Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Monotaku9

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 21 jul 2017 19:00 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Darksouls, Shenmue, Drakar & Demoner, arkad - Spelfredagar!

Monotaku930 aug 2015 20:07947 visningarKommentera: 0 !

Jag och min bror (vi kan kalla honom Flinte då det är precis vad han är:)) har, precis som ni antagligen gjort, spelat spel hela livet. Men man blir äldre. Tiden blir mindre. Och ännu mindre speltid blir det när vi efter våra vardagsjobb utvecklar ett spel själva på vår fritid - Stupid Stones Adventure (PC). Det är roligt, kan rekommendera alla att prova - men det snor tid. Speltid, tyvärr.

Så vi startade som en tradition att avsätta klassisk värdefull speltid tillsammans. Som när vi växte upp. Stunderna man sitter bredvid varandra i soffan och spelar Mario Kart och blir upprörda på riktigt. På fullt allvar förbannade. Som den gången för massa år sen när vi mer eller mindre började slåss efter retsamheter i Soul Calibur 2. Nej, jag ska inte ljuga. Det började med att han kastade ut mig gång på gång från arenan, och det brast för mig - jag började spotta! Förlåt.Antingen träffas vi nu hemma hos någon av oss, eller så spelar vi online. Vi lägger alltid upp bilder på vad vi ska spela eller har spelat på fredagar på instagram och twitter (@halvarssongames). För någon vecka sedan spelade vi om Bayonetta och Shenmue. Förra veckan gick vi och spelade arkad här i Sthlm (gäller sponsra arkadspel så Sverige kan få sig ett eget Akihabara - om man får drömma overkligt!).Till The Witcher 3 gav vi oss ut på riktigt häxjakt, på platsen i Härjedalen där Sveriges första "häxa" avrättades.Det viktigaste är att vi tar en paus från Stupid Stones Adventure och spelar andra spel och hämtar inspiration och en påminnelse varför vi faktiskt vill utveckla spel själva.Vi pratar och analyserar spelen vi umgås till. Som om det vore 1994 och vi tävlar i föräldravillan om vem som klarar av vagnbanan i Donkey Kong Country först med bara fötterna. Just det! Det blev också en spelfotsfredag. Ibland blir det retro. Ibland något nytt. Ibland kanske det även framöver kan bli något som ni tipsar om?

___

Följ gärna vår utvecklingsblogg: http://www.halvarssongames.blogspot.com

Vill ni ha dagliga uppdateringar om spelet så som konceptbilder och ingame-bilder kan ni följa oss på Twitter @halvarssongames eller på InstagramTaggar: stupidstones, halvarssongames

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.