Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: I går 14:05 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Nintendos nästa konsol

Rikard Halvarsson28 nov 2014 16:17699 visningarKommentera: 9 !

Efter timmar med min nyinköpta GBA Micro tillsammans med Sigma Star Saga och Gunstar Super Heroes är jag säker på hur jag vill att Nintendos nästa konsol ska se ut - som mina drömmars konsol.

Storleken på konsolen blir likt GBA Micro, fast tunnare så den inte ska kännas jobbig att använda som bärbar konsol. I hemmet får man enkelt upp bilden på sin TV samtidigt som man slänger sig i soffan med konsolen som handkontroll och med skorna på, som om det vore en reklamfilm där vardagsrummet är stort, vitt och ganska omöblerat.

Handkontrollen blir ju liten, kanske för liten? Vad händer med två spakar och alla knappar vi behöver? Kanske kan man veckla ut konsolen på ett sätt som vi ännu inte känner till? Viktigast är att konsolen är liten när den ligger i fickan, men att den sen blir bekväm när man väl vecklat ut den och spelar på den. Både vad gäller skärm och kontroll. Hur detta ska gå till lämnar jag åt ingenjörerna i Kyoto att lösa. Så att Game Boy (ja, den ska heta så) blir smidig och mångsidig.

Spelen blir ju alla helt digitala. Men butikerna måste ju ha fysiska spel att sälja, annars kommer de ju inte ens vilja köpa in Nintendo (jag ändrade mig, den nya konsolen heter bara Nintendo). De fysiska spelen blir alltså bara som samlarkort du kan plocka upp i butikerna. Ungefär som e-shop-korten idag.

Nintendo har faktiskt redan smygstartat med det här med spel utan spel i. Endast kartong, manual och en kod för att ladda ner spelet digitalt.

I framtiden kan jag mycket väl bli en av de där tunnhåriga 30-plussarna som köper plastkort med Zelda-tryck till Nintendo. Jag hoppas att det blir så - det där med konsolen alltså. Inte att jag tappar hår.

Jag litar på framtiden.Taggar: Nintendo, konsol

« Till bloggen

Kommentarer

lonian28 nov 2014q

Köpte en rosa GBA Micro en gång. Kanske den vackraste konsolen jag ägt, men det var då den oskönaste mini konsolen jag spelat på. Psp go hör också hemma bland de oskönaste konsolerna där man kommer åt power off knappen stup i ett.

Nej jag vill ha en handkontroll likt gamecube framöver.

Rikard Halvarsson29 nov 2014q

Hur kommer du åt power-knappen på GBA Micro när du spelar? Nu har jag ju inte spelat jättemycket på den. Men power-knappen sitter ju på vänster undersida och det är ingen vanliga "tryck-knapp" utan du måste ju dra den åt vänster för att stänga av... Kan inte se hur du lyckas :)

Men oavsett hoppas vi ju på att de kan göra så man kan veckla konsolen/kontrollen. Böjbar skärm m.m.

lonian29 nov 2014q

Jag har inte kommit åt power knappen på micron, det hände mig på psp go. Men mina händer är inte anpassad för någon av dem att hålla i. Möjligtvis om jag var 7år och inte 32.

Martin Barreby29 nov 2014q

Verkligen spännande visioner.

Att han en konsol som är bärbar och stationär samtidigt är ju så bra. Att skicka bild trådlöst till TVn och köra all hårdvara i kontrollen riktigt nice! Typ så som VITA funkar om jag förstått det rätt?

Fast den är ju lite klumpigare än en micro. :)

lonian29 nov 2014q

Martin Barreby:

Typ så som VITA funkar om jag förstått det rätt?


Vita kan inte skicka bild till tvn om du inte tänker på Vita tv.
Vita kan däremot ta in ps4ans bild i vitan liknande Wii U.

Själv hoppas jag på att Nintendo skapar en stationär samt en bärbar som kan ta precis samma spel.

Alltså du behöver bara köpa ett nintendospel och det funkar på båda konsolerna.

Martin Barreby29 nov 2014q

lonian:

Vita kan inte skicka bild till tvn om du inte tänker på Vita tv.
Vita kan däremot ta in ps4ans bild i vitan liknande Wii U.


Just ja,så är det ja! Men antar att stödet kan byggas in, att Vitan i princip kan streama direkt till en smart-TV som typ Chromecast? Ett problem är ju att det krävs en smart TV, annars måste man vilket fall ha nån dosa eller liknande (som chromecast tyo ha, men den HDMI eller USB dong om man sätter direkt i TVn)

lonian29 nov 2014q

Martin Barreby:

Men antar att stödet kan byggas in, att Vitan i princip kan streama direkt till en smart-TV som typ Chromecast?


Om det nu går så undrar jag varför de släppt Vita tv. :)

För att återgå till Nintendo så hoppas jag att de skapar en lyckad arkitektur som alla framtida Nintendokonsoler går på. Så att spelen du köper fungerar på nästa generations nintendokonsol och nästa efter det, och på alla bärbara. Tänk om hela spelbibloteken finns där nästa gång de släpper en ny konsol.

Martin Barreby29 nov 2014q

lonian:

Om det nu går så undrar jag varför de släppt Vita tv. :)


Billigare än en vita för den som bara vill spela dom spelen hemma på teven antar jag. Men vet inte, bara gissar alltså om det rent tekniskt är möjligt. :)

lonian:

Tänk om hela spelbibloteken finns där nästa gång de släpper en ny konsol.


Detta!! Helt underbart det hade varit! Hoppas verkligen att det kommer bli så! <3

Rikard Halvarsson 1 dec 2014q

lonian:

Själv hoppas jag på att Nintendo skapar en stationär samt en bärbar som kan ta precis samma spel.


Det är det mest troliga att de går den vägen. Så de kan tjäna pengar på två och inte bara en. Samt att det blir svårt att utveckla den där konsolen som jag vill ha, som liksom går att veckla ut till något större och mer "handkontroll vi är vana vid idag".

Det som dock talar emot att Nintendo vill ha samma spel till sin bärbara och till sin stationära blir att de då bara kan tjäna pengar på ett Mario Kart. Samtidigt behöver de ju bara utveckla ett spel och göra det bättre och större.

Martin Barreby:

Detta!! Helt underbart det hade varit! Hoppas verkligen att det kommer bli så! <3


:) Det där borde ju gälla Sony också. Men de lär nog gå mer och mer mot PSnow eller vad tjänsten heter.

Martin Barreby:

Verkligen spännande visioner.

Att han en konsol som är bärbar och stationär samtidigt är ju så bra.


Om de skulle få det att fungera vore det riktigt intressant. Men blir ju handkontrollsproblemet, att den måste ju vara skön att hålla i. Att spela på Micro längre än en timme är lite jobbigt, därför jag tycker de borde göra så man kan veckla ut konsolen. :) Som en transformer!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.