Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Spelsamling & vårstädning

Rikard Halvarsson 3 apr 2015 18:281155 visningarKommentera: 6 !

Jag städade mig sjuk. Sjuk och febrig. Jag skojar inte. Igår från det att jag kom hem från jobbet till klockan tolv på natten städade jag. Varje pärm, varje papper, varje sladd, varje penna - ja varje enskild sak i lägenheten ar utvärderats, ifrågasatts och sedan fått din dom. Slängas eller behållas!

Skåpen har tömts, det har dammats, dammsugits och torkats golv.

Idag fortsatte det febriga infernot. En stor del ägnades åt äldre spel som låg huller om buller i omärkta kartonger och påsar i garderoben. Vi talar här om katastrofer så som Snes-spel utspridda i olika påsar med diverse kablar - vissa inte ens spelrelaterade! Det var så man ville spy!

De vita, finputsade kartongerna i skåpluckan högst upp i den inbyggda garderoben är numera namngivna och sorterade (det drog jag även in min sambo i).

De förra generationernas spel får vila på en flytt till större boende då de kan få sin rättfärdiga plats i en bokhylla, tills dess tog jag bilder av dem när de ligger i sina kartonger. Det är därför jag skriver det här (tror jag i alla fall), så ni också kan få se dem.

Även mina gamla Dragon ball-nummer fick sig några egna kartonger, jag hade nästan glömt bort att jag hade dem.

Jag är ingen samlar. Varje spel har sitt värde, varje spel har ett eget minne. De är lite som Joakim von Ankas skatter är i Don Rosas serier, där varje gult mynt är ett minne - Så som min gulnade hybridkontrollen till Gamecube från hundratals PSO-timmar.

Jag städade mig sjuk. Sjuk och febrig. Men jag mår ändå bra, nu kan jag andas och få luft. Längesen jag nog kände mig så frisk.

Tack för att jag fick dela med mig av min sjukdom! Och glad påsk!

« Till bloggen

Kommentarer

opkij86 3 apr 2015q

Mmmm, vårstädning! Jag har själv spenderat en hel del tid på det senaste veckan, turligt nog har det inte gjort mig sjuk åtminstone...

Det var en hel del fina spel som gömde sig i lådorna och man kan inte låta bli att le varje gång man ser den där gamecube-"kontrollen"!

Anonym 4 apr 2015q

Mycket kul spel i din samling, god spelsmak.

Snacka om att du har kvar Super Mario World, Yoshi's Island, Super Metroid ordentligt. Majora's Mask. Typiskt att Link to the Past skulle komma att sakna kartong, fast whatever egentligen spelet är roligast att spela.

Sommarregn:

Vi talar här om katastrofer så som Snes-spel utspridda i olika påsar med diverse kablar - vissa inte ens spelrelaterade!


Ja, lite katastroganoff.

opkij86:

Det var en hel del fina spel som gömde sig i lådorna och man kan inte låta bli att le varje gång man ser den där gamecube-"kontrollen"!


Jag gapade ett par gånger över att denna kontroll finns till. Mycket kontroll?

Linus Lekander 4 apr 2015q

En riktigt fin spelgömma, roligt att du tog dig tid att fotografera och visa upp den.

Särskilt imponerad av ditt kompletta DuckTales 2 till NES. Hittills har jag bara lyckats få tag i det som lös kassett till Game Boy, men någon gång ska jag se till att få uppleva det på NES också.

Rikard Halvarsson 5 apr 2015q

opkij86:

turligt nog har det inte gjort mig sjuk


Tur det! Och en vårstädning krävs, blev extra mycket i år då jag, ska jag erkänna, slarvade lite förra året :)

opkij86:

fina spel som gömde


SpinJimmyh:

Mycket kul spel i din samling, god spelsmak


Linus Lekander:

En riktigt fin spelgömma, roligt att du tog dig tid att fotografera och visa upp den.


Tack! Jag är ganska nöjd, jag har ju ägt fler spel. Men som sagt behåller jag bara de som verkligen är värda det, som är riktigt bra eller som jag har nåt särskilt minne till. Så kul att bilderna uppskattades!

opkij86:

le varje gång man ser den där gamecube-"kontrollen"!


SpinJimmyh:

Mycket kontroll?


Det är faktiskt en av mina favoritkontroller, eller var det iaf. Den är ju lika skön att hålla i som en vanlig GC-kontroll, men man får så bekväm bredd mellan händerna att armarna ligger med naturligt. Den har en rundad och skön undersida så den är bekväm att ha i sitt knä när man skriver på den. Tangenterna är något små, men som jag minns det så vande man sig och det gick riktigt fort att chatta inne på PSOep1&2 och PSOep3 :)

Martin Barreby 6 apr 2015q

Shit va inspirerande!!

Vill göra precis dessamma känner jag!

Krya på dig nu! :)

Rikard Halvarsson 7 apr 2015q

Martin Barreby:

Vill göra precis dessamma känner jag!


Gör det - ibland måste man! Så vore det kul att se vad du har i din spelsamling!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.