Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 15 okt 2017 15:58 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

PS, Xbox & spelarna behöver det här

Rikard Halvarsson15 sep 2014 15:15505 visningarKommentera: 3 !

Vi som ger online-spelandet timmar av våra liv ger också många timmar åt väntan på att lag ska matchas, på att lagkamraterna ska samla sig, pyssla klart med sin utrustning, fylla på kaffe eller andas tungt medan de går till kylen för mer Jolt Cola.

Ett sätt att få oss att inte tänka dessa väntetider skulle kunna vara en tjänst jag ville se redan på Xbox360. En funktion där vi når minispel från Xbox-menyn. Tänk att du trycker på Xbox-knappen, upp dyker den lilla menyn över skärmen. Allt är som vanligt, du når dina vänner, inställningar men du når också något som vi kan kalla för minispel. Tänk dig att du där alltid kan spela ett spel som exempelvis Geometry wars, en enklare spelupplevelse. Något som du alltid kan plocka upp, fortsätta där du låg. Eller varför inte Wordfeud, precis så som det fungerar på mobilerna.

Så medan ditt nya spelköp installeras, eller dina lagkamrater behöver en matpaus, eller din perversa kompis (han som då och då spelar så dåligt att det skapas teorier om att han ibland spelar med endast en hand) mitt under en session av Dead or alive behöver en plötslig paus från spelet, då trycker du bara fram minispelet! Du kan då under denna oväntade paus spela något helt annat, medan han gör något helt annat, men ändå vara kvar i spelet och vara kvar i laget.

Det här är så klart ingen konsolsäljare, men visst vore det trevligt att ha något extra att pyssla med. Kanske någon form av kortspel, tänk Pazaak från Knights of the old republic. Eller varför inte en rolig shooter så som Stupid Stones.

Jag är ingen tekniker, jag vet inte hur lätt eller svårt det här skulle vara att genomföra. Men frågan är bara om konsolutvecklarna ens testat idén fullt ut. Eller så är det som en väldigt skäggig vän berättade för mig över internet; "Yeah, vore nice. Låter som minispel under laddningstider, och det är iaf patenterat av något *censur*."

Kanske är det så enkelt, att ett patent ligger i vägen för att vi ska få uppleva det här. Det vore ju synd, för jag är övertygad om att det här är en funktion vi inte skulle klara oss utan så fort vi fått den serverad. Fast frågan är om vi någonsin kommer få det.

« Till bloggen

Kommentarer

Martin Barreby19 sep 2014q

Skulle varit väldigt trevligt! Personligen spelar jag lite online och har sällan sån dötid när jag spelar.

Men skulle absolut använda det för att avreagera mig tror jag.
Om jag kör fast i ett spel så rage-quitar jag alldeles för lätt, men om jag kunde dra upp nån meny snabbt med ett annat lite mer avkopplande spel (Minecraft (ultimata avkopplingsspelet!) hade jag älskat även om det skulle vara för tungt för att ha på i bakgrunden) skulle det kanske få mig att varva ner och orka med några försök till. :)

Rikard Halvarsson21 sep 2014q

motakay:

Om jag kör fast i ett spel så rage-quitar jag alldeles för lätt, men om jag kunde dra upp nån meny snabbt med ett annat lite mer avkopplande spel


Och ibland blir det att man bara blir sittandes vid sin konsol i menyer och bläddrar runt i väntan på bättre tider. Då skulle det fungera. Men tvivlar på att vi får se det av flera olika anledningar :p

Martin Barreby22 sep 2014q

Sommarregn:

Och ibland blir det att man bara blir sittandes vid sin konsol i menyer och bläddrar runt i väntan på bättre tider. Då skulle det fungera. Men tvivlar på att vi får se det av flera olika anledningar :p


Precis! Hände rju lite nu och då. :D
Mja, vi får se, kanske inte kommer än på ett tag, men man kan hoppas!

Tänker på Nintendos konsoler, va nice det hade varit att dra fram några klassiker i ett ögonblick, typ lite Dr. Mario på eller Tetris. :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.