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.