Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I går 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

52 spel på ett år - Del 1-5: Mega Man, Sonic, Mario

Lindberg25 feb 2014 02:00614 visningarKommentera: 8 !

Nyårslöften är kul. Sluta röka, ta tag i sitt liv, börja träna, äta nyttigare. Bla, bla.

Jag och en kompis lovade varandra att klara 52 valfria spel under 2014. Minst. Det är ingen vadslagning utan snarare en kul grej.

Jag började lista spelen på min profilsida här på Loading redan i början av januari men nu fick jag en "snilleblixt" att även skriva om dem. Börjar med att klumpa ihop en del spel i samma blogg. Sen kör jag en och en eftersom jag klarar dem. Eller flera beroende på vad "stora" de är.

1: 08/01 - Mega Man: Maverick Hunter X - PSV/PSN(PSP)
En hyfsad remake på ett av mina absoluta favoritspel. Kontrollen är inte lika spot-on som i X och alla power-ups har bytt plats. Bandesignen är sig lik med en del små förändringar. Utmaningen är inte lika stor, men det är ett underhållande spel. Förutom musiken som till stor del blivit slaktad. Jag hade mer än gärna sett ett alternativ där man får välja mellan det gamla eller det omgjorda soundtracket.


2: 08/01 - Sonic The Hedgehog Remastered - Android
Efter att ha gjort en perfekt portning av Sonic CD för tre år sedan fick Christian Whitehead i uppdrag av SEGA att ta tag i de två originalen. Det här är en helt och hållet felfri version av Sonic The Hedgehog. Perfektion. Alla samlingar som SEGA slängt ur sig de senaste tio åren har haft både ljud och grafikbuggar. Whitehead har fixat allt detta samt gett oss valet att även spela som Tails och Knuckles. Jag hoppas verkligen denna version hittar fram till PS4 någon dag. Är inget stort fan av touchkontroller.


3: 08/01 - Sonic The Hedgehog 2 Remasteded - Android
Ännu en perfekt portning av Whitehead. Bara en sån sak som att göra djävulsgropen i Mystic Cave Zone till en hemlig portal som leder till Hidden Palace. En bana utvecklarna valde bort från Sonic 2 under utvecklingen, designade om och lade den i Sonic & Knuckles. På tal om Knuckles är han spelbar, grafiken på specialbanorna är helt omgjord. PERFEKT. Sonic 3 och Sonic & Knuckles nästa? Har man klarat spelet med alla sju kaos smaragder tyder allt på det. Om man vet hur det amerikanska fodralet till Sonic 3 ser ut. Jag vill ha det i mitt blod, på min PS Vita och på min PS4.


4: 13/01 - Madden NFL 25(Säsong) - PS4
EA:s Madden-spel är inte kända för att vara kvalité. Inför den nya generationen skulle allt bli annorlunda. Nope. Det känns dött, det är tråkigt att spela försvar då man inte behöver styra spelarna och det ser helt förjävligt ut. Men kul är det ändå att spela som ägare. Det finns väldigt många detaljer man kan styra över. Styr upp den här skiten nu, 2K Sports. Ni vet hur man gör bra football-spel!


5: 19/01 - Super Mario Bros. 3 - Wii/VC(NES)
Världsklass än idag. Nog sagt.

« Till bloggen

Kommentarer

Rikard Halvarsson25 feb 2014q

52 spel. Det är ganska mycket. Klart man kan göra det enkelt för sig och ta kortare mobilspel. Men ändå :)

Mitt "rekord" var någon gång under Ps2/Gc/Xbox-tiden. Tror jag hamnade kring 30 spel på ett år då. Många var ju då ganska långa också, och så spelade jag PSO nästan hela tiden...vet inte vad mer jag kan ha gjort med min fritid då? Haha :)

Lycka till, ser fram emot att följa det här!

Lindberg25 feb 2014q

Sommarregn:

Lycka till, ser fram emot att följa det här!


Cool.

Har inte tänkt köra många mobilspel. Om ens något. Blir nog att ta igen mycket jag missade förra generationen.

Anonym25 feb 2014q

Maverick Hunter X, det var väl det som kom till PSP också?

Jag gillade det jättemycket, men lyckades aldrig klara det med Vile. Kom till sista striden mot X/Zero men hittade ingen bra vapencombo mot dem.

Lycka till med spelandet, även om det kanske är lite småfuskigt att lista remakes ;)

Lindberg25 feb 2014q

Varför tycker du att det är fuskigt med remakes? Spel som spel?

Anonym25 feb 2014q

Lindberg:

Varför tycker du att det är fuskigt med remakes? Spel som spel?


Inte remakes i sig, utan spel man redan spelat originalen av. Jag tänker mig att om jag skulle avlägga ett liknande löfte skulle väl poängen vara att spela spel man inte spelat förut i någon form.

Men to each his own.

Lindberg25 feb 2014q

Skarlman:

Men to each his own.


Aha du menade så. Nä så har inte vi gjort upp det.

Rikard Halvarsson26 feb 2014q

Lindberg:

Om ens något.


Du får inte misa Stupid Stones när det släpps om nån vecka bara ;) Ifall du har iPhone eller iPad är det bara testa. http://www.facebook.com/stupidstonesgame

Skarlman:

skulle väl poängen vara att spela spel man inte spelat förut i


Fast måste väl ändå bero på vilken typ av remake det är. Ta Resident evil remake till GC, det är ju nästan ett helt nytt spel mot originalet. :)

Lindberg26 feb 2014q

Sommarregn:

iPhone eller iPad


Har ej, tyvärr.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.