Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 22 maj 2018 14:05 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

2018 blir återkomsten för Nintendos "Wii-spel"

Rikard Halvarsson 4 jan 2018 02:542360 visningarKommentera: 14 !

Det finns ett tomrum efter Wii som aldrig riktigt har fyllts. För det finns en spelvärld utanför loading.se och liknande sidor. En värld där nu uppslukade mobilspelare en gång i tiden samlades framför teven för Wii sports.

Jag får frågor av arbetskollegor som vill köpa spel till barnen.

"Nåt som Wii, finns det?"

Det är en lucka värd att fylla.

Nu när Nintendo bevisat för fansen att de gör spel för dem med Breath of the Wild, Mario Odyssey och utannonserat Bayonetta 3 och Metroid Prime 4 har de visat vad de går för. Jo då, de lyssnar på oss riktiga spelare. Nu står de på en stabil grund med fans och journalister som tror på Switch och drömmar sig bort om kommande stortitlar.

De har redan bestämt sig för att inte dribbla bort sina mest trogna fans den här gången.

Förutom Wii U-portar kan vi nog vänta oss ett spel så som Pikmin till sommaren och lagom till julafton kommer den där nästa stora titeln; Retro Studio hallå?

Men den här gången har de inte glömt bort JRPG-fansen som de kliar på magen under året med DLC till Xenoblade 2.

Men däremellan kan vi vänta oss ett fyrverkeri av casual-spel, som om det vore 2007 igen.

Det är under 2018 Nintendo kommer att slå till med ett nytt Wii Sports till hela familjen och så ett spel med gympapass som får gamlingarnas stela leder att knaka.

Vilken väg tror du att Nintendo väljer år 2018?

« Till bloggen

Kommentarer

Monomate360 4 jan 2018q

Switch är den snabbast säljande konsolen i USAs historia:

https://www.businesswire.com/news/home/20180104005222/en/

Så inte behöver de göra dåliga Wii-spel för att sälja :)

Rikard Halvarsson 5 jan 2018q

Monomate360:

Så inte behöver de göra dåliga Wii-spel för att sälja :)


Switch har tekniken som Wii hade. Men de har inte använt den riktigt, de gjorde ett försök med 1-2 Switch. Det gick väl sådär.

Jag ser framför mig hur de utannonserar nåt Wii Sports-liknande spel under E3 (då den mässan är mainstream). Sen kanske de säljer det i någon form av paket med hårdvaran.

För säg att Animal Crossing och Super smash bros ges ut i år så tror jag inte det räcker för att nå upp till Nintendos egna mål. Det känns som om de tänker satsa bredare.

Monomate360 5 jan 2018q

Rikard Halvarsson:

För säg att Animal Crossing och Super smash bros ges ut i år så tror jag inte det räcker för att nå upp till Nintendos egna mål. Det känns som om de tänker satsa bredare.


Men är nog bara en rökridå. Det går för bra för Switch just nu. Efter Wii klubbade ju Nintendos styrelse igenom att de skulle köra företaget i botten. Självmordsledamoterna satte planen i verket med Wii U. Men nu när Switch säljer bra har de nog panik. Kan tänka mig hur snacket går:

Styrelseledamot1: "Men hur fan ska vi göra? Den säljer ju för bra! I den här takten kan vi aldrig tömma företagets skattkista..."

Styrelseledamot2: "Ja, vi måste göra något drastiskt. Först och främst börjar vi med att ställa ett helt orimlgt mål så att aktien sedan kan sjunka som en sten när det inte uppfylls och aktieägarna tappar förtroende för oss. Steg två så börjar vi göra Wii-spel fast med en nya approach!"

S1: "Vadå? Har du någon bra idé?"

S2: "Ja, när allt annat skiter sig, vad är vi bäst på?"

Tystnad.

S2: "Jo att sälja obegripliga tillbehör. Vi dränker marknaden med tillbehör till Switch. Vad sägs om Switch-ball? En plastig fotboll med för kort sladd som man kan spela lite Mariofotboll med."

S1: "Fantastik idé! Har du fler på lager?"

S2: "Jo du, man skulle kunna koppla ihop en plastig kopp, givetvis med för kort sladd, till Switchen, så den hänger på ena sidan."

S1: "Hur tänkte du att den skulle användas till spel?"

S2: "Inte mitt problem, det får Miyamoto och grabbarna ta hand om, det viktiga är att den måste ha för kort sladd."

S1: "Fantastiskt. Kanske kan bli en ny Mariospinoff? Mario-cup, fyll den med vad du vill!"

S2: "Absolut, och varför ska bara han den där grönklädda...vad heter han nu igen?"

S1: "Link?"

S2: "Nej den andre..."

S1: "Hmmm ... Luigi?"

S2: "Ja precis han! Tack! Jo, varför ska bara han ha en dammsugare? Ge en till Mario också, så kan vi skapa ett tillbehör som är en plastig liten dammsugare som går att koppla in på sidan av Switch, med för kort sladd! Vi kallar den Mario-Sucker!"

S1: "Wow! Ja helt klart. Ska nog köpa ett rep idag, för snart är vi helt körda, så då drar jag till Skogen, du vet."

S2: "Ja, jag har redan bokat plats där. Styrelselunden. Kostade lite extra men det var det värt..."

nonapplicable 7 jan 2018q

Har mini nes och mini snes.. Behöver man en switch också? Finns ju nästan inga spel...?

Fook 8 jan 2018q

Ser fram emot ett Wii Sports Resort 2 !! Får fortfarande sug efter att spela Frisbee-golf ibland.
Det spelet med lite mer djup (rankingar world wide), fler utmaningar, banor och varianter.
Pilbågsskyttet från Resort med fler möjligheter till att lägga upp turneringar och skapa egna banor (lägga ut måltavlor, dra räls för deras framfart och välja avstånd) med en briljant editor inspirerad av Mario Maker.

Rikard Halvarsson10 jan 2018q

Fook:

Wii Sports Resort 2


Det känns som om de kan göra fler saker med de spelen. Som du skriver kan de göra dem djupare så att spelen blir mer än lätt underhållning. Jag är övertygad om att det finns en marknad här och att Nintendo visar upp något på E3. Wii Sports Resort 2 är ingen dålig gissning.

Monomate360:

Självmordsledamoterna satte planen i verket med Wii U


Det kändes lite så med Wii U. Och när man tittar på deras online-lösningar ...

Monomate360:

Vi dränker marknaden med tillbehör till Switch. Vad sägs om Switch-ball? En plastig fotboll med för kort sladd som man kan spela lite Mariofotboll med."


Det sorgliga är att Nintendo är duktiga på tillbehör och en Switch-ball kanske inte är rimligt, men något annat smäck är att förvänta när konsolen säljer bra.

Monomate360:

med för kort sladd!


Haha! En klassiker :)

Kul inlägg för övrigt ^^

lonian10 jan 2018q

Nintendo VR som inte funkar bättre än på en mobil och bara får stöd för två spel.

Rikard Halvarsson11 jan 2018q

lonian:

Nintendo VR


Virtual boy 2 ^^

Personligen tror jag inte Nintendo kommer gå mot VR. De är ju för det "sociala" spelandet i soffan. Det känns knappt som att de gillar online-spel.

nonapplicable11 jan 2018q

Rikard Halvarsson:

Det känns knappt som att de gillar online-spel.


Finns ju massor av onlinespel till Nintendo. Hur menar du att de anställda på Nintendo skulle ha någon kollektiv åsikt angående onlinespel? Doe not compute.

Rikard Halvarsson11 jan 2018q

nonapplicable:

Hur menar du att de anställda på Nintendo skulle ha någon kollektiv åsikt angående onlinespel?


Vad de enskilt anställde tycker vet jag så klart inte. Det säger ju sig själv ...

Men om vi tittar på Nintendos historia vad gäller online-satsning så har den hela tiden varit halvhjärtad. Under Gamecube-tiden, när de hade online till konsolen, var väl inget av deras egna spel online? Endast tredjepartsspel.

När de väl började gå online med Wii och sen Wii U har de saknat ordentlig möjlighet att chatta/kommunicera/bjuda in vänner/skapa lag/grupper m.m.

När vi nu ser vad de presenterat med sin lösning med chatt till Switch, där du måste gå via mobiltelefonen och inte konsolen, är de inte i närheten av PS4 och Xbox ones lösningar.

Deras online-upplägg i t ex Mario Kart 8 Deluxe är något bättre än det till Mario Kart 8, men det går inte att jämföra med andra online-spel till t ex PS4.

Därav känslan att Nintendo inte gillar online-spel lika mycket som de andra två konsolerna. Hoppas det var svar på din fråga ^^

nonapplicable11 jan 2018q

Nope. Konsoler varken gillar eller ogillar saker. Nintendo varken gillar eller ogillar saker heller. Du pratar om företag och hårdvara.

Tror du blandar ihop business och mänskliga känslor.

Finns det online spel till Switch? Om svaret är ja så behöver du inte du fundera så mycket mer. Finns inget "gillar" i detta.

Rikard Halvarsson11 jan 2018q

nonapplicable:

Nope.


Okej, du vill att vi pratar förbi varandra. Jag tror att jag stannar där ^^

Monomate36013 jan 2018q

nonapplicable:

Nope. Konsoler varken gillar eller ogillar saker. Nintendo varken gillar eller ogillar saker heller. Du pratar om företag och hårdvara.

Tror du blandar ihop business och mänskliga känslor.


Ett företag styrs vanligen av människor. Jag har inga bevis som kan backa upp detta, men jag skulle tro att det är så. Människor i en styrelse/ledning/regering/klubb etc har vanligtvis en filosofi som kan knytas an till just den specifika gruppen.

Denna filisofi härstammar från den mänskliga tanken och känslan. Ett specifikt företag kan vara för/emot saker av diverse olika skäl.

I Nintendos fall har de en filisofi som familjevänliga. Det är källan. På grund av att det finns många idioter som är uppkopplade så har de historiskt ställt sig tveksamma till det hela. Man märker det i och med detaljer som att de är väldigt måna om att erbjuda parental control till exempel.

...Och indirekt är det ditt fel för du är så jävla dum i huvet. :D

Rikard Halvarsson18 jan 2018q

Monomate360:

Jag har inga bevis som kan backa upp detta, men jag skulle tro att det är så.


Haha ^^

Men ja, du bröt ner det mer så som man menar när man skriver i spelbloggar och på forum.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.