Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I går 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

52 spel på ett år - Del 6-10: Sonic, Lego och PS Vita

Lindberg 2 mar 2014 19:11518 visningarKommentera: 0 !

6: 19/01 - Sonic Colours - Wii
Sonic Team hade nått bra på gång med Sonic Unleashed som tyvärr fokuserade på helt fel saker. Sonic Colours tog det som var bra med Unleashed och ersatte varulven med aliens som ger Sonic speciella krafter som att sväva, borra eller skjutas upp i himlen som en raket för att hitta gömda vägar. En del problem med kontrollen och ett antal dryga banor gör väl Sonic Colours mindre underhållande än vad det kunde varit, men det är absolut ett bra spel!


7: 02/02 - Sonic Adventure DX - PS3/PSN(GC,PC)
Istället för att piffa upp och fixa Dreamcast-versionen har man direkt konverterat den Gamecube och PC Directors Cut som släpptes fem år efter sin ursprungliga release. Grafikmässigt ser detta sämre ut än på Dreamcast. Spelmässigt har det åldrats precis som på Dreamcast. Men gillar man Sonic Adventure så gör man. Och då funkar det. Även om jag föredrar Dreamcastversionen som idag fortfarande står som den bästa versionen trots alla "uppiffade" versioner som släppts. Spelet har varken fått högre upplösning eller widescreen. Något SEGA däremot fixade till PS3-versionen av Sonic Adventure 2.


8: 04/02 - Uncharted: Golden Abyss - PSV/PSN
Jag gillar verkligen det första Uncharted. Uppföljaren tog ett jättekliv framåt. Uncharted 3 gör inget nytt men är ändå ett ruskigt bra spel. Golden Abyss är mer av Drakes Fortune än de två uppföljarna. Jag visste det innan jag klev in i det. Men spelet känns för repetitivt, segt och det är alldeles för långt. Jag gillade det inte så mycket som jag trodde jag skulle göra. Grafiskt sett är det ena stunden ruskigt snyggt för att vara bärbart medans det nästa stund ser ganska tråkigt och ofärdigt ut. Enda spelet i serien jag inte kommer återkomma till.


9: 04/02 - Lego Marvel Super Heroes - PS4
Lego-spelen har aldrig varit nått för mig. Jag har spelet en del av dem med min femåriga kusin som verkligen gillar dem. De är väl kul i små doser. Detta köpte jag mest på grund av den stora Marvel-craze som på går. Det är ok, helt klart. Och för den riktiga serienörden finns här hur mycket som helst att upptäcka.


10: 09/02 - Guacamelee! - PSV/PSN
Wow! Vilken överraskning. Jag har aldrig gillat Metroid. Inte heller Castlevania med Metrodupplägg. Men det här var riktigt jävla bra! Perfekt utmaning, skön grafik. Underbara miljöer. En uppföljare skulle jag köpa direkt. Ett av de bästa spelen på mycket länge! Och det här säger jag efter att inte ha gillat den inledande timmen och frågat mig själv om jag verkligen ville fortsätta spela. En vecka senare satt jag på ett tåg till Oslo och fastnade för det!


Tidigare delar:
[1-5: Mega Man, Sonic, Mario]

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.