Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Bästa multiplayer-upplevelsen

Rikard Halvarsson 4 okt 2015 08:312307 visningarKommentera: 5 !

Jag saknar Splinter Cell: Pandora Tomorrows nerviga multiplayer.

Två mot två-matcher. Ena laget spioner, andra laget vakter. Spionerna skulle smyga sig fram och ta över stationer utplacerade på kartan. Vakterna skulle försvara - men i första person så de inte fick samma överblick som spionerna som spelar i tredjeperson. Ett briljant designval!

Ljud från surrande fläktar, steg från patrullerande vakter, hjärtat satt i halsgropen när jag hängde i takrören medan ljuset från vakternas ficklampor sökte efter mig i mörkret. Eller när jag gömde mig i fläktutrymmen och till sist vågade mig fram till en station. Panik utbröt när de upptäckte mig. De sköt mig medan min flintskalliga bror (då kanske med hår!) satt kvar uppe i fläktutrymmet, paralyserad av skräck och bevittnade avrättningen.

Det här var innan "private chat"-tiden. Så när jag som vakt blev knockad medvetslös av en spion blev skärmen svart och kommunikationen bröts mellan mig och min bror. I panik skrek jag "De är vid rulltrappen, fan båda två. Ku..." Det sprakade till i headsetet, sedan tystnad. Allt han visste var att något inträffat vid rulltrapporna. Han kände spionernas iakttagande blickar från de mörka utrymmena som omslöt rummet. Någonstans där satt de med sina mörkerglasögon och väntade på rätt läge.

Det var lätt att inbilla sig hur skuggorna fick liv.

Chaos Theory, spelet efter, behöll mycket av det bra men kartorna och helhetsupplevelsen blev aldrig lika tajt. I senare uppföljaren blev allt större. Större banor. Större vapen. Fler spelare i lagen. Nerven försvann.

Jag saknar Pandora Tomorrow. Jag saknar samarbeten och strategin som krävdes för vinst. Jag saknar det nervösa, de äkta känslorna. Jag saknar den bästa multiplayer-upplevelsen.


Någon spelar mutliplayer i Pandora Tomorrow.Taggar: splintercell, pandroatomorrow, mutliplayer

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym 4 okt 2015q

Håller med. Grym singelplayer i Pandora Tomorrow också. Lirade en hel del mp i Double Agent, det var riktigt skoj.

Hoppas på ett nytt Splinter Cell snart.

Albin Mobäck 4 okt 2015q

Spelade inte just PT, men har lirat andra spel i serien mycket online. Helt fantastiskt och det kanske nervigaste någonsin i MP-väg.

Tråkigt att du inte gillat dom senare spelen lika mycket. Tyckte Blacklist var grymt (SP, coop och MP) och ser fram emot nästa spel i serien.

Rikard Halvarsson 5 okt 2015q

_gixy:

Hoppas på ett nytt Splinter Cell snart.


Det hoppas jag också, samt att de går tillbaka mer till de tre första delarna där det var hårdare regler och råare stämning. De senare delarna tycker jag känts som vilket action-spel som helst.

Albin:

Helt fantastiskt och det kanske nervigaste någonsin i MP-väg.


Ja, det är ju så :) Jag hoppas de bara gör ett renodlat multiplayer-spel med det här upplägget, där de fokuserar fullt ut på konceptet.

Det Lilla Svinet 5 okt 2015q

Ja, fantastisk multiplayer, konstigt att den ändå inte är allt för populär?
Som nämnt tycker jag Blacklist var fantastiskt bra.
Har du spelat multiplayern där? Upplevde inte banorna som särskilt stora.

Double Agent hade större banor däremot. Hade däremot riktigt kul med det med, om inte roligare då det var min första upplevelse tillsammans med Splinter Cell.

Rikard Halvarsson 8 okt 2015q

Det Lilla Svinet:

konstigt att den ändå inte är allt för populär?


Folk vill ju mest ha dödsmatcher.

Lite kul med MGSV Online är ju att det finns lite annrolunda spellägen där, inte i närheten av Pandora tomorrow, men ändå kul.

Jag testade Blacklist, tyvärr till Wii U. Och tack vare konsolens dåliga online-inramning så gav jag upp ganska snabbt.

Såg däremot att Chaos thory finns ju på Steam, kanske ändå ska ta och köpa det och köra lite online-matcher. Trots att de inte är lika bra som i Pandora tomorrow - men bättre än inget! :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.