Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Rikard Halvarsson

Registrerad: 13 sep 2007 18:52 Senaste besök: 17 apr 2018 14:45 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Vansinnesutbrott till spel

Rikard Halvarsson 9 apr 2018 15:32695 visningarKommentera: 14 !

TV-spel kan framkalla riktiga utbrott. I vuxen ålder har jag slängt Playstatin-kontrollen på golvet och hoppat på den medan "You died" uppenbarar sig på TV:n och alla mina "souls" gått förlorade …

Men de värsta utbrotten brukar ändå ske i multiplayer. Jag minns hur jag och en kompis spelade Soul Calibur 2 hemma hos honom. Han var en bättre spelare, det visste vi båda. Men på något sätt lyckades han inte blockera när jag gång på gång kastade ut honom från banan. Retsamt stod jag där med nybörjarkaraktären Link och vann överlägset.

Först skrattade han.

Sen svor han.

Sen blev han tyst.

Till sist gick han fram till konsolen mitt under en match och öppnade den. Plockade ut skivan och försökte att böja den. Sen kastade han den i golvet och hoppade på den. I tysthet försvann han sen ut från rummet. Kvar satt jag och inte visste vad jag skulle ta mig till.

När han kom in igen kollade han att spelet fungerade, det gjorde det. Men han inflikade ändå:

"Inte för att jag bryr mig egentligen."

Samma spel retade även mig till vansinne. Eller inte spelet men min flintskalliga bror. Han hade aldrig spelat spelet förut, ändå lyckades med samma sak som gjort mot min kompis. Han kastade mig över banan gång på gång. Ju argare jag blev desto sämre gick det. Och på det retade han mig genom att vifta med fingrarna mot mig efter varje vinst. Sen la han på ett visslande ljud som matchade fingrarnas ettriga dans. Retets dans.

Det brast och jag spottade på honom.

Flera gånger.

Han spottade tillbaka.

Sen dess har vi förbjudit det sättet att retas, även när vi spelar online.

Har det brustit för dig någon gång när du spelat spel?

« Till bloggen

Kommentarer

Alexander Rehnman 9 apr 2018q

Som tur är är det värsta jag gjort när jag blivit arg på ett spel varit att säga fula ord halvhögt. Vanligtvis brukar det vara "Fan!" eller "Kuk!", men ibland lite mer kreativa saker så som "TEQUILASNABEL!" (utropades under en bossfight i Bayonetta) och liknande.

Tror det absolut värsta hittills är Bloodborne, som fått mig att utbrista "hora" och "fitta" under särskilt frustrerande sekvenser. Ord jag ALDRIG använder annars. Tror min nästa tanke var "Nu får jag fan lugna mig".

Novistador10 apr 2018q

Alexander Rehnman:

Tror min nästa tanke var "Nu får jag fan lugna mig".


Nobels fredpris till dig! Borde själv ta och lugna ned mig lite när jag spelar. På sistone har jag kört Downwell, och känner hur frustrationen bubblar i skallen på en. Inte för att det urartat i något allvarligt, men jag får vara försiktig. Går det skit ett tag, så får jag lugna ned mig istället.

Nostalgionaut10 apr 2018q

Fick väl typiska "skrika-könsord-utbrott" och slog i en kudde som mindre, men som vuxen har det varit mer sansat... iaf när jag spelat mot andra. Jag är nämligen väldigt missunnsam av mig när det kommer till att få en annan spelare att känna det där lilla extra när dom vunnit över mig. En "god förlorare" med andra ord, vilket oftast är trist för motparten.

Men när det kommer till Soulsbornespelen, och jag förlorar till en boss som jag hade skalat ner till 1 centimeters liv...

https://www.youtube.com/watch?v=Ghv-UoK-ao0

|Berra|10 apr 2018q

Oj vad man känner igen sig, framförallt i mulitplayer spelen, i single player bryr jag mig sällan om jag dör.
Men ja det har gått sönder en och annan spelkontroll men det är jäkligt dyrt i längden.
Sista 2 åren har det väl gått en 3-4 Xbox kontroller. Dagens handkontroller håller inte för någonting tyvärr, man kan knappt "tappa" dom i golvet utan att analoga stickorna går sönder.

Karl Hungus11 apr 2018q

Min bror fick fenomenala utbrott förr i världen (det får han kanske fortfarande?). Speciellt när vi spelade två. Ibland lät jag honom vinna i fotbollsspel bara för att slippa ett vredesutbrott. Argast blev han nog ändå under NES-tiden (förståeligt). Han välte tv:n någon gång, slog hål i en vägg och han brukade även gömma spelen för sig själv. Jag och mina kompisar kunde förstås inte låta bli att reta honom så att han blev ännu argare. Schysst.

Anders Eklöf11 apr 2018q

Jag har som mest slagit till en kudde och utbrustit "fan" i frustration, men det händer väldigt sällan. I barndomen blev det en hel del konflikter när man spelade typ Mario Party dock.

Callopski15 apr 2018q

när man missar ~99% skott i Xcom.

Kemapp15 apr 2018q

Skrattar så jag gråter :')

När jag var liten grabb och spelade Donkey Kong Country så började jag gråta på giftvattenbanan. Jag dog om och om igen och tillslut vart det helt enkelt för mycket. :(

Rikard Halvarsson17 apr 2018q

Alexander Rehnman:

Ord jag ALDRIG använder annars.


Säker på det? ;)

Novistador:

Inte för att det urartat i något allvarligt, men jag får vara försiktig


Känner samma sak när jag spelar Arms i singeplayer...

Nostalgionaut:

Men när det kommer till Soulsbornespelen, och jag förlorar till en boss som jag hade skalat ner till 1 centimeters liv...


De spelen vet verkligen hur de ska ta fram det sämsta hos folk ^^

|Berra|:

Sista 2 åren har det väl gått en 3-4 Xbox kontroller


Jag har slängt många kontroller i golvet men de har klarat sig. Hoppade en gång lite lätt på min PS3-kontroll (Dark souls 2) och den överlevde.

Anders Eklöf:

Mario Party dock.


Det är ett av de där spelen .... ;)

Kemapp:

Skrattar så jag gråter :')


Förstår det :,D

Kemapp:

Donkey Kong Country så började jag gråta på giftvattenbanan.


Haha! kommer ihåg hur jag hade svårt för DKC2 på vissa ställen ... men aldrig så jag grät ^^

|Berra|17 apr 2018q

Rikard Halvarsson:

Jag har slängt många kontroller i golvet men de har klarat sig. Hoppade en gång lite lätt på min PS3-kontroll (Dark souls 2) och den överlevde.


Det är dom analoga stickorna som går sönder väldigt lätt på Xbox One kontrollerna, tål nästan ingenting.
Och sedan nöter jag ofta ut 1-2 kontroller också.

Woosley17 apr 2018q

"Knullpastor!" är mitt go-to-utrop när det går åt skogen i spel. Det är så tillfredsställande kraftfullt och fullständigt harmlöst på samma gång på något vis. :)

lonian17 apr 2018q

Min flickvän brukar höra mina svordomar, men jag gör inget annat än för väsen av mig. Kan hålla kontroll över kroppen i övrigt.

Alexander Rehnman17 apr 2018q

Rikard Halvarsson:

Säker på det? ;)


Faktiskt! Jag kan inte minnas att jag någonsin använt "hora" eller "fitta" som kraftuttryck annars. Att jag "aldrig använt" dem annars var nog kanske lite att ta i, dock. Har använt orden i diskussioner om just förolämpningar och könsord [crazy]

(Och så tror jag att en karaktär i en berättelse jag skrev i högstadiet använde något av dem som kraftuttryck)

Apelsinsaft18 apr 2018q

Har börjat vrida mina kontroller i ilska (lär snart gå sönder) när jag dör i overwatch. De som triggar mig mest är när jag dör av Hanzos scatter arrow, antingen att han skjuter den rätt ner i golvet när jag hoppar på honom eller så in i väggen vid hörnet jag precis rundat för att gömma mig så jag dör. !!!!

Eller att dö av junkrats jäkla bomber han släpper då han dör.

Resten av hjältarna går bra men INTE dom två!

NHL kan jag inte spela heller då det är så mycket slumpen som avgör om skott går in, om målvakten räddar osv.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.