Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

28 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I dag 07:17 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Sonic Mania - En retrodoftande spelsommar: Del 4/4

Lindberg 20 aug 2017 11:1930 visningarKommentera: 0 !

Tekken, Wipeout och Crash Bandicoot förgyllde alla min barndom och vi fick nya spel i alla dessa serier denna sommar. Men de spel med störst plats i mitt hjärta från 90-talet är Mega Drive-spelen med Sonic. Sonic 3 + Sonic & Knuckles är mitt favoritspel alla kategorier och nu får vi äntligen en uppföljare.SPOILERVARNING

Grym bandesign, underbara animationer, fantastisk musik, tight kontroll. Sonic Mania är verkligen en värdig uppföljare till de gamla spelen. Trotts att det blir väldigt många återbesök till gamla banor så känner man inte igen sig. Första halvan av banorna är sig väldigt lika men sen har teamet bakom spelet valt att skruva till det rejält. Det är som att Chemical Plant Zone skulle haft en Act 3 och 4 i Sonic 2. Självklart består även Sonic Mania av helt nya banor också, där bland en TV-studio och ett tidningstryckeri som båda är fullkomligt spektakulära banor.

Alla påskägg i Sonic Mania är helt bananas. Dr. Robotniks Mean Bean Machine är tillbaka, både som boss och som spelläge. Obskyra karaktärer från arkadspelet "Sonic The Fighters" och Nack The Weasel från Game Gear-spelen gör sig synliga i en av zonerna. En boss med ljudeffekter från Shinobi och så klart Knuckles & Knuckles-läget som om man klarar det med alla kaos smaragder har ett eget slut som jag skrattade gott åt. Sen går det självklart att spela som bara Knuckles också och precis som i Sonic 3 och Sonic & Knuckles finns det vägar och bossar bara Knuckles kan nå.

Sonic Mania är precis vad det säger att det är: Mani. Det är galet på flera plan, samtidigt som det känns otroligt att spela. Jag är så glad att jag gick in i spelet utan att veta i stort sett någonting mer än några få zoner vi skulle få besöka. Att få se sista bossen från Sonic 1 i en helt annan zon eller den där twisten tagen från Sandopolis återfinna sig Oil Ocean fast med ett annat tema var som att vara 8 år igen och öppna julklappar eller helt enkelt bara spela Sonic 1-3 för första gången.

Sonic Mania är det Sonic 4 vi borde fått 1996 på SEGA Saturn. Men det var värt att vänta över 20 år på det. Jag kan tänkta mig att det riktiga slutet på Sonic Mania är vad som kommer leda till att klassiska Sonic är med i Sonic Forces som ser så mediokert och intetsägande ut att jag får kramp i mina inälvor. Jag kommer dock vara en sucker och köpa det. Men Sonic Mania hoppas jag ändå blir en del av Sonic's framtid. Det finns ju en anledning till att det är det bäst recenserade Sonic-spelet på 20 år. För Mania är vad Sonic SKA vara!


Sonic Mania hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame.

Mina tidigare texter om spel i Sonicserien:
Sonic The Hedgehog (1991)
Sonic The Hedgehog 2 (1992)
Sonic The Hedgehog CD (1993)
Knuckles' Chaotix (1995)
Sonic 3D: Flickies' Island (1996)
Sonic Adventure (1998)
Sonic Adventure 2 (2001)
Sonic Heroes (2003)
Shadow The Hedgehog (2005)
Sonic Unleashed (2008)
Sonic The Hedgehog 4: Episode I (2010)
Sonic Colours (2010)
Sonic The Hedgehog 4: Episode II(2012)

Varvat™ - Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy - En retrodoftande spelsommar: Del 3/4

Lindberg 15 jul 2017 04:16438 visningarKommentera: 2 !

Nu i sommar släpps det fyra spel som alla på ett eller annat sätt kommer ta mig tillbaka till det sköna 90-talet under regniga dagar eller när solen gått ned. Först ut var Tekken 7 tätt föjt av WipEout: Omega Collection. och senare i veckan kommer Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy. Avslutar "retrosommaren" gör SEGA men Sonic Mania i Augusti. Men u slutet av Juni släppte Activision ett samling remakes på den klassiska Crash Bandicoot-trilogin kallat Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy.En grym trilogi blir ännu grymmare kan man kort och gott om denna samling. Vicarious Visions har löst problemet med sparfilerna från det första spelet, man har lagt till Crash's syster Coco som spelbar karaktär(med en egen dans och animationer när man ej rör kontrollen) i alla tre spelen, de har noggrant kollat igenom och behållit alla små detaljer från den gamla trilogin och även lagt till Time Trials i i Crash 1 och 2. Crash ser dock inte lika paranoid och korkad ut längre som han gjorde förr. En detalj jag verkligen saknar.

Men....men...Crash, Coco och de flesta fienderna har alla fått varsina nya hit-boxar. Något som är extremt frustrerande. Jag orkar inte gå in på detalj vad det gäller, men det känns ofta väldigt orättvist hur det är programmerat. Ett litet exempel jag kan ge är att en fackla tänds och du dör även om du är ovanför lågan innan den tänds då hit-boxen aktiveras snabbare än animationen. Men trotts det tog jag platinum trofé på alla tre spelen. Jag satt och lyssnade på "Hearts of Fire" och "Training Montage" från Rocky 4 och hade en bild bredvid TV:n på Usain Bolt för ultimat fokus under alla jobbiga, utmanande time trials.

Men trotts ibland orättvis utmattning, frustration med hit-boxar så hade jag, och har fortfarande, en sjuhelvetes rolig stund med trilogin varje gång jag kör igång det. Mysig grafik och musik. Detaljerat där det ska vara detaljerat och mer än så. Det finns Nathan Drake och Naughty Dog referenser lite här och där och, som sagt, det är jävligt roligt. Och det är väl det, inklusive utmanande, ett plattformsspel ska vara? Kontrollen är spot on och banorna är lika kul idag som för tjugo år sen.

Varvat™ - WipEout: Omega Collection - En retrodoftande spelsommar: Del 2/4

Lindberg 26 jun 2017 20:20466 visningarKommentera: 2 !


Nu i sommar släpps det fyra spel som alla på ett eller annat sätt kommer ta mig tillbaka till det sköna 90-talet under regniga dagar eller när solen gått ned. Först ut var Tekken 7 och senare i veckan kommer Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy och avslutar "retrosommaren" gör SEGA men Sonic Mania i Augusti. Kring midsommartider var det dock WipEout Omega Collection som gällde.

Spelade WipEout 3 som en galning när det begav sig. Eller Wip3out som det stiligt stavades, eller WipEout Three. Samma gällde HD och Fury på PSP, Pulse och Pure på PSP. Jag har allt fått mig en rejäl dos av denna serie tidigare i mitt liv. Blev riktigt glad när det utannonserades att HD, Fury och 2028 skulle komma till PS4 även om jag helst hade sett ett nytt spel. HD och Fury känner jag igen alldeles för väl. Trotts det så spelade jag nu skiten ur dem. Att ta guld på vartenda event är en uppgift som kräver både en dusch, en grogg och en cigg efteråt.

2028 känner jag dock inte igen. Trotts att det var det spelet i serien jag spelade senast satte det inga spår i mitt minne av vilken underbar design spelet har. Jag tappade hakan flera gånger av utsikten och bakgrundsdetaljerna på de flesta banorna. Lägg till fantastiska hastigheter, utmanande bandesign och kaotiska race så har man ju ett sjukt grymt spel. Dock är själva huvudkampanjen i 2048 väldigt kort och det är väl därför jag inte minns så mycket utav det. I den här trilogin är det dessutom det mest utmanande av alla spelen.

Musiken i spelserien har aldrig varit i min smak, men den passar alltid in då WipEout alltid har haft den här typen av musik. Den går hand i hand med design och menyer och var väl en av de stora anledningarna till seriens popularitet för 20 år sen. Det enda jag saknar här är WipEout Fury's meny från PS3-versionen. Men man kan inte få allt här i världen. Förutom ett spel som är riktigt bra att spela både själv, i soffan med någon annan eller online.
All Hail Assegai!

WipEout Omega Collection hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame och ersätter där med WipEout HD/Fury.

Varvat™ - Tekken 7 - En retrodoftande spelsommar: Del 1/4

Lindberg 3 jun 2017 22:43718 visningarKommentera: 0 !


Nu i sommar släpps det fyra spel som alla på ett eller annat sätt kommer ta mig tillbaka till det sköna 90-talet under regniga dagar eller när solen gått ned. Senare i Juni kommer både WipEout: Omega Collection och Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy och avslutar "retrosommaren" gör SEGA men Sonic Mania i Augusti. Men först ut är veckans release av Tekken 7.

"Tekken är inget man blir bra på, man köper det för den coola storyn" - Kyle Bosman

Det kan jag hålla med om. Storyn i Tekkenspelen har bara blivit mer galna, absurda och tokiga ju längre tiden har gått. Om jag inte misstar mig är Tekken 7 det första spelet med ett riktigt dedikerat story mode. Tekken 6 hade ju någon form av det men det var ju i en värdelös 3D-version av Tekken 3s "Tekken Force Mode". Här får vi ett gäng längre mellansekvenser som avlöses med en del patetiska och en del riktigt tuffa fighter. Mishimafamiljen har, som ni kanske vet, en hel del problem med varandra och i Tekken 7 går vi djupare in på vad som sker. Och Akuma från Street Fighter är inblandad i det hela. Varför? För att det är Tekken.

Utöver Mishima så får även de flesta andra deltagarna ett litet kapitel vardera. Tyvärr alldeles för litet. Arkadläget är inte där man hittar de knasiga avslutningsvideorna utan man får gå en enda fight den här gången medans arkadläget, precis som i Tekken 6, är runt 5 matcher långt endast.

Men det är ju ändå kul. Tekken är alltid Tekken. Del 7 är hästlängder bättre än del 6 som jag tyckte kändes segt. Men allt som allt är Tekken 7 ett steg bakåt från det förträffliga Tekken Tag Tournament 2. Men missförstå mig inte, Tekken 7 är en riktigt grym fighter! Innehållsrikt på extramaterial.Man kan bland annat göra egna soundtracks med blandningar från alla tidigare spel samt låsa upp alla filmer från dem, Hundratals upplåsbara utstyrslar till samtliga karaktärer. Tunt dock när det kommer till spellägen där jag saknar Survival Mode eller varför inte Tekken Ball eller bowling.

Som sagt, en grym fighter med mycket extramaterial och en story som får en att gapskratta. Men sökes mer än det, roffa åt dig Tag Tournament 2.

Tekken 7 har en väldigt enkel Platinum Trophy för er som är intresserade.

Varvat™ - Firewatch

Lindberg 28 maj 2017 19:43744 visningarKommentera: 2 !

Format: PlayStation 4 Speltid: ca 4 timmar Avklarat: 28/5 2017

Sommaren står för dörren, dock enligt senaste veckornas väder är den redan här. Vad passade bäst att spela då, undrade jag. Firewatch så klart. Det ser somrigt ut och stämningsfullt. Och det var det.

Hank rymmer från verkligheten. För att få lite ledig tid från sitt struliga liv. Med sig har han en walkie-talkie där han hittar Delihla på andra sidan. De två ska vakta en skog från bränder och olyckor under en sommar och man får höra deras väldigt genuina konversationer genom hela spelet. Två karaktärer man lär sig gilla väldigt fort. Utöver det får du bland annat skrämma bort fyverkeriskjutande ungdomar och leta spår efter något skumt som sker i skogen under sommaren. Fantastiskt mysig, spännande och stämningsfult. Hade gärna spenderat fler timmar med Hank och Delihla.

Firewatch hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame.

Tidigare inlägg

1 2 3 4 | nästa | sista

Varvat™ - Horizon: Zero Dawn

26 apr 2017 21:051

Format: PlayStation 4 Speltid: 42 timmar...

Varvat™ - Journey

13 apr 2017 15:431

Format: PlayStation 4 Speltid: ca 1,5 timmar...

Varvat™ - Doom (2016)

5 apr 2017 01:401

Format: PlayStation 4 Speltid: 10-14 timmar...

Varvat™ - Yakuza 0

16 mar 2017 22:103

Format: PlayStation 4 Speltid: 30 timmar...

Varvat™ - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

22 feb 2017 20:000

Format: PlayStation 4 Speltid: 4 timmar...

Varvat™ - Mega Man 5 och Mega Man 6

5 feb 2017 14:402

Mega Man 5 Format: PlayStation 4(PSN) Speltid:...

Varvat™ Mega Man 3 och Mega Man 4

27 jan 2017 13:570

Mega Man 3 Format: PlayStation 4(PSN) Speltid:...

Varvat™ - Mega Man och Mega Man 2

19 jan 2017 00:193

Mega Man Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca...

Varvat™ - Resident Evil 6

2 jan 2017 18:202

Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: 18 timmar...

Varvat™ - Shadow The Hedgehog

14 dec 2016 14:021

Format: PlayStation 2 Speltid: Ca 2 timmar...

Varvat™ - Knuckles' Chaotix

2 dec 2016 18:281

Format: Emulator Speltid: Ca 2-3 timmar...

Varvat™ Klonoa 2: Lunatea's Veil

20 nov 2016 23:504

Format: PlayStation 2 Speltid: ca 6 timmar...

Varvat™ - Evil Dead: A Fistfull of Boomstick

30 okt 2016 13:131

Format: PlayStation 2 Speltid: ca 8 timmar...

Varvat™ - Sonic 3D: Flickies' Island

4 okt 2016 01:431

Format: SEGA Mega Drive Avklarat: 3/10 2016...

Varvat™ - Dead Rising

25 sep 2016 23:170

Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: Ca 8 timmar Avklarat: 15/9...

Varvat™ - Crash Bandicoot 1, 2 och 3

12 sep 2016 18:012

Format: PlayStation Speltid: sammanlagt ca 7-8 timmar...

Varvat™ - Sonic Unleashed

29 aug 2016 18:225

Format: PlayStation 3 Speltid: ca 10 timmar Avklarat: 22/8...

Varvat™ - Ape Escape 2

24 aug 2016 19:041

Format: PlayStation 4(PSN) Avklarat: 16/8...

Varvat™ - Sonic The Hedgehog 4: Episode II

15 aug 2016 16:180

Format: PlayStation 3(PSN) Speltid: 1 tim 40 min...

Varvat™ - Riptide GP 2

7 aug 2016 15:443

Format: PlayStation 4 (PSN) Speltid: ca 7 timmar Avklarat: 3/8...

1 2 3 4 | nästa | sista