Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Internet förstör spelupplevelserna

Rikard Halvarsson13 jun 2014 13:22986 visningarKommentera: 7 !

Förr i tiden såg jag aldrig rörliga bilder av spel innan jag fick spela dem, jag förlitade mig helt på betyg i SuperPlay och stillbilderna av dem. Kanske hjälpte det till att förhöja spelupplevelsen.

Nu för tiden kan jag ha sett hela första banan spelats igenom innan jag ens provat spelet, sett massor av trailers av spel jag vet att jag ändå ska skaffa. Inte så att jag behövde se 20 trailers från Pikmin 3 för att skaffa det, jag visste ju redan. Nu för tiden vet jag hur styrningen kommer fungera i Ground Zero, vilka retrobanor som finns med i Mario Kart 8 eller hur jag effektivast slår ihjäl första bossen i ett spel innan jag ens köpt det. Jag kan redan atmosfärsljuden och musiken, jag känner mig hemma i spelet innan det ens har en releasetrailer.

För någon månad sen impulsköpte jag Darks Souls 2. Jag hade inga egentliga planer på att skaffa det, det liksom bara hände. Jag borde varit hypad för spelet, jag borde ha följt varje trailer, men av någon anledning hade Dark Souls gått förbi mig helt. Så jag spelade det, utan att känna till världen, utan att veta något om vapensystemet, level-systemet eller ens något om souls-systemet. Allt var nytt, varje ljud, varje fiende, miljö och drake som jag mötte. Det var riktigt spännande och överraskande. Allt kändes nytt, på riktigt!

Det är så jag sett minsta favoritfilmer, helt utan att veta något. På filmsidan och seriesidan är jag hårdare, där kollar jag bara när det är dags. Fast blir ju så klart mycket svårare när det gäller mitt största intresse.

Så jag har bestämt mig för att med iaf ett spel låtsas som om vi är tillbaka på 1900-talet. Jag har jag bestämt mig att från och med nu inte se något mer från det nya The legend of Zelda, vilket är passande då vi egentligen inte sett någonting alls. När ni kommer diskutera nya klipp från spelet så kommer jag inte att vara med. Det kommer kännas konstigt, det kommer vara frustrerande och ganska svårt, då Zelda-serien hör till min absoluta favorit. Men min belöning bör bli en starkare spelupplevelse.

Så någon gång under 2015 kommer jag sätta mig ner med Zelda till Wii U, och det enda jag sett var det som jag fick E3 2014. Jag kommer spela igenom det som om det vore 1998.Taggar: Zelda, wii u, Retro, spoilers

« Till bloggen

Kommentarer

Scatterbrain13 jun 2014q

Jag hade liknande planer för detta Zelda, fast då hade jag inte ens tänkt se något från E3 heller. Nyfikenheten tog över och jag tittade på teasern. Det är oerhört svårt att genomföra en sån här media blackout, men jag ska verkligen försöka från och med nu.

Enda gången jag gjort det innan var inför Super Mario Galaxy 2, men eftersom det spelets grunder var identiska med föregångaren blev det ju inga större överraskningar...

Rikard Halvarsson13 jun 2014q

Scatterbrain:

men jag ska verkligen försöka från och med nu.


Starkt, då är vi två!

Scatterbrain:

Super Mario Galaxy 2


Bra att du gjorde det, men kanske fel spel att välja som du själv sa, haha :p

Lizzie Birdsworth13 jun 2014q

Jag brukar göra så ibland. Som du skriver, när man är säker på att jag kommer köpa spelet i vilket fall.
Gjorde det senast med Mario Kart och gör det fortfarande med GTA V eftersom jag vill spela det på PC med kommande moddar mm och att jag har spelat den serien efter 3:an på PC. Men visst har jag varit sugen på PS3 ver. Jag har ett PS3. Men då hade jag förmodligen inte haft så kul med PC ver.
Problemet blir med mindre indietitlar och eller nya IP där är man inte säker och blir desto mer sugen på att se mer om spelet innan man köper det. Ofta blir man spoilad. Jag skulle vilja undkomma det problemet också.

Martin Barreby13 jun 2014q

Sommarregn:

Starkt, då är vi två!


Make that three!

Riktigt bra idé, men kan inte lova att jag lyckas! >.<

dannejanne13 jun 2014q

Har också reflekterat över att internet inte bara är till godo när det gäller spel/film etc. Lika väl som det kan vara positivt till många saker så kan det även bli väldigt negativt för allting är så lättillgängligt och ibland svårt att undvika.

Att läsa för mycket recensioner om spel kan vara direkt farligt då man ofta snubblar över någon spoiler av något slag och då blir spelet så mycket mindre spännande på en gång. Det gäller helt enkelt att sätta tygel på sig själv och ge fan i att kolla så mycket videos etc.

Fastnar jag i något spel någon gång så kan man enkelt komma vidare genom att Googla fram hur man kommer vidare (har inte samma tålamod som när man var yngre). Sen när man gjort det ibland så är det en sån enkel skitsak som man hade upptäckt bara man hade nöt litegrann. Då blir man så jävla besviken på sig själv när man tog till hjälp när man vet att man hade klarat det själv och det blir samtidigt mycket mer tillfredställande på det viset.

Så ja, internet kan var både en välsignelse eller en förbannelse. Går att koppla det till många olika saker i vardagslivet.

Anonym13 jun 2014q

Sommarregn, det låter som att du är något bra på spåret, för det vi sett av Zelda U väger väldigt lika det som visades av Zelda 64 första par gångerna (då grafiken såg ut som Zelda II i 3D eller när Link visades som liten i bruna bergsmiljöer)

Rikard Halvarsson14 jun 2014q

Lizzie Birdsworth:

Problemet blir med mindre indietitlar och eller nya IP där är man inte säker och blir desto mer sugen på att se mer om spelet innan man köper det. Ofta blir man spoilad. Jag skulle vilja undkomma det problemet också.


Med nya spelserier måste man oftast se mer tyvärr. Då är det dock bra att känna folk som har ungefär samma spelsmak som bara säger "spela det här", så hoppar man in i nåt helt nytt :p

motakay:

Riktigt bra idé, men kan inte lova att jag lyckas! >.<


Ja, kommer bli sjukt svårt med tanke på att det är ett nytt Zelda-spel. Men är ju bara 1½ år tills man får spela det så :')

dannejanne:

sätta tygel på sig själv och ge fan i att kolla så mycket videos etc.


Lättare sagt än gjort dock när man slösurfar inne på loading och ser att det kommit en ny trailer :p

dannejanne:

Fastnar jag i något spel någon gång så kan man enkelt komma vidare genom att Googla fram hur man kommer vidare


Tyvärr så är det ju så. Förr i tiden var man tvungen att vrida och vända på hela spelet, eller fråga en kompis. Jag minns til Ocarina of time hur jag och några i klassen ringde runt till varandra, och ibland gick man hem till någon för att försöka lösa något tillsammans. Det var verkligen helt andra tider!

Fast jag har blivit bättre på det under det senaste året, att acceptera att jag sitter fast och liksom hålla mig från att googla fram svaret. För att lösa ett pussel själv är ju så mycket roligare, så mycket högre belöning!

SpinJimmyh:

Zelda U väger väldigt lika det som visades av Zelda 64 första par gångerna (då grafiken såg ut som Zelda II i 3D eller när Link visades som liten i bruna bergsmiljöer)


Ja! :D

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.