Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Vad är Nintendo NX?

Rikard Halvarsson20 feb 2016 17:551916 visningarKommentera: 17 !

Det spekuleras vilt om NX över internet och nu är det min tur.

NX är två konsoler, en stationär och en bärbar. Den stationära varianten ges ut under hösten 2016 tillsammans med en mer traditionell handkontroll (räkna dock med nån form av touch-element).

Vad beträffar deras bärbara konsol, låt oss kalla den NX Go!, måste den komma tätt inpå den stationära NX för att visa på värdet i deras starka integration. Alltså även den ute innan julhandeln.

Spelen kommer att vara på kassett för så enkelt hantering som möjligt vid byte av konsol. Så även ett barn smidigt kan få med sig både spelet och sin sparning från NX till NX Go!

Kassetterna är alltså tänkt för dem som inte vill använda sig fullt ut av Nintendos jättesatsning av molntjänster och digitala spel och sparfiler. (Eller för de som få ohälsosamt starka band till sina fysiska spel.)

Med ett My Nintendo-konto öppnar det upp att nå deras mobilsatsningar på NX, PC och MAC. Här lär vi även se Nintendo retrobibliotek på fler plattformar än deras egna.

Amiibos då? Jo då, de kommer fungera till både NX och NX Go!

NX kommer med starka release-spel. Vi har det nya Zelda-spelet och ett nytt Mario-spel. År 2013 var senaste vi fick ett nytt plattformsäventyr med Mario och när vi får se honom i år kommer det vara precis som med Link i en open world. Var så säkra.

Det absolut bästa för oss konsumenter med NX och NX Go! är att vi kan välja om vi nöjer oss med en eller vill ha båda - och oavsett val få tillgång till samtliga spel. För tänk alla spel till 3DS och Wii U, fast till en konsol. Två Mario Kart? Eller ett Mario Kart och ett Diddy Kong Racing?

NX kommer antagligen inte bli mycket starkare än Playstation 4 (om ens det). Fast vad gör det när vi får den ultimata konsolupplevelsen?

Taggar: NX, Nintendo

« Till bloggen

Kommentarer

lonian20 feb 2016q

Vore skoj om man spelar flera spelare i mariokart och en av dessa på Go versionen med en hel skärm för sig själv denna gång.

Apelsinsaft20 feb 2016q

Wow, kontrollen på bilden såg ju asnice ut. Hoppas på något i stil med den.

Nintendo måste få ordning på onlinedelen, då främst partychats och snälla, ta en titt på vad konkurrenterna gör rätt!
För vad har man egentligen att förlora om man inför achievements, onlinestreaming och att snabbt kunna ansluta till en väns onlinesession? Jag vill hemskt gärna kunna se på när kompisen spelar ett spel som jag inte har, ta efter PS4 helt enkelt.

Men jag inte att det kommer att hända, Nintendo känns för stolta och för inrutade i sitt tänk för att något sådant skulle kunna ske.

lonian21 feb 2016q

>Wow, kontrollen på bilden såg ju asnice ut.

http://s1131.photobucket.com/user/7to1_jpn/media/playstation...

Apelsinsaft21 feb 2016q

lonian:

>Wow


Apelsinsaft:

Hoppas på något I STIL med den.

Rikard Halvarsson21 feb 2016q

lonian:

kärm för sig själv denna gång.


Så lär det ju bli. Precis som vissa spel på Wii U redan använder plattan, dock inte Mario Kart 8...

Apelsinsaft:

Nintendo måste få ordning på onlinedelen,


Jag hoppas också på Shareplay och private chat. Använder det väldigt ofta till PS4 är och hur roliga inslag som helst. Private chat är dessutom något som varit standard för mig sedan Xbox 360.

Fast det är vad jag hoppas. Inte vad jag tror. För Nintendo lever i en helg egen värld vad gäller online-upplevelser med andra spelare.

Det Lilla Svinet21 feb 2016q

Tycker faktiskt Nintendo är SÅ efter när det kommer till Online. EGENTLIGEN. Det är småsaker som saknas.

Framför allt att kunna se direkt när någon går online/spelar ett spel och en direktinteraktion med detta. Samt hela voicechat avdelningen.

Men annars tycker jag det går väldigt smidigt i deras menyer att hitta matcher (SOM i sig går riktigt snabbt) och det är inte ofta det laggar.

Shareplay är en funktion jag personligen inte värderar särskilt högt, men skulle inte skada. Om man nu kan spara screens (vilket jag gillar) varför inte filmer? Mario Kart är ju ett grymt exempel för detta och de har ju integrerat detta i spelet, men man vill ju ha ett grymt mycket smidigare system där man inte är tvungen att ladda upp det på tuben.

Rikard Halvarsson21 feb 2016q

Det Lilla Svinet:

Men annars tycker jag det går väldigt smidigt i


Jag saknar jättemycket i deras online-spel, så som Mario Kart 8. Hur man inte kan söka efter lag tillsammans med en kompis. Hur man inte kan byta bil efter ett race m.m. Det är väldigt stelt. Skrev ett blogginlägg om det här inne och listade allt :p Jag tycker det är tråkigt när Mario Kart 8 är ett så fruktansvärt bra spel.

Men visst det går fort och laggar sällan som du skriver. Och är helt gratis, så man får ju ta det för vad det är.

Fast hellre betalar jag och får nåt ännu bättre :)

Dock inte spelat Splatoon t ex, det kanske är bättre där :)

Det Lilla Svinet21 feb 2016q

Rikard Halvarsson:

Hur man inte kan söka efter lag tillsammans med en kompis


Mjo, det är ju sånt som saknas. Men var lite det jag menade med "kompis" inteteraktionen som saknas i systemet.

Rikard Halvarsson:

Dock inte spelat Splatoon t ex, det kanske är bättre där :)


Lider av samma problem egentligen. Istället för byta bil så handlar det om vapen. Visst är det lite osmidigt, men känner samtidigt inte att det är en jättegrej som saknas. Men borde helt klart vara integrerad, går dock så fort att hitta games, att man ändå inte skulle hinna tbh.

Fook21 feb 2016q

Saxar det här från blogginlägget jag precis la upp några dagar innan den här posten:

Vad är NX?

Min spekulation är att det något eller allt av följande:

NX är ett operativ, en utvecklingsplattform.
Det är därför oberoende av maskiner. Det kommer fungera som iOS och Nintendo kommer kunna släppa nya itterationer av sina maskiner tätare, och spelen kommer vara skalbara inom OS'et NX.

NX är också en social infrastruktur, med ett kontosystem och sparfiler i molnet.

Det är också experimentation med nya betalningsformer, både ifråga om lojalitet, att spelare som spelar mycket för rabatter, också i fråga om prestation, att vissa framsteg i vissa spel ger vissa fördelar på marknaden, kanske i form av gratismaterial, erbjudanden och rabatter.

NX kommer antagligen vara en bärbar konsol släppt i Japan och en stationär konsol släpppt i väst.

Denna marknadsföring skulle leda till en "avund" hos respektive marknad, och bygga upp ett sug för när respektive saknad konsol sedan släpps i alla regioner.

http://loading.se/blogg.php?user_id=7825&blogg_id=33116

Pölfi22 feb 2016q

Det är en gräsklippare med inbyggd skärm, så man kan spela och klippa gräs samtidigt.

lonian22 feb 2016q

Det Lilla Svinet:

Tycker faktiskt Nintendo är SÅ efter när det kommer till Online. EGENTLIGEN. Det är småsaker som saknas.


Wii U har åtminstone webcam chat, något som borde vara standard på PS4 med sin kamera.

Rikard Halvarsson22 feb 2016q

Fook:

NX är också en social infrastruktur, med ett kontosystem och sparfiler i molne


Det är väl det som är My Nintendo?

Fook:

Det är också experimentation med nya betalningsformer


Det är vad jag tror och hoppas att My Nintendo kommer att skapa. Så man kan nå sina spel mellan olika plattformar och även belöna lojalitet.

Jag ser framför mig hur man ser ett spel i deras webshop och sedan ikoner bredvid vilka format den fungerar för. Där kommer även telefoner, plattor och datorer vara med.

NX är två konsoler, det är vad jag tror :) Ska bli oerhört spännande att se på E3 vilka som gissat rätt!

lonian:

Wii U har åtminstone webcam


Jag vet inte hur mycket den används, men den funktionen tror jag följer med till NX. Stationära konsolens kontroll tror jag har nån form av touch-funktion och säkert kamera.

Fook22 feb 2016q

Rikard Halvarsson:

Det är väl det som är My Nintendo?


Rikard Halvarsson:

Det är vad jag tror och hoppas att My Nintendo kommer att skapa.


Ja, jag tror NX är en helhetsbild, där även mobil-satsningen ingår. Självklart är det kodordet för en konsol (eller två) men My Nintendo rullas ju ut nu för att vara redo när NX lanseras, det blir en del av den infrastrukturen.

lonian23 feb 2016q

Rikard Halvarsson:

den funktionen tror jag följer med till NX.
Om Nintendo skulle utveckla en webbcam liknande enhet att ha på tv:n som ett tillbehör så tror jag det vore dem som skulle lyckas bringa mest innehåll till den. Ett samarbete mellan kameran och amiibos kanske. Kasta boll till Mario osv.

Anonym25 feb 2016q

Rikard Halvarsson:

Jag ser framför mig hur man ser ett spel i deras webshop och sedan ikoner bredvid vilka format den fungerar för.


Något liknande tänker jag också. Men jag är inne på att denna uppgraderingen av web shopen även kommer finnas på Wii U.
Alltså att man kan föra över VC och andra spel från sin Wii U till NX. Sen kommer man se vilka konsoler eller plattformar som dessa spelen passar till.
Då kommer det fortsätta att komma flera Virtual Console spel som både användare av Wii U och NX får tillgång till och att de spelen som fortfarande släpps till Wii U även går att spela på NX samma dag.

Detta gör att man som Wii U användare kommer kunna se vilka spel som släpps till samtliga konsoler när man är inne på den nya E-shopen och har man missat att det kommer exempelvis ett exklusivt Zelda spel till NX så ser man det direkt där och man kan börja fundera på om det inte snart är dags att själv införskaffa en NX så att man får tillgång till det spelet.

Rikard Halvarsson:

NX är två konsoler


Ja det tycker jag att det borde vara. Har ju hela tiden sagt att om det är en ny konsol som är på väg så borde det vara en bärbar.
Detta för att det nästan aldrig kommer några nya Virtual Console spel till 3DS längre, precis som det var med Wii i slutet.
Så om det är så att NX är både en stationär och bärbar konsol och att man kan spela samma spel från Wii U på NX så förstår jag varför Wii U fortfarande får nya Virtual Console spel var och varannan vecka men inte 3DS.
Man ska kunna spela samma spel både hemma eller om man går ut. Så småningom kommer Nintendo göra som när Virtual Console släpptes till Wii U.
Gameboy/Color spel kommer även till både Wii U och NX (eller bara till NX) som Virtual Console. Om man redan äger de spelen som släpps på sin 3DS så får man köpa de igen till ett rabatterat pris.

Det är vad jag tror om NX är både en bärbar och stationär konsol.

Anonym25 feb 2016q

Zeldas Castle:

Om man redan äger de spelen som släpps på sin 3DS


Om man redan äger de spelen på sin 3DS som släpps till den nya E-shopen på Wii U och NX menar jag

Rikard Halvarsson26 feb 2016q

Zeldas Castle:

Detta gör att man som Wii U


Det är något som de verkligen borde göra för både Wii U och 3DS för att få över spelarna på sikt :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.