Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Nintendos nya online-satsning?

Rikard Halvarsson17 aug 2016 19:203625 visningarKommentera: 4 !

Om vi ska tro alla rykten ser NX ut att bli en bärbar konsol som går att koppla upp till TV:n. Lite det jag redan spekulerat i.

En konsol med alla Nintendos egenutvecklade spel istället för två som får dela på utbudet blir så bra att avsaknaden av tredjepartsspel knappt lär behövas. Om inramningen blir kassettbaserade spel levererade i kartongförpackningar kan inget gå fel.

Alltså en GBA SP och Game boy Player i ett.
Det finns dock ett orosmoln - Nintendos online-satsning. Kommer de kunna hantera online-delen i nya Mario Kart på ett vettigt sätt? Eller måste jag ännu en gång ofreda Toad i ren frustration?

Vet Nintendo vad "Private chat" innebär? Kommer vi kunna chatta med varandra trots att vi inte spelar samma spel? Kommer vi kunna bjuda in varandra till våra lag? Måste vi vänta fyra år med att få spel E-shopen som idag finns på Wii U? Kommer vi att kunna dela klipp direkt till Youtube? Känner Nintendo ens till SharePlay?

Ska NX också behöva bli en ensamkonsol?

!!!

Jag måste ta luft. Tänka positivt, tänka på att Nintendo kan ha all spelutveckling på en konsol. En konsol som tack vare just det kan bli deras bästa någonsin, alltså världens bästa konsol.

Om man bortser från det där med basala internet-tjänster, som Xbox redan hade 2003.Taggar: NX

« Till bloggen

Kommentarer

lonian18 aug 2016q

Jag tror de fortsätter på samma kula som idag tyvärr. Nintendo är och förblir Nintendo.

Martin Barreby18 aug 2016q

Utvecklingen har om än långsamt ändå gått framåt för varje konsol. Så vem vet, kanske är det nu dom överraskar oss. :)

Anonym18 aug 2016q

Jag kommer inte ihåg vart men jag skrev själv att jag trodde att NX skulle bli en bärbar konsol. Den gången var det mycket för att jag inte ville inse hur dåligt det gick för Wii U för att inse att Nintendo höll på att överge den.

Blir NX en hybrid så lär det bara komma ett Mario Kart och ett New Super Mario Bros per generation. För om jag minns rätt så har väl Nintendo sagt att de bara släpper ett sådant spel per konsol.
Men det kommer bli kul att se vad NX blir och hur dessa spel kommer fungera och se ut på NX.

Rikard Halvarsson21 aug 2016q

lonian:

Nintendo är och förblir Nintendo.


Det känns ju lite så, men...

Martin Barreby:

kanske är det nu dom överraskar oss. :)


.. det är ju det här man hoppas på. Kanske har de tittat mer på Sony och MS, vilket jag har för mig att jag läst att de nu börjat göra?

Zeldas Castle:

För om jag minns rätt så har väl Nintendo sagt att de bara släpper ett sådant spel per konsol.


Det kanske de har sagt. Kanske sa de det innan NX också. Saken är den att när de då skapat Mario Kart 9 behöver de inte göra Mario Kart 10 till den andra konsolen, utan kan göra något helt annat. Antingen vidareutveckla befintliga spelet med DLC eller göra något helt annat, kanske en helt ny spelserie? :) Eller så gör de Mario Kart 10 tre år senare till samma konsol ^^

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.