Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Sommarspel!

Rikard Halvarsson 5 jul 2014 17:56806 visningarKommentera: 3 !

Sommarspel! Det är något särskilt med minnena till alla sena sommarnätter, alla sena spelsessioner, alla "bortspelade" sommarlov.

Tyvärr har jag inte längre sommarlov. Men när jag fortfarande hade det spenderades många dagar, kvällar och nätter framför teven. Något av de starkaste sommarspelsminnena jag har är genomspelningen av Final Fantasy X. Ingen annat spel associerar jag så starkt med sommar. Jag minns hur jag klarade av sista bossen en sen natt under försommaren, med en uppvärmd Gorby och kall Coca cola bredvid mig. Det var samma dag jag hade kuggat på min uppkörning (jag grejade det andra gången!). Sommaren innan hade jag under många varma nätter sett på när en kompis pysslade i Sphere Grid slogs mot Sin.

Ett annat starkt sommarminne är när jag och mina ena bror gick på promenad med familjens hund vid vårt landställe, vi hade regnkappor på oss, det tunga sommarregnet mot kapporna smattrade våldsamt. Gummistövlarna klev i stora vattenpölar som bildats på det leriga underlaget. Vi promenerade efter folktomma stigar, med skog och övergivna hus som vårakulisser. Lador som stod ensamma på åkrarna i väntan på sitt öde att sakta ruttna sönder. Det var då vi på riktigt (över tolv år sen) pratade om att utveckla egna spel. Diskussionerna om ett skräckspel vi hade pratat fram var vilda, de fortsatte även på kvällarna i det lilla uthuset vi sov i med en mörk skog som närmsta granne. Vårt debutspel blev Stupid Stones, (trailer på youtube) men skräckspelet är något vi fortfarande pratar oss varma om, och något som i allra högsta grad lever i vårt medvetande.

För någon vecka sen klarade jag av Metal Gear Solid till Game boy color, och även ett Mickey Mouse-spel tlll samma konsol. Det är något med sommaren som gör att suget efter retro växer. Så idag när jag gick ut till parken rullade jag ihop ett nummer av Level. Jag läste ut GBA-sektionen i retrodelen av tidningen, jag upptäckte iaf tre spel till GBA som jag missat och ska ta igen. I sommar blir det dock Nintendo 3DS, jag kommer ta med mig Bravely Default till landstället och även till Italien. Förra sommaren var jag i Tokyo, då fick jag street hits hela tiden på min 3DS, överallt. Det ska bli kul och se om Rom och Venedig kan mäta sig med det, antagligen inte.

Så får vi se om tolv år så kanske jag förknippar Bravely Default mer med sommar än Final Fantasy X. Fast antagligen inte, för de sommarnätter jag blir hemma i lägenheten så har jag Final Fantasy X och Final Fantasy X-2 i HD som ligger och väntar. Det sistnämnda har jag aldrig ens spelat. Nu får jag bara hoppas på lite tungt sommarregn i år också.

Vilket blir ditt sommarspel?

Glad sommar!Taggar: sommar, Retro, Stupid Stones

« Till bloggen

Kommentarer

Martin Barreby 7 jul 2014q

Spännande med skräckspel! Finns för få, så ser fram emot att få spela det nån dag! :D

Får se va det blir för spel för mig. Har ju länge funderat på Final Fantasy X faktiskt, men har nyss skaffat Watch Dogs så blir nog det en del framöver. Fast rent spontant så har jag inte fastnat för det så kanske letar mig nått annat så länge. Har kört några timmar på Xenogears, som är en gammal sommarkärlek för mig, så får se om det blir en genomspelning till på det i sommar också.

Du får rapportera lite i mellan åt vilka spel det blir!

Själv drar jag till London om några veckor en kort sväng och sen Turkiet senare is sommar. Så då blir det nog Xenogears på PSPn! Ha det fantastiskt på sommarstället och i Italien! :D

Rikard Halvarsson 8 jul 2014q

Rollspel är alltid sommar!

Tack! Ha det bra på dina resor! Snart bär det av för oss. Precis ätit en frukost till överpris på Arlanda.

Martin Barreby 8 jul 2014q

Sommarregn:

Tack! Ha det bra på dina resor! Snart bär det av för oss. Precis ätit en frukost till överpris på Arlanda.


Oj, så snart! Ja, det är dyrt där, men det är alltid speciellt att äta nått innan lunchen, så man kan leva med priserna där.

Ha det superbt!! :D

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.