Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

28 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I går 23:45 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Yakuza 0

Lindberg 16 mar 2017 22:1061 visningarKommentera: 1 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 30 timmar Avklarat: 16/3 2017

Det här är mitt första Yakuza-spel. Jag sneglade länge på det första spelet men kom aldrig till skott. Sen hade det kommit fyra delar och jag kände att nu är det lite sent att hoppa in. Men Yakuza 0 har nu fått mig vilja fortsätta spela denna serie. Yakuza 0 är dramatiskt, urflippat, löjligt, ultra-japanskt och störtfränt. Allt detta sammtidigt.

Storyn där som kortfattat handlar om Kazuma och Goro. Kazuma blir ditsatt för ett mord han inte begått medans Goro får i uppdrag att mörda ett för han okänt mål. Lägg till långa välskrivna mellansekvenser med twister, svek, politiskt yakuza-snack och kärlek till "familjen". När dessa två herrar inte tar livet på allvar så lär dom via sidouppdrag lära känna en hel del underliga människor som världens mesigaste dominatrix, någon som skriver sexiga meddelanden på en offentelig toalett, sexgalningen som springer runt i endast kalsonger bland många andra. Sen finns det även lite mer lugnare människor som fadern som fått sitt ansikte omopererat vars son inte känner igen honom, eller pojken som köar för att få köpa det nya heta tv-spelet.

Utöver det går det bland annat spela massa japanska brädspel, bowling, dart, supa sig redlös eller plocka slagsmål med folk på gatan. Dansa disc och sjunga karekoe är fantastiskt komiska minispel.

Sjukt spel, med hjärta och hjärna på rätt plats. En del av de extremt blytunga slagsmålen mot spelets bossar bryter ut i galna QTE-sekvenser. Blodet flödar, folk dör när man minst anar det och man blir jagad av en helikopter och enda vapnet man har är en enkel pistol, man slåss genom att dansa breakdance. Och passande nog utspelar sig spelets första timmar samma dag jag föddes. Inte dåligt. Jag har glömt att skriva hur mycket som helst. Yakuza 0 är fullsmockat med saker att göra, hitta eller uppgradera. Jag kommer dyka rakt ned i Yakuza Kiwami(remake på det första spelet) när det väl når oss i väst. Räkna med det!


Yakuza 0 hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame.

Varvat™ - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Lindberg 22 feb 2017 20:00226 visningarKommentera: 0 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 4 timmar Avklarat: 21/2 2017

När Platinum Games och Activision slog sina kloka huvuden ihop senast fick vi gudagåvan Transformers: Devastation. 2015-års bästa spel alla kategorier. Ett halvår senare fick vi detta Turtles-spel. När första trailern släpptes blev jag hemskt peppad på detta. När jag senare såg gameplay och läste previews så sjönk min pepp. Nu, närmre ett år senare var det dags för mig att ta tag i detta och slutprodukten är medioker, tyvärr.

Det bästa, utan tvekan, med Mutants in Manhattan är mellansekvenserna som är trogna källan. Alla personligheter sitter perfekt. Samma gäller dialogen under spelets gång. Men sen går det neråt. Banor upprepas, bossarna är tråkiga, fienderna är bara jobbiga klassiska Turtles-låten saknas och resten av musiken blir inte bra förns på sista bossen. Fiender och bossar besegras genom att det står fyra törtla som omringar dem och bara slår skiten ur dem till se använder en attack som får törtlarna att slungas iväg. Hela tiden. Det finns dock en del specialattacker man kan använda som ibland som får fighterna att gå lite snabbare. Men då spelet endast går ut på att slåss,när man inte springer runt i de tråkigaste, enformigaste miljöerna på väldigt länge, så väntar man bara på att få använda de här attackerna igen för att komma vidare.

Ingen höjdare. Jag vet att det inte var samma team som utvecklade Transformers, men jag hade ändå en gnutta hopp om att det här skulle bli bra. Tyvärr inte. Duger om man vill döda en tråkig måndagskväll.

Varvat™ - Mega Man 5 och Mega Man 6

Lindberg 5 feb 2017 14:40328 visningarKommentera: 2 !

Mega Man 5
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 4-5 timmar Avklarat: 31/1 2017
Tog mig ett break på 4-5 dagar från Mega Man och denna del i serien börjar starkt med ett bra intro där Proto Man kidnappar Dr. Light. Men där tar spänningen slut. Mega Man 5 har inte direkt de roligaste banorna i serien. Det ser inte alltid lika bra ut som Mega Man 4 och musiken saknar energi. Visst, det är alltid kul att hoppa, skjuta och pröva alla vapen för att se vilka bossar som är svaga mot vad trotts att många av vapnen i Mega Man 5 är bedrövliga, men Mega Man 5 är nivåer under del 4 som jag ändå tyckte kändes ganska intetsägande.

Mega Man 6
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 3-4 timmar Avklarat: 5/2 2017
Mega Man 6 gottgör verkligen "skadan" de senaste två delarna gjort. Vi har här ett spel som ser bättre ut än föregångaren. Animationerna är top notch på vissa fiender. Det är roligare att spela, banorna känns mer påhittiga och musiken. Musiken! Vilken skillnad från sist. Tomahawk Mans bana ackompanjeras av en av de absolut bästa låtarna man kan hita i 8 bitar. Vi har även nya leksaker. Rush används som en extra dräkter för Mega Man att använda. En där man kan flyga i valfri riktning i ett par sekunder och en där man kan slå sig igenom vissa väggar för att hitta power ups och hemliga och alternativa vägar. Även en del av vapnen kan användas för liknande objektiv. Jag måste dock påpeka att Mega Man 6 är med marginal det enklaste spelet i serien. Men det är ändå ett av de bättre på NES.

Så nu har jag på mindre än en månad suttit hela kvällar med varsitt Mega Man spel. Eller i Mega Man 6 fall en förmiddag. Det är en klassisk serie som har sina dalar och toppar men inget av spelen är direkt dåligt. Hade jag bara fått Mega Man 5 att spela hade jag inte jämfört det med Mega Man 2 och hade då nog tyckt bättre om det. Ser gärna att Capcom släpper en Volume 2 på detta med resterande delar i serien.

Jag rankar Mega Man 1-6 på följande vis(bäst till sämst).

1: Mega Man 2
2: Mega Man 6
3: Mega Man 3
4: Mega Man
5: Mega Man 4
6: Mega Man 5

Varvat™ Mega Man 3 och Mega Man 4

Lindberg 27 jan 2017 13:57373 visningarKommentera: 0 !

Mega Man 3
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 5 timmar Avklarat: 23/1 2016
Har läst många gånger att Mega Man 3 ska vara det bästa i den klassiska serien. Men jag tyckte inget speciellt om det. Rush är en välkommen nyhet. Denna robothund ersätter hjälpmedlen från Mega Man 2 och ger världen kring spelet lite mer personlighet. Proto Man är häftig. Hade velat vara där på den tiden när folk såg honom och tänkte "Vem är det där?!?!". Fantastisk musik rakt igenom. Fick en ny favorit i världen av 8-bits musik: Hard Man.


Mega Man 4
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 5 timmar Avklarat: 25/1¨
Tråkigast hittils. Jag vet seriöst inte vad jag kan skriva mer om denna del. Eller ja, Ringman är en sjukligt jobbig boss. Båda gångerna. Jag fick en gripklo också som jag aldrig kände att jag behövde använda. Rush Jet har blivit mycket sämre sedan Mega Man 3. Kanske för att göra spelet lite svårare. En sak Mega Man 4 förbättrar är grafiken. Miljöerna och bakgrunderna är mycket mer detaljerade än i tidigare spel. Alltid välkommet.

Kul grej: dog när jag klarade sista bossen och fick starta om. Fick en trophy ändå....wut.

Känner inte allt för mycket för dessa två delar i serien. Kan visserligen vara för att jag tar helkvällar och spelar dem med så kort mellanrum och det bara blir "mer av samma" med några "mindre" skillnader. Kanske dags att ta en paus från Mega Man och återvända till de två återstående spelen i samlingen vid ett senare tillfälle.

Varvat™ - Mega Man och Mega Man 2

Lindberg 19 jan 2017 00:19431 visningarKommentera: 3 !

Mega Man
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 4-5 timmar Avklarat: 17/1 2017
Aldrig spelat det första Mega Man innan. Inte vad jag kan minnas. Men när Legacy Collection på PS-Store kostade 45 kr var det en självklarhet att skaffa denna samling. Och det första Mega Man är precis vad jag väntade mig. Ett kul spel som i slutet blir sjukt svårt. Spelade om Wily's banor i flera timmar. Det kändes helt underbart att besegra Wily i slutet.

Själva konverteringen från NES är på ett sätt ganska sunkig då slowdowns, grafik-och-ljudbuggar fortfarande finns här. Charmigt, men för er som väntar er en finslipad version av samtliga sex NES-spel så är inte det här samlingen för er.


Mega Man 2
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 3 timmar
Ett av mina favoritspel på NES trotts att jag inte spelat det på säkert tio år. Sist jag spelade det satt jag och en kompis en hel natt med det. Den här gången halverade jag den tiden på egen hand. Metal Mans vapen är oövervinligt. Säg gärna att jag "fuskar" eller "fegar ur" när jag använde det större delen av spelet. Men jag hade kul ändå. Och trotts det är vissa banor och bossar ändå utmanande. Och musiken! Åh, jösses! Fortfarande top 5 NES-spel. Om inget av resterande spel i denna samligt kan toppa det.

Mega Man 2 ligger i min personliga Video Game Hall of Fame.

Tidigare inlägg

1 2 3 4 | nästa | sista

Varvat™ - Resident Evil 6

2 jan 2017 18:202

Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: 18 timmar...

Varvat™ - Shadow The Hedgehog

14 dec 2016 14:021

Format: PlayStation 2 Speltid: Ca 2 timmar...

Varvat™ - Knuckles' Chaotix

2 dec 2016 18:281

Format: Emulator Speltid: Ca 2-3 timmar...

Varvat™ Klonoa 2: Lunatea's Veil

20 nov 2016 23:504

Format: PlayStation 2 Speltid: ca 6 timmar...

Varvat™ - Evil Dead: A Fistfull of Boomstick

30 okt 2016 13:131

Format: PlayStation 2 Speltid: ca 8 timmar...

Varvat™ - Sonic 3D: Flickies' Island

4 okt 2016 01:431

Format: SEGA Mega Drive Avklarat: 3/10 2016...

Varvat™ - Dead Rising

25 sep 2016 23:170

Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: Ca 8 timmar Avklarat: 15/9...

Varvat™ - Crash Bandicoot 1, 2 och 3

12 sep 2016 18:012

Format: PlayStation Speltid: sammanlagt ca 7-8 timmar...

Varvat™ - Sonic Unleashed

29 aug 2016 18:225

Format: PlayStation 3 Speltid: ca 10 timmar Avklarat: 22/8...

Varvat™ - Ape Escape 2

24 aug 2016 19:041

Format: PlayStation 4(PSN) Avklarat: 16/8...

Varvat™ - Sonic The Hedgehog 4: Episode II

15 aug 2016 16:180

Format: PlayStation 3(PSN) Speltid: 1 tim 40 min...

Varvat™ - Riptide GP 2

7 aug 2016 15:443

Format: PlayStation 4 (PSN) Speltid: ca 7 timmar Avklarat: 3/8...

Varvat™ - Sonic The Hedgehog 4: Episode I

1 aug 2016 00:093

Format: PlayStation 3(PSN) Speltid: ca 1 timme...

Varvat™ - Sonic Heroes

15 jul 2016 03:202

Format: PC Speltid: ca 12-15 timmar Avklarat:...

Varvat™ - Uncharted 4: A Thief's End

25 maj 2016 13:410

Formart: PlayStation 4 Speltid: 15 timmar 2 minuter...

Varvat™ - Ratchet & Clank

10 maj 2016 13:113

Format: PlayStation 4 Speltid: ca 8 timmar...

Varvat™ - Knack

7 apr 2016 19:101

Format: PlatStation 4(PSN) Speltid: 11 timmar...

Varvat™ - Sonic The Hedgehog CD Remastered

12 mar 2016 17:336

Format: PlayStation 3(PSN) Speltid: Ca 1 timme...

Varvat™ - Tony Hawk's Pro Skater 5

29 feb 2016 16:110

Format: PlayStation 4 Speltid: Oklart Avklarat:...

Varvat™ - Sonic Adventure 2

17 feb 2016 13:375

Format: Dreamcast Speltid: 6 timmar Avklarat:...

1 2 3 4 | nästa | sista