Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

28 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I går 18:37 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Mega Man 9 och Mega Man 10

Lindberg 5 sep 2017 21:1895 visningarKommentera: 0 !

Mega Man 9
Plattform: PlayStation 4 Speltid: ca 2 timmar Avklarat: 26/8 2017

Ett av mina favoritspel till från förra generationen. Hade tidigare bara lirat ett fåtal av de klassiska Mega Man-spelen och var mer inne på X-serien. Mega Man 9 blev fort en favorit i plattformsgenren och i Mega Man-serien. Jag spelade nog genom det tre-fyra gånger under de första veckorna och sen dess någon gång per år fram tills min PS3 flyttades åt sidan för min PS4. Men nu var det dags igen och Mega Man 9 håller. Utmanande, grymt bra tempo i alla banorna, stiligt och framförallt kul! Inga krusiduller. Bara ren och skär Mega-action!

Mega Man 9 ligger i min personliga Video Game Hall of Fame.

Mega Man 10
Plattform: PlayStation 4 Speltid: ca 3 timmar Avklarat: 3/9 2017

Mega Man 10 följer upp Mega Man 9 riktigt bra. Det känns som att det är en bortglömd uppföljare. Kanske på grund av skrattretande fula bossar som Sheep Man och Strike Man. Men det har sin charm med konstiga bossar. Det hör till. Nu kan du även spela genom spelet som Proto Man och Bass. Båda så klart med sina egna vapenarsenaler blandat med bossarnas egenskaper. Synd bara att Wilys slott i denna tionde del känns lite för mycket som repetition. Ibland fick jag känslan av att teamet kört crtl+c, crtl+v med delar från de första åtta banorna och minibossarna. Visst har det varit så tidigare, men här var det extremt tydligt många gånger. Blev lite uttråkad och visste redan efter en stund vad jag hade att vänta mig. Men bortsett från det var, och är, Mega Man 10 ett riktigt bra tillskott till serien!


I vintras spelade jag Mega Man 1-6 och skrev om dem. Önskade i min sista text att Capcom skulle släppa en Volym 2 med fler Mega Man-spel och några månader senare hände det(nu är det dags för Legacy Collection X, Zero och ZX). Tack på förhand). Är väldigt glad att jag fick spela alla tio delar i denna spelserie. Det har varit riktigt kul. Inte ett enda spel har varit dåligt, inte ens mediokert. Bara om man jämför internt finns det några mediokra undantag då det finns bättre alternativ inom samma koncept. Mega Man & Bass är det enda som fattas i dessa samlingar, men Capcom vill väl inte återsläppa den krympta Game Boy Advance-versionen eller översätta den japanska Super Famicom-kassetten. Kanske nån dag....

Under sommaren har jag lirat om några av spelen. Vissa i sin helhet medans jag bara småspelat några av de andra. Min ranking idag av Mega Man 1-10 ser ut som följer:

1. Mega Man 6
2 Mega Man 2
3 Mega Man 9
4. Mega Man 7
5. Mega Man 10
6. Mega Man 3
7. Mega Man
8. Mega Man 8
9. Mega Man 4
10. Mega Man 5

Varvat™ - Mega Man 7 och Mega Man 8

Lindberg 29 aug 2017 17:58147 visningarKommentera: 3 !

Mega Man 7
Format: PlayStation 4 Speltid: Ca 4 timmar Avklarat: 15/8

Efter att två spel i den för förträffliga(fram till del 7) Mega Man X-serien valde Capcom att gå tillbaka till den klassiska formeln för Mega Man fast nu på Super Nintendo. Och den formeln håller. Men ny grafik känns allt fräschare efter sex väldigt likadana spel, visuellt sett. Även spelmässigt håller det med ny spelkänsla, utmanande och roliga bossar, sköna plattformshopp och ett helt otroligt soundtrack. Basslingorna hör nog till SNES bästa. Och häftigt med en ny "rival" i Bass som då och då dyker upp tillsammans med sin robotvarg vid namnTreble. Ett av de bättre spelen i serien!


Mega Man 8
Format: PlayStation 4 Speltid: Ca 5 timmar Avklarat: 24/8

Mega Man fyllde tio år och Capcom släppte tre(?) spel till PlayStation. Mega Man Legends, Mega Man X4 och Mega Man 8(de två sistnämnda även till SEGA Saturn). Gillade man Mega Man 1996/1997 och hade en PS1 var man alltså gott omhändertagen. Eller? Legends har jag aldrig spelat. X4 är ett av mina favoritspel och Mega Man 8 spelar jag nu för första gången och slås direkt av de fantastiska animationer de detaljerade figurerna besitter. Ett riktigt vackert spel än idag men tyvärr känns det rätt segt att spela. Mega Man's tempo är segare än tidigare sju spel och bossarna känns inte riktigt genomarbetade och är ganska så tråkiga och röriga.

Utöver det består spelet av ett mediokert soundtrack men här och där finner jag en del guldklimpar att lägga in en lista med musik från serien. Samma gäller spelet, trotts ganska tråkiga banor och bossar finns här en handfull som är riktigt bra. Hade jag varit ett Mega Man-fan på den här tiden hade jag gått i taken över hur häftigt det är att få flyga på Rush-Jet samtidigt som Auto, Eddie och Beat snurrar runt en och hjälper till med egna vapen i några av spelets shoot 'em up-delar.

Rätt så mediokert Mega Man-spel med snudd på bra. Ändå riktigt kul! Synd att vi inte fick Saturn-versionen i Legacy Collection 2 så vi fick möta gamla bossar från tidigare spel då det här ändå är ett spel som firar Mega Mans tioårsjubileum. Introt fick jag inte heller se. Eller, jo, spelet startade plötsligt om från Caocom loggan när jag besegrat Wily. Udda, men introt finns där för de som är ännu mer petiga än mig när det gäller sånt.

Varvat™ - Sonic Mania - En retrodoftande spelsommar: Del 4/4

Lindberg 20 aug 2017 11:19179 visningarKommentera: 0 !

Tekken, Wipeout och Crash Bandicoot förgyllde alla min barndom och vi fick nya spel i alla dessa serier denna sommar. Men de spel med störst plats i mitt hjärta från 90-talet är Mega Drive-spelen med Sonic. Sonic 3 + Sonic & Knuckles är mitt favoritspel alla kategorier och nu får vi äntligen en uppföljare.SPOILERVARNING

Grym bandesign, underbara animationer, fantastisk musik, tight kontroll. Sonic Mania är verkligen en värdig uppföljare till de gamla spelen. Trotts att det blir väldigt många återbesök till gamla banor så känner man inte igen sig. Första halvan av banorna är sig väldigt lika men sen har teamet bakom spelet valt att skruva till det rejält. Det är som att Chemical Plant Zone skulle haft en Act 3 och 4 i Sonic 2. Självklart består även Sonic Mania av helt nya banor också, där bland en TV-studio och ett tidningstryckeri som båda är fullkomligt spektakulära banor.

Alla påskägg i Sonic Mania är helt bananas. Dr. Robotniks Mean Bean Machine är tillbaka, både som boss och som spelläge. Obskyra karaktärer från arkadspelet "Sonic The Fighters" och Nack The Weasel från Game Gear-spelen gör sig synliga i en av zonerna. En boss med ljudeffekter från Shinobi och så klart Knuckles & Knuckles-läget som om man klarar det med alla kaos smaragder har ett eget slut som jag skrattade gott åt. Sen går det självklart att spela som bara Knuckles också och precis som i Sonic 3 och Sonic & Knuckles finns det vägar och bossar bara Knuckles kan nå.

Sonic Mania är precis vad det säger att det är: Mani. Det är galet på flera plan, samtidigt som det känns otroligt att spela. Jag är så glad att jag gick in i spelet utan att veta i stort sett någonting mer än några få zoner vi skulle få besöka. Att få se sista bossen från Sonic 1 i en helt annan zon eller den där twisten tagen från Sandopolis återfinna sig Oil Ocean fast med ett annat tema var som att vara 8 år igen och öppna julklappar eller helt enkelt bara spela Sonic 1-3 för första gången.

Sonic Mania är det Sonic 4 vi borde fått 1996 på SEGA Saturn. Men det var värt att vänta över 20 år på det. Jag kan tänkta mig att det riktiga slutet på Sonic Mania är vad som kommer leda till att klassiska Sonic är med i Sonic Forces som ser så mediokert och intetsägande ut att jag får kramp i mina inälvor. Jag kommer dock vara en sucker och köpa det. Men Sonic Mania hoppas jag ändå blir en del av Sonic's framtid. Det finns ju en anledning till att det är det bäst recenserade Sonic-spelet på 20 år. För Mania är vad Sonic SKA vara!


Sonic Mania hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame.

Mina tidigare texter om spel i Sonicserien:
Sonic The Hedgehog (1991)
Sonic The Hedgehog 2 (1992)
Sonic The Hedgehog CD (1993)
Knuckles' Chaotix (1995)
Sonic 3D: Flickies' Island (1996)
Sonic Adventure (1998)
Sonic Adventure 2 (2001)
Sonic Heroes (2003)
Shadow The Hedgehog (2005)
Sonic Unleashed (2008)
Sonic The Hedgehog 4: Episode I (2010)
Sonic Colours (2010)
Sonic The Hedgehog 4: Episode II(2012)

Varvat™ - Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy - En retrodoftande spelsommar: Del 3/4

Lindberg 15 jul 2017 04:16571 visningarKommentera: 2 !

Nu i sommar släpps det fyra spel som alla på ett eller annat sätt kommer ta mig tillbaka till det sköna 90-talet under regniga dagar eller när solen gått ned. Först ut var Tekken 7 tätt föjt av WipEout: Omega Collection. och senare i veckan kommer Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy. Avslutar "retrosommaren" gör SEGA men Sonic Mania i Augusti. Men u slutet av Juni släppte Activision ett samling remakes på den klassiska Crash Bandicoot-trilogin kallat Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy.En grym trilogi blir ännu grymmare kan man kort och gott om denna samling. Vicarious Visions har löst problemet med sparfilerna från det första spelet, man har lagt till Crash's syster Coco som spelbar karaktär(med en egen dans och animationer när man ej rör kontrollen) i alla tre spelen, de har noggrant kollat igenom och behållit alla små detaljer från den gamla trilogin och även lagt till Time Trials i i Crash 1 och 2. Crash ser dock inte lika paranoid och korkad ut längre som han gjorde förr. En detalj jag verkligen saknar.

Men....men...Crash, Coco och de flesta fienderna har alla fått varsina nya hit-boxar. Något som är extremt frustrerande. Jag orkar inte gå in på detalj vad det gäller, men det känns ofta väldigt orättvist hur det är programmerat. Ett litet exempel jag kan ge är att en fackla tänds och du dör även om du är ovanför lågan innan den tänds då hit-boxen aktiveras snabbare än animationen. Men trotts det tog jag platinum trofé på alla tre spelen. Jag satt och lyssnade på "Hearts of Fire" och "Training Montage" från Rocky 4 och hade en bild bredvid TV:n på Usain Bolt för ultimat fokus under alla jobbiga, utmanande time trials.

Men trotts ibland orättvis utmattning, frustration med hit-boxar så hade jag, och har fortfarande, en sjuhelvetes rolig stund med trilogin varje gång jag kör igång det. Mysig grafik och musik. Detaljerat där det ska vara detaljerat och mer än så. Det finns Nathan Drake och Naughty Dog referenser lite här och där och, som sagt, det är jävligt roligt. Och det är väl det, inklusive utmanande, ett plattformsspel ska vara? Kontrollen är spot on och banorna är lika kul idag som för tjugo år sen.

Varvat™ - WipEout: Omega Collection - En retrodoftande spelsommar: Del 2/4

Lindberg 26 jun 2017 20:20602 visningarKommentera: 2 !


Nu i sommar släpps det fyra spel som alla på ett eller annat sätt kommer ta mig tillbaka till det sköna 90-talet under regniga dagar eller när solen gått ned. Först ut var Tekken 7 och senare i veckan kommer Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy och avslutar "retrosommaren" gör SEGA men Sonic Mania i Augusti. Kring midsommartider var det dock WipEout Omega Collection som gällde.

Spelade WipEout 3 som en galning när det begav sig. Eller Wip3out som det stiligt stavades, eller WipEout Three. Samma gällde HD och Fury på PSP, Pulse och Pure på PSP. Jag har allt fått mig en rejäl dos av denna serie tidigare i mitt liv. Blev riktigt glad när det utannonserades att HD, Fury och 2028 skulle komma till PS4 även om jag helst hade sett ett nytt spel. HD och Fury känner jag igen alldeles för väl. Trotts det så spelade jag nu skiten ur dem. Att ta guld på vartenda event är en uppgift som kräver både en dusch, en grogg och en cigg efteråt.

2028 känner jag dock inte igen. Trotts att det var det spelet i serien jag spelade senast satte det inga spår i mitt minne av vilken underbar design spelet har. Jag tappade hakan flera gånger av utsikten och bakgrundsdetaljerna på de flesta banorna. Lägg till fantastiska hastigheter, utmanande bandesign och kaotiska race så har man ju ett sjukt grymt spel. Dock är själva huvudkampanjen i 2048 väldigt kort och det är väl därför jag inte minns så mycket utav det. I den här trilogin är det dessutom det mest utmanande av alla spelen.

Musiken i spelserien har aldrig varit i min smak, men den passar alltid in då WipEout alltid har haft den här typen av musik. Den går hand i hand med design och menyer och var väl en av de stora anledningarna till seriens popularitet för 20 år sen. Det enda jag saknar här är WipEout Fury's meny från PS3-versionen. Men man kan inte få allt här i världen. Förutom ett spel som är riktigt bra att spela både själv, i soffan med någon annan eller online.
All Hail Assegai!

WipEout Omega Collection hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame och ersätter där med WipEout HD/Fury.

Tidigare inlägg

1 2 3 4 | nästa | sista

Varvat™ - Tekken 7 - En retrodoftande spelsommar: Del 1/4

3 jun 2017 22:430

[url=http://i.imgur.com/6BavV9V.png][img]http://i.imgur.com/6BavV9V.pn...

Varvat™ - Firewatch

28 maj 2017 19:432

Format: PlayStation 4 Speltid: ca 4 timmar...

Varvat™ - Horizon: Zero Dawn

26 apr 2017 21:051

Format: PlayStation 4 Speltid: 42 timmar...

Varvat™ - Journey

13 apr 2017 15:431

Format: PlayStation 4 Speltid: ca 1,5 timmar...

Varvat™ - Doom (2016)

5 apr 2017 01:401

Format: PlayStation 4 Speltid: 10-14 timmar...

Varvat™ - Yakuza 0

16 mar 2017 22:103

Format: PlayStation 4 Speltid: 30 timmar...

Varvat™ - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

22 feb 2017 20:000

Format: PlayStation 4 Speltid: 4 timmar...

Varvat™ - Mega Man 5 och Mega Man 6

5 feb 2017 14:402

Mega Man 5 Format: PlayStation 4(PSN) Speltid:...

Varvat™ Mega Man 3 och Mega Man 4

27 jan 2017 13:570

Mega Man 3 Format: PlayStation 4(PSN) Speltid:...

Varvat™ - Mega Man och Mega Man 2

19 jan 2017 00:193

Mega Man Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca...

Varvat™ - Resident Evil 6

2 jan 2017 18:202

Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: 18 timmar...

Varvat™ - Shadow The Hedgehog

14 dec 2016 14:021

Format: PlayStation 2 Speltid: Ca 2 timmar...

Varvat™ - Knuckles' Chaotix

2 dec 2016 18:281

Format: Emulator Speltid: Ca 2-3 timmar...

Varvat™ Klonoa 2: Lunatea's Veil

20 nov 2016 23:504

Format: PlayStation 2 Speltid: ca 6 timmar...

Varvat™ - Evil Dead: A Fistfull of Boomstick

30 okt 2016 13:131

Format: PlayStation 2 Speltid: ca 8 timmar...

Varvat™ - Sonic 3D: Flickies' Island

4 okt 2016 01:431

Format: SEGA Mega Drive Avklarat: 3/10 2016...

Varvat™ - Dead Rising

25 sep 2016 23:170

Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: Ca 8 timmar Avklarat: 15/9...

Varvat™ - Crash Bandicoot 1, 2 och 3

12 sep 2016 18:012

Format: PlayStation Speltid: sammanlagt ca 7-8 timmar...

Varvat™ - Sonic Unleashed

29 aug 2016 18:225

Format: PlayStation 3 Speltid: ca 10 timmar Avklarat: 22/8...

Varvat™ - Ape Escape 2

24 aug 2016 19:041

Format: PlayStation 4(PSN) Avklarat: 16/8...

1 2 3 4 | nästa | sista