Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

28 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I dag 15:09 Online: Ja

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - The Evil Within 2

Lindberg I går 17:2518 visningarKommentera: 0 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 13 timmar Avklarat: 22/10 2017

Det första Evil Within är ett av mina favoritspel den senaste generationen och i skräckgenren i överlag. Stämningen, atmosfären, designen, paniken man får av den "dåliga" kontrollen och hela konceptet fångade mig totalt. Nu har jag äntligen fått en uppföljare och som jag har längtat. Första timmen är kanon. Det känns annorlunda, vilket är bra. Men när jag når det tredje kapitlet stänger jag av spelet och känner att "nej, det här orkar jag inte med...en öppen värld med sidouppdrag...fy"...

Jag plockar upp spelet igen och tänker pressa mig igenom de kapitlen som är utformade så här. Läste här på forumet att det pågår i några kapitel men återgår till det gamla formatet lite senare. Och ja, det gjorde det. Mittdelen av spelet är när denna uppföljare är som bäst. Läskiga, trånga korridorer, känslan av att en sekt ligger bakom ondskan, rost, nedlagda labb där de gjort experiment på levande människor och medeltida fängelsehålor. Nu mår jag!

Fienderna lämnar dock mer att önska. Det finns några som ger mig gåshud medans den största delen är jättetråkiga och enformiga. Samma gäller bossarna. Trillade av misstag in i ett sidouppdrag och här finns spelets absolut läskigaste monster vilket är synd då många som inte lirar ett enda sidouppdrag kommer helt att missa det.

Evil Within 2 ger mig i helhet inte samma känsla som sin föregångare. Kusligt och spännande blir det ibland men jag kände mig faktiskt aldrig riktigt hotad av spelet och dess fiender. Det når inte upp till mina förväntningar och jag känner mig besviken. Och ljudet från Dual Shock-högtalaren gick inte att stänga av. Stort minuspoäng till alla spel som inte låter en stänga av den funktionen.

Varvat™ - Resident Evil: Revelations

Lindberg 16 okt 2017 17:2273 visningarKommentera: 0 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 6 timmar Avklarat: 2/10 2017

En klassiskt grej som gäller de flesta Resident Evil-spelen är ju att man hör en röst säga spelets namn. Samma sak gäller här i Revelations, men det jag reagerar på mest är att röstskådisen använder samma tonläge i ordet "Revelations" som när Newman i Seinfeld får sin soppa av soppnazisten, doftar på den och säger "jambalaya".

Revelations är ett stabilt RE-spel. Specielt med tanke på att det från början är gjort för 3DS. Det känns stort, storyn hoppar lite över allt. det finns flera spelbara karaktärer. Ambitiöst och bra gjort.

Klart värt pengarna om man söker en snabb Resident Evil-fix. Känns mer som RE4 än 5 och 6 gällande stämningen fast med smidigare kontroll dock något begränsat gällande fiender och vapen.


Varvat™ - Mega Man 9 och Mega Man 10

Lindberg 5 sep 2017 21:18327 visningarKommentera: 0 !

Mega Man 9
Plattform: PlayStation 4 Speltid: ca 2 timmar Avklarat: 26/8 2017

Ett av mina favoritspel till från förra generationen. Hade tidigare bara lirat ett fåtal av de klassiska Mega Man-spelen och var mer inne på X-serien. Mega Man 9 blev fort en favorit i plattformsgenren och i Mega Man-serien. Jag spelade nog genom det tre-fyra gånger under de första veckorna och sen dess någon gång per år fram tills min PS3 flyttades åt sidan för min PS4. Men nu var det dags igen och Mega Man 9 håller. Utmanande, grymt bra tempo i alla banorna, stiligt och framförallt kul! Inga krusiduller. Bara ren och skär Mega-action!

Mega Man 9 ligger i min personliga Video Game Hall of Fame.

Mega Man 10
Plattform: PlayStation 4 Speltid: ca 3 timmar Avklarat: 3/9 2017

Mega Man 10 följer upp Mega Man 9 riktigt bra. Det känns som att det är en bortglömd uppföljare. Kanske på grund av skrattretande fula bossar som Sheep Man och Strike Man. Men det har sin charm med konstiga bossar. Det hör till. Nu kan du även spela genom spelet som Proto Man och Bass. Båda så klart med sina egna vapenarsenaler blandat med bossarnas egenskaper. Synd bara att Wilys slott i denna tionde del känns lite för mycket som repetition. Ibland fick jag känslan av att teamet kört crtl+c, crtl+v med delar från de första åtta banorna och minibossarna. Visst har det varit så tidigare, men här var det extremt tydligt många gånger. Blev lite uttråkad och visste redan efter en stund vad jag hade att vänta mig. Men bortsett från det var, och är, Mega Man 10 ett riktigt bra tillskott till serien!


I vintras spelade jag Mega Man 1-6 och skrev om dem. Önskade i min sista text att Capcom skulle släppa en Volym 2 med fler Mega Man-spel och några månader senare hände det(nu är det dags för Legacy Collection X, Zero och ZX). Tack på förhand). Är väldigt glad att jag fick spela alla tio delar i denna spelserie. Det har varit riktigt kul. Inte ett enda spel har varit dåligt, inte ens mediokert. Bara om man jämför internt finns det några mediokra undantag då det finns bättre alternativ inom samma koncept. Mega Man & Bass är det enda som fattas i dessa samlingar, men Capcom vill väl inte återsläppa den krympta Game Boy Advance-versionen eller översätta den japanska Super Famicom-kassetten. Kanske nån dag....

Under sommaren har jag lirat om några av spelen. Vissa i sin helhet medans jag bara småspelat några av de andra. Min ranking idag av Mega Man 1-10 ser ut som följer:

1. Mega Man 6
2 Mega Man 2
3 Mega Man 9
4. Mega Man 7
5. Mega Man 10
6. Mega Man 3
7. Mega Man
8. Mega Man 8
9. Mega Man 4
10. Mega Man 5

Varvat™ - Mega Man 7 och Mega Man 8

Lindberg 29 aug 2017 17:58374 visningarKommentera: 3 !

Mega Man 7
Format: PlayStation 4 Speltid: Ca 4 timmar Avklarat: 15/8

Efter att två spel i den för förträffliga(fram till del 7) Mega Man X-serien valde Capcom att gå tillbaka till den klassiska formeln för Mega Man fast nu på Super Nintendo. Och den formeln håller. Men ny grafik känns allt fräschare efter sex väldigt likadana spel, visuellt sett. Även spelmässigt håller det med ny spelkänsla, utmanande och roliga bossar, sköna plattformshopp och ett helt otroligt soundtrack. Basslingorna hör nog till SNES bästa. Och häftigt med en ny "rival" i Bass som då och då dyker upp tillsammans med sin robotvarg vid namnTreble. Ett av de bättre spelen i serien!


Mega Man 8
Format: PlayStation 4 Speltid: Ca 5 timmar Avklarat: 24/8

Mega Man fyllde tio år och Capcom släppte tre(?) spel till PlayStation. Mega Man Legends, Mega Man X4 och Mega Man 8(de två sistnämnda även till SEGA Saturn). Gillade man Mega Man 1996/1997 och hade en PS1 var man alltså gott omhändertagen. Eller? Legends har jag aldrig spelat. X4 är ett av mina favoritspel och Mega Man 8 spelar jag nu för första gången och slås direkt av de fantastiska animationer de detaljerade figurerna besitter. Ett riktigt vackert spel än idag men tyvärr känns det rätt segt att spela. Mega Man's tempo är segare än tidigare sju spel och bossarna känns inte riktigt genomarbetade och är ganska så tråkiga och röriga.

Utöver det består spelet av ett mediokert soundtrack men här och där finner jag en del guldklimpar att lägga in en lista med musik från serien. Samma gäller spelet, trotts ganska tråkiga banor och bossar finns här en handfull som är riktigt bra. Hade jag varit ett Mega Man-fan på den här tiden hade jag gått i taken över hur häftigt det är att få flyga på Rush-Jet samtidigt som Auto, Eddie och Beat snurrar runt en och hjälper till med egna vapen i några av spelets shoot 'em up-delar.

Rätt så mediokert Mega Man-spel med snudd på bra. Ändå riktigt kul! Synd att vi inte fick Saturn-versionen i Legacy Collection 2 så vi fick möta gamla bossar från tidigare spel då det här ändå är ett spel som firar Mega Mans tioårsjubileum. Introt fick jag inte heller se. Eller, jo, spelet startade plötsligt om från Caocom loggan när jag besegrat Wily. Udda, men introt finns där för de som är ännu mer petiga än mig när det gäller sånt.

Varvat™ - Sonic Mania - En retrodoftande spelsommar: Del 4/4

Lindberg 20 aug 2017 11:19398 visningarKommentera: 0 !

Tekken, Wipeout och Crash Bandicoot förgyllde alla min barndom och vi fick nya spel i alla dessa serier denna sommar. Men de spel med störst plats i mitt hjärta från 90-talet är Mega Drive-spelen med Sonic. Sonic 3 + Sonic & Knuckles är mitt favoritspel alla kategorier och nu får vi äntligen en uppföljare.SPOILERVARNING

Grym bandesign, underbara animationer, fantastisk musik, tight kontroll. Sonic Mania är verkligen en värdig uppföljare till de gamla spelen. Trotts att det blir väldigt många återbesök till gamla banor så känner man inte igen sig. Första halvan av banorna är sig väldigt lika men sen har teamet bakom spelet valt att skruva till det rejält. Det är som att Chemical Plant Zone skulle haft en Act 3 och 4 i Sonic 2. Självklart består även Sonic Mania av helt nya banor också, där bland en TV-studio och ett tidningstryckeri som båda är fullkomligt spektakulära banor.

Alla påskägg i Sonic Mania är helt bananas. Dr. Robotniks Mean Bean Machine är tillbaka, både som boss och som spelläge. Obskyra karaktärer från arkadspelet "Sonic The Fighters" och Nack The Weasel från Game Gear-spelen gör sig synliga i en av zonerna. En boss med ljudeffekter från Shinobi och så klart Knuckles & Knuckles-läget som om man klarar det med alla kaos smaragder har ett eget slut som jag skrattade gott åt. Sen går det självklart att spela som bara Knuckles också och precis som i Sonic 3 och Sonic & Knuckles finns det vägar och bossar bara Knuckles kan nå.

Sonic Mania är precis vad det säger att det är: Mani. Det är galet på flera plan, samtidigt som det känns otroligt att spela. Jag är så glad att jag gick in i spelet utan att veta i stort sett någonting mer än några få zoner vi skulle få besöka. Att få se sista bossen från Sonic 1 i en helt annan zon eller den där twisten tagen från Sandopolis återfinna sig Oil Ocean fast med ett annat tema var som att vara 8 år igen och öppna julklappar eller helt enkelt bara spela Sonic 1-3 för första gången.

Sonic Mania är det Sonic 4 vi borde fått 1996 på SEGA Saturn. Men det var värt att vänta över 20 år på det. Jag kan tänkta mig att det riktiga slutet på Sonic Mania är vad som kommer leda till att klassiska Sonic är med i Sonic Forces som ser så mediokert och intetsägande ut att jag får kramp i mina inälvor. Jag kommer dock vara en sucker och köpa det. Men Sonic Mania hoppas jag ändå blir en del av Sonic's framtid. Det finns ju en anledning till att det är det bäst recenserade Sonic-spelet på 20 år. För Mania är vad Sonic SKA vara!


Sonic Mania hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame.

Mina tidigare texter om spel i Sonicserien:
Sonic The Hedgehog (1991)
Sonic The Hedgehog 2 (1992)
Sonic The Hedgehog CD (1993)
Knuckles' Chaotix (1995)
Sonic 3D: Flickies' Island (1996)
Sonic Adventure (1998)
Sonic Adventure 2 (2001)
Sonic Heroes (2003)
Shadow The Hedgehog (2005)
Sonic Unleashed (2008)
Sonic The Hedgehog 4: Episode I (2010)
Sonic Colours (2010)
Sonic The Hedgehog 4: Episode II(2012)

Tidigare inlägg

1 2 3 4 | nästa | sista

Varvat™ - Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy - En retrodoftande spelsommar: Del 3/4

15 jul 2017 04:162

Nu i sommar släpps det fyra spel som alla på ett eller annat sätt...

Varvat™ - WipEout: Omega Collection - En retrodoftande spelsommar: Del 2/4

26 jun 2017 20:202

[url=http://i.imgur.com/jpfjlGf.png][img]http://i.imgur.com/jpfjlGf.pn...

Varvat™ - Tekken 7 - En retrodoftande spelsommar: Del 1/4

3 jun 2017 22:430

[url=http://i.imgur.com/6BavV9V.png][img]http://i.imgur.com/6BavV9V.pn...

Varvat™ - Firewatch

28 maj 2017 19:432

Format: PlayStation 4 Speltid: ca 4 timmar...

Varvat™ - Horizon: Zero Dawn

26 apr 2017 21:051

Format: PlayStation 4 Speltid: 42 timmar...

Varvat™ - Journey

13 apr 2017 15:431

Format: PlayStation 4 Speltid: ca 1,5 timmar...

Varvat™ - Doom (2016)

5 apr 2017 01:401

Format: PlayStation 4 Speltid: 10-14 timmar...

Varvat™ - Yakuza 0

16 mar 2017 22:103

Format: PlayStation 4 Speltid: 30 timmar...

Varvat™ - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

22 feb 2017 20:000

Format: PlayStation 4 Speltid: 4 timmar...

Varvat™ - Mega Man 5 och Mega Man 6

5 feb 2017 14:402

Mega Man 5 Format: PlayStation 4(PSN) Speltid:...

Varvat™ Mega Man 3 och Mega Man 4

27 jan 2017 13:570

Mega Man 3 Format: PlayStation 4(PSN) Speltid:...

Varvat™ - Mega Man och Mega Man 2

19 jan 2017 00:193

Mega Man Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca...

Varvat™ - Resident Evil 6

2 jan 2017 18:202

Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: 18 timmar...

Varvat™ - Shadow The Hedgehog

14 dec 2016 14:021

Format: PlayStation 2 Speltid: Ca 2 timmar...

Varvat™ - Knuckles' Chaotix

2 dec 2016 18:281

Format: Emulator Speltid: Ca 2-3 timmar...

Varvat™ Klonoa 2: Lunatea's Veil

20 nov 2016 23:504

Format: PlayStation 2 Speltid: ca 6 timmar...

Varvat™ - Evil Dead: A Fistfull of Boomstick

30 okt 2016 13:131

Format: PlayStation 2 Speltid: ca 8 timmar...

Varvat™ - Sonic 3D: Flickies' Island

4 okt 2016 01:431

Format: SEGA Mega Drive Avklarat: 3/10 2016...

Varvat™ - Dead Rising

25 sep 2016 23:170

Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: Ca 8 timmar Avklarat: 15/9...

Varvat™ - Crash Bandicoot 1, 2 och 3

12 sep 2016 18:012

Format: PlayStation Speltid: sammanlagt ca 7-8 timmar...

1 2 3 4 | nästa | sista