Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 mar 2018 13:53 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Shovel Knight

Lindberg28 dec 2015 01:40983 visningarKommentera: 0 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 6 timmar Avklarat: 15/12 2015

Packat med charm, utmaning, vacker grafik och kanonmusik. Precis som det var förr. Du slipper se en massa "tryck ditten för att göra datten", du slipper hålla reda på vilken av alla tio knappar på din handkontroll som gör vad och du slipper köpa DLC. Här låser du upp ett nytt läge när Shovel Knight tagit sitt sista spadtag.

I sin jakt efter sin föredetta partnet, Shield Knight, så stöter våran hjälte på en rad bossar, fiender och hinder som påminner mycket om 80 och 90-talets diton tex. Black Knight(spelets svar på karaktärer som Proto Man och Knuckles), drakar, grönt slime, och så klart vattengrottorr med spikar i taket. Sen har vi ju den nya klassikern: flygande råttor med helikopterblad på ryggen.

Kontrollen är perfekt. Varje gång man landar en kombo när man studsat på flera fiender i rad känns i hela kroppen. Varje gång man lyckas hitta en perfekt rytm hos en boss och man kan läsa av när man ska anfalla blir man bara så där glad. Inga röda ögon som man måste slå på när tillfälle ges, utan det gäller helt enkelt bara att kötta på och bemästa både kontroll, bossar och bandesign. Hos mig är Shovel Knight det bästa plattformsspelet sedan Mega Man 9. Och det är just det: ett plattformsspel. Inget "metroidvania", inget pusselplattformandel och det ser faktiskt ut som ett NES-spel till skillnad från 98% av allt nyretro som kommer idag. Straight forward plattformsaction. Det behövs mer av detta.


Shovel Knight hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame. Foto by Lindberg.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.