Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Hitta en funktion försent i spel

Rikard Halvarsson30 mar 2018 07:331202 visningarKommentera: 18 !

Det blev en stor grej för ett tag sen i spelvärlden när en journalist inte klarade av början till Cuphead. Det var vid ett parti där man ska hoppa upp och sen sväva framåt som han fastnade. Trots övertydliga instruktioner ...

Men ska vi inte erkänna nu; vi alla har gjort något liknande. Alla har vi någon gång fastnat på ett parti som är så självklart men vi tänker helt fel.

Ett exempel från det är när min brorsa spelade Super Mario Sunshine. Jag kom hem till honom och han hade kommit flera världar in i spelet. Han springer runt på stranden med Mario ochslänger han sig ut över havet. Nog svävar han fram med Fludd alltid. Men inte på det där sättet man ska. Utan han studsar fram. Steg för steg. Så ryckigt att Mario måste fått whiplash.

Istället för att hålla in knappen till vattenkanonen för en jämn fart så tryckte han på den. Så det blev inget flyt, utan småskjut.

Jag skrattade så att det rann tårar.

Detta är än idag oförklarligt. Han hade ju sett trailers av spelet. Kommit flera timmar in i det. Han hade spelat tv-spel hela livet …

Men ibland blir det fel.

Vad för uppenbar funktion i spel har du totalt missat?

« Till bloggen

Kommentarer

Monomate36030 mar 2018q

Jag vet att Thomas Wiborgh missade snabbvändningsknappen i P.N.03 och klagade i recensionen på att det inte fanns något sätt att snabbvända sig på... Sen vägrade han att erkänna det efteråt. :)

Emuell Moon30 mar 2018q

Det som jag kommer ihåg på rak arm var att jag blev rädd i slutet av bana 6 på första världen i Super Mario Bros 3. Istället för att vänta på en svävande stock så gick jag tillbaka och dog, tills jag slängde mig vidare och fattade vad jag skulle vänta på.
Jag var ju dock 7 år då.

Tobias Söderlund30 mar 2018q

Jag körde fast i Tomf Raider när det skulle recenseras. En sekvens där man springer genom en brinnande stad i öknen eller vad det nu var... där man till slut kommer fram till ett rum där spelets kamera ger sken av att man skall fokusera på något visst samtidigt som något helt annat krävdes för att man skulle ta sig vidare. Fick nästan panik och hade krismöte i redaktionsforumet.

Apelsinsaft30 mar 2018q

Blev ju kaos på internet och miiverse när den nya generationen skulle spela Metroid.

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/001/263/234/c87...

Alexander Rehnman30 mar 2018q

Jag har en kompis som kontktade mig och sa "Jag dör hela tiden i Diablo, har du något tips?"

"Vad har du för utrustning? Kolla om du plockat upp något bättre."

"Hur byter man utrustning?"

Alexander Rehnman30 mar 2018q

Samma kompis lyckades med konststycket att missa Heart Containern när han dödat Gohma i Ocarina of Time. Han var förvånad när jag sa "Tre hjärtan? Du kör hardcore alltså?" lite skämtsamt när jag såg honom springa omkring Hyrule Field.

Nu för tiden missar han inte saker lika mycket, vad jag vet.

Emuell Moon30 mar 2018q

Metroid!
Jag kollade igenom bilderna snabbt och höjde ögonbrynen när de inte visste hur man öppnade dörrarna eller hur man gör sig till en boll för att ta sig igenom smala utrymmen när jag plötsligt såg att någon hade samma problem som mig. Att besegra den där roboten. Hm? Jag kanske snart skulle ta och sätta mig med mitt SNES Classic Mini och försöka ta mig vidare.

Faustian31 mar 2018q

Jag spelade Resident Evil 4 och hade nog tagit mig förbi slottet när spelet började bli påtagligt svårt. Jag lät min kusin som spelade mycket mer än mig att få testa och han utbrister ganska snabbt efter ett besök hos The Merchant: "Men... Du har ju inte uppgraderat några vapen?"

Jag: "Va?! Kan man uppgradera dom?"

Schizo_Deluxe 1 apr 2018q

Spelade igenom hela Bloodborne utan att bry mig om att lära mig spela med pistolen. Visste att den antagligen var viktig men förstod som inte grejen med den så missade en del av hela upplägget.

Novistador 4 apr 2018q

Att springa samtidigt som man har vapnet redo för att skjuta i MGS2. Det gjorde Fatman-striden betydligt enklare.

Luxemburgz 4 apr 2018q

Att parera i Metal Gear Rising! Vad jag än försökte blev varje försök en vanlig attack då de bestämde att de olika manövrerna skulle dela samma knapp. Jag tog mig ända till Jetstream Sam genom att spela vansinnigt offensivt. När den bossfighten visade sig mer eller mindre omöjlig utan defensivt spel kunde jag till slut hitta rätt sätt att blocka på. Minns jag rätt är det inte många procent kvar att spela vid det läget..

I Muramasa: Demon's Blade förstod jag aldrig hur det gick till att smida svärd. Jag nöjde mig med att använda de jag fick av att besegra bossar och tog mig igenom båda kampanjerna på Shura-svårighetsgraden ändå.

I Fire Emblem (GBA) spelade jag igenom alla kapitel och hade sammanlagt tre eller fyra supportkonversationer. Konceptet med affinitet kunde jag aldrig greppa och således gjorde jag säkert spelet betydligt svårare än nödvändigt.

Rikard Halvarsson 4 apr 2018q

Monomate360:

nabbvändningsknappen i P.N.03


Kommer ihåg den recensionen, och när jag själv spelade sen så blev det "va fan...".

Emuell Moon:

Jag var ju dock 7 år då.


Då är du ursäktad ;)

Tobias Söderlund:

krismöte i redaktionsforumet.


Hur löste det sig då? kom du på det själv?

Alexander Rehnman:

"Hur byter man utrustning?"


Alexander Rehnman:

Heart Container


Novistador:

Det gjorde Fatman-striden betydligt enklare.


Luxemburgz:

tt parera i Metal Gear Rising!


Faustian:

Jag: "Va?! Kan man uppgradera dom?"


:D

Emuell Moon:

SNES Classic Mini


Bara du kommer in i dörrarna så har du ett bra spel framför dig ^^

Schizo_Deluxe:

pelade igenom hela Bloodborne utan att bry mig om att lära mig spela med pistolen.


Blev inte det väldigt svårt?

En grej som jag lyckades göra i Phantasy Star Online till Dreamcast var att jag matade min MAG fel. Jag liksom bara gav den lite random material så mätarna hoppade fram och tillbaka och den blev inte bra på nåt .. tills jag råkade sälja den av misstag ... men lika bra var det. Nästa MAG fick bättre värden ^^

Schizo_Deluxe 4 apr 2018q

Rikard Halvarsson:

svårt


Tänkte som aldrig på det. Svor en del åt Ludwig på DLCet men vet inte hur stor betydelse pistolen har på bossarna och dom mindre fienderna går ju bra utan.

Fröken Keke 6 apr 2018q

Fattade inte hur matlagningen i Breath of the Wild fungerade, så struntade helt i det.
Insåg inte heller förrän alldeles i slutet av Super Mario Odyssey att man kan missbruka mössan och hoppa jättelångt, spelade större delen av spelet som Super Mario 64.

Legionz 7 apr 2018q

Jag vet inte hur man siktar i Snake Eater. Stoppat spelet pga går inte att träffa någon fiende.(PS3)

Jag vet inte hur man kontrollerar kameran i Resident Evil 4 på PS4, jag kan liksom inte "vrida blicken" utan det är som att Leon har stödkrage = kan bara glo rakt framåt.

Jag vet inte hur man "tittar framåt" i Divinity original sin 2, dvs när man zoomat in så långt det går så att det i princip är 3rd person, då ser man bara ca 2m fram på vägen, hur tiltar man huvet upp så man kan se framåt?

Jag fattar inte vad hon gör i Bloodborne när det ser ut som att hon trycker en spruta i benet. Fattar även inte det där meddelandet om blood nånting som dyker upp. Vials är health har jag förstått, men har alltid 0 där. Det är nåt annat meddelande som dyker upp... Egentligen fattar jag nog inte öht hur spelet ska spelas. Körde fast direkt i Yarnham City. Inte ens hittat en enda sparpunkt. De ska vara nån lanterna tror jag, men det är minst 30 dudes och hundar att döda och jag har noll skott, noll hälsa. Pistolen tar bara ca 10% ändå av fiendens hälsa, så troligen vet jag inte hur man skjuter heller, kan bara trigga den där vita pricken och klicka.

Rikard Halvarsson 9 apr 2018q

Fröken Keke:

attade inte hur matlagningen i Breath of the Wild fungerade,


Och du grejade spelet? :p

Legionz:

Jag vet inte hur


Det var en del ^^

Fröken Keke 9 apr 2018q

Rikard Halvarsson:

Och du grejade spelet? :p


Det var inte värst svårt, nej. Klarade mig på råvaror.
När jag i efterhand såg hur mycket man kan misshandla spelet med matlagning efteråt är jag faktiskt rätt nöjd att jag inte lärde mig. Känns bara fuskigt.

Alexander Rehnman 9 apr 2018q

Kom på en till: Missade tvättmaskinerna i Persona 5 fram tills slutet av spelet, när jag blev nyfiken och kikade in bakom en dörr. Tror dock aldrig att jag faktiskt använde dem.

Det spelet är dock så fullsmockat med mekanik att det är extremt lätt att missa saker som inte är direkt kopplade till storyn.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.