Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 13 mar 2018 13:55 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - NHL 16 (Säsong)

Lindberg 3 nov 2015 01:01508 visningarKommentera: 0 !

Format: PlayStation 4 Avklarat: 01/11 2015 Speltid: Oklart

NHL 15 var ett fiasko. Buggigt, segt, tunnt innehåll och ofärdigt. Jag hoppade över det och nöjde mig att fortsätta med 14 på min PS3. Lirade 15 hos en kompis några gånger . NHL 16 är gigantiskt steg i rätt riktning. Flera spellägen är tillbaka och dessutom riktigt bra. Menyerna är mycket snabbare, tydligare och smidigare. Grafiken är tom. finslipad. Allt tack vare att EA Sports valde att ta kontakt med ett flertalet hardcore fans av serien och låta dem vara med på möten om utvecklingen av NHL 16 och ge all feedback till vad som funkar, inte funkar och vad som bör finnas med för att göra så många hockeyälskande tv-spelare som möjligt glada.

En sak som inte ändrats i årets upplaga och som troligtvis inte kommer ändras i senare utgåvor den här generationen är kommentatorerna. Doc är en halvtråkig hockeykommentator på tv-sändningarna men blir ännu tråkigare när han läser från ett manus. Eddie Olczyk får sällan en syl i vädret men oftast säger han samma saker han sa i matchen innan. Det är helt enkelt väldigt lite dialog inspelat och det blir väldigt enformigt. Visst går det att stänga av men jag vill gärna ha kommentatorer på. Bidrar till stämningen.

GM-mode som är mitt favoritläge i NHL-spelen är väldigt kul. Största nyheten här är ett moralsystem. Det innebär att man kan se hur sina spelare mår. Mår de bättre så spelar de dessutom bättre. Väljer du att flytta upp en spelare från 3:e till 2:a kedjan blir de glada och kan prestera bättre. Ibland vill de även prata med dig och beroende på vilket svar du ger kan du få dem att må bättre eller sämre. Men som med kommentatorerna så finns det inte ett jätteutförligt manus skrivet för detta och efter ett gäng år med ett lag lär man sig vad man ska säga för att få spelarna på bättre humör. Men det funkar jättebra och ser fram emot om EA Sports väljer att utöka moralsystemet till nästa års upplaga.

Spelmässigt, som självklart är det viktigtaste, är det i grunden segt och tråkigt. Men väljer man spelstilen Arcade och på det ökar spelfarten, ökar på tacklingskraft och skottkraft blir det redigt mycket roligare. Tyvärr går detta inte att göra online, inte ens mot vänner och för mig känns då onlinedelen väldigt tråkig. Men NHL-spelen avnjutes alltid som bäst i soffan med sina vänner.

NHL 16 är riktigt bra. NHL 17 kan bli ännu bättre. Skippade ni NHL 15 för samma anledningar som jag kan jag absolut rekomendera 16. Är du bara sugen på hockey kan jag rekomendera 16. Är du den som köper ett NHL-spel per generation skulle jag dock rekomendera att vänta på 17 om nu EA väljer att göra det ännu mer detaljerat och utvecklat. Vilket bör vara en självklarhet.

Fem önskemål tills nästa säsong:
1: Autentiska arenor även utanför NHL.
2: Utvecklat kommentatorsmanus
3: Winter Classic
4: Mer intergration mellan NHL-lag och europeiska lag i diverse säsongs och karriärlägen.
5: Valfria inställningar vid onlinespel, som självklart måste godkännas av motståndaren.


"Clabbes Pöjk" visar Frölunda hur man sätter ett klockrent skott i ribban. Färjestad tog dock SM-guld efter fyra raka vinster mot Brynäs i finalen. Foto by Lindberg

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.