Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Recension: Zelda: Symphony of the Goddesses - Master Quest

Rikard Halvarsson16 apr 2015 22:591036 visningarKommentera: 5 !

The Legend of Zelda, spelserien som startade på NES, 1986, är mer än bara en miljonindustri för herrarna i Kyoto. Det är ett bevis på det kulturarv som Nintendo tillsammans med sina fans, ganska omedvetet, låtit växa fram.

Koji Kondo, kompositör åt Zelda-serien sedan start, har tillsammans med intelligenta speldesigners integrerat musiken som en lika viktig del i Zelda-spelen som Links hookshoot.

Allt det där vet vi redan. I kväll kunde besökarna i Globen bara luta sig tillbaka, få det bekräftat. På storskärmar visas sekvenser från spelet de spelar musiken, nedanför i strålkastarljuset Stockholm Concert Orchestra och berättar Links historia med musik.

Spelen och musiken sätts i nytt ljus när stråkarna från fyller våra ljudmattor. Folk applåderar och jublar åt de omkring 100 personerna i kören och orkestern. Ljudet är tyvärr inte alltid det bästa, jag vet inte om det är så att den dirigenten som inte fick ordning på sin uppställning eller om det var Globen som i vanliga ordning levererar dålig musikupplevelsen. Det där trycket från orkestern uteblev där jag satt, och tyvärr hördes ibland prassel från musiker som bläddrade i nothäften direkt ut i högtalarna, eller att de ibland spelade lite fel, eller i en konstig takt. Något oslipat.

Ändå blir det en riktigt mäktig upplevelse, särskilt, eller endast, under andra akten. Även lite vemodigt då bilder från hundratals speltimmar flimrar förbi på storskärmarna, medan jag sitter och både minns med glädje och fylls av sorg då tiden, olikt spelets universum, för oss endast går åt ett håll.

Jag ångrar mig, om det där om kulturarv. Jag hade fel. För ett arv är något gammalt, något man just ärvt. Det här är större. Det rör vid folks själar här och nu. Det här är levande musikhistoria!

___

Youtube, ihopklipp från min konsertupplevelse:
Instagram, bilder och filmer från konserten: https://instagram.com/monotaku9

Följ mig på Youtube och Instagram fler otaku-upplevelser!Taggar: Zelda: Symphony of the Goddesses - Master Quest

« Till bloggen

Kommentarer

Martin Barreby17 apr 2015q

Det var riktigt bra! Synd att vi missade varandra bara. :)

Det Lilla Svinet17 apr 2015q

Tyckte det var riktigt bra.
Men håller med om ljudet, man drogs inte riktigt med utav det.
Hade förväntningar om att det skulle upplevas mäktigare.

Men 2 saker gjorde mig lite bitter mot slutet.
1. Ingen Song of Storms.
2. Publiken applåderade som galningar i slutet, trodde att dom skulle spela något mer och publiken bara skrämde iväg dom. Menar hon kom tillbaka 4 ggr och alla satte sig ned i orkestern då. Men de galna svenskarna fortsatte att applådera. Sen var det bara att gå hem!

Kollade dock på info om konserten när jag kom hem och det skulle tydligen ta slut där. :p

Daenyras19 apr 2015q

Åh så synd att jag missade det här! Men såg det för sent! :(

En annan gång kanske. :)

Rikard Halvarsson20 apr 2015q

Martin Barreby:

Synd att vi missade varandra bara. :)


Ja, det var lite synd. Jag och brorsan satt och spanade ner mot golvet där jag tror du satt, enligt din instagram-bild :p

Det Lilla Svinet:

Men håller med om ljudet, man drogs inte riktigt med utav det.


Ja tyvärr var det ju så. Och håller med om Songs of time nu när du säger det, en av de bästa Zelda-låtarna. Hade varit riktigt stämningsfullt om den kommit med!

Det Lilla Svinet:

Menar hon kom tillbaka 4 ggr


Jag reagerade också på hur väldigt många gånger hon kom in och höll på styra orkestern upp och ner i slutet. Fast jag har aldrig heller varit på en symfoikonesert förut, de kanske brukar hålla på så där? Kändes som det kunde bli något mer...men icke!

Daenyras:

En annan gång kanske. :)


Bör ju komma fler tillfällen, med Zelda-konserter eller liknande spelkonserter. Tror det kommer växa ännu mer här i Sverige :)

Rikard Halvarsson20 apr 2015q

Mer film från konserten, filmat av brorsan.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.